Søkeord:  
Søk
Banner top 22.01.19

Se flere bilder
123

Høythengende ”hederlig omtale” til Langevåg-fotograf

Den Oslo-bosatte langevågeren Werner Anderson fikk nylig tre hederlige omtaler fra International Photography Awards. 1. oktober åpner han utstilling i Fotografiens Hus.

Kultur
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Werner Anderson   
(09/09/2009)
International Photography Awards er en av verdens desidert største og mest anerkjente prisutdelinger for fotografer. De som oppnår pallplassering her, sendes videre til gallaprisutdelingen Lucie, fotografenes Oscar-pris. I sin første deltakelse her noensinne, hadde Werner Anderson med hele tre bilder fram til den siste og avgjørende finalen.

– Jeg var svært spent i dagene fram til avgjørelsen falt, og sjekket mailen stadig vekk. For det er ikke tvil om at det hadde vært stort å bli tatt ut til Lucie-utdelingen i New York. Men jeg er utrolig godt fornøyd med å ha fått hederlig omtale – til og med for tre helt forskjellige bilder, fra tre av de store prosjektene jeg har holdt på med de siste årene. Det viser at jeg må ha gjort noe riktig i denne tiden, sier en lykkelig og stolt Werner Anderson.

Observatør
Fra 1. oktober er Werner Anderson klar med utstillingen ”Observer” i Fotografiens hus i Oslo. Den utstillingen er en del av førstepremien for klassen ”Eget arbeid” under reklamefotografenes ”Utsnitt”-pris i fjor. Bildet han vant med der, er ett av de tre som fikk hederlig omtale av International Photography Awards, og stammer fra et fotoprosjekt på Island.

Werner forteller at etter å ha jobbet i nærmere ti år med å dokumentere skadevirkninger av landminer og krig, ble Islands-turen en slags reaksjon på krigens gru. Det som egentlig skulle være et Islands-prosjekt utviklet seg etter hvert videre til det som nå har fått tittelen ”Observer”.

Instinktive bilder
– Med disse bildene har jeg jobbet langt mer instinktivt, og ikke brydd meg om de vanlige reglene som gjelder for foto. Jeg har bare gått rundt i naturen og observert, og så har jeg tolket det jeg har sett på min måte. Fra gammelt av har jeg vært redd for å legge for mye av meg selv i dokumentarbilder, men etter landmineprosjektet har jeg kommet fram til at om jeg ikke legger sjelen min i dem, blir det ikke bra bilder, forklarer han.

Selv om det er mye natur i bildene han nå skal stille ut, er det langtfra snakk om naturbilder i vanlig forstand. Det er mer en form for dokumentarbilder, fargelagt gjennom øynene til en samfunnsengasjert reklamefotograf.

Akt
Det tredje bildet Werner Anderson fikk hederlig omtale for, var fra et akt-prosjekt som han også har holdt på med i flere år.

– Her har jeg heller ingen oppdragsgiver, så jeg vet ikke helt hva jeg skal bruke dem til. Men det er deilig å være sin egen oppdragsgiver, og kanskje finner jeg noe de kan brukes til etter hvert, sier eksil-langevågeren Werner Anderson.
 
 
BILDETEKSTER: 

HEDERLIG OMTALE 1 – WILD WEST: Motiv fra Island, der Werner Anderson har tatt de fleste bildene han viser på utstillingen ”Observer” på Fotografiens Hus i Oslo fra 1. oktober. Dette bildet vant også reklamefotografenes ”Utsnitt”-konkurranse i fjor. Premien der var nettopp å få ha denne utstillingen.
 
HEDERLIG OMTALE 2 – KLASBOMBEGUTTER: Werner Anderson har i nærmere et tiår dokumentert ettervirkningene av landminer og klasebomber.

HEDERLIG OMTALE 3 – INSTANT NUDE 1: Dette bildet stammer fra Werner Andersons mangeårige akt-prosjekt.15 SISTE
  22. januar 2020
  8. januar 2020
  18. desember 2019
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag