Søkeord:  
Søk
Banner top 16.10.19

Inger på besøk hjemme i Ålesund

En lett svimmel, men høyst oppegående Inger Harrington har landet i hjembyen Ålesund og blir som vanlig å treffe på Amfi Moa frem mot jul. Der kan du møte dama som siden 1987 har virket blant gatebarn i Brasil.

Aktuelt
Tekst Lars Olausen   
Foto Brano Beliancin   
(23/11/2011)
Svimmelheten skyldes ikke den 19-timer lange flyturen fra Brasil til Norge, men ettervirkninger av det som kan ha vært et hjernedrypp for om lag fem måneder siden.
 
– Det føltes som om jeg fikk tre harde hammerslag i hodet så jeg trengte hjelp i en fei. Jeg var tilfeldigvis innom en bensinstasjon da det skjedde og de fikk varslet og jeg kom raskt til sykehus. Der fikk jeg kvile, men dagen etter var det rett ut og hjem. Det har siden da gått relativt bra og nå når jeg er hjemme i Ålesund skal jeg på MR og få utredet hva dette kan være. Men enn så lenge så er jeg i vigør og blir frem mot jul å treffe på Moa som vanlig. Jeg har lenge fått holde til i gangen ved Coop, men hvor jeg blir plassert i år vet jeg ikke. Men at jeg vil være å treffe på Moa er helt klart, sier Inger Harrington.
 
Og midlene hun samler inn kommer godt med til mange forskjellige aktiviteter for å hjelpe gatebarn i Brasil. Stiftelsen Casa Emanuel har det til formål å støtte humanitært arbeid for å bedre kårene til vanskeligstilte barn og unge i regionen São Paulo i Brasil. Og siden i fjor, da Inger også besøkte hjembyen Ålesund, er det mange prosjekter som har fått hjelp.
 
I dag er Inger et stødig samlingspunkt for sine barn og barnebarn. I tillegg hjelper hun barnehjemmet SOS Nova Vida, og støtter et prosjekt for barn og unge i bydelen Maua ved São Paolo.
 
Til barna på SOS Nova Vida har Stiftelsen Casa Emanuel kjøpt en eiendom i landlige omgivelser. Her er det 24 barn som bor og på dagtid er totalt 40 barn innom på aktiviteter her. Casa Emanuel yter også støtte til flere ansatte ved barnehjemmet. Dermed vil barna få bedret oppvekstvilkåra sine betraktelig.
 
De mange hundre barna i de fattige favelaene i Maua, får hjelp av Casa Emanuel til å drive fotballskoler og fotballbaner. De får trenere, gymnastikk- og capoeiraundervisning, drakter, musikkinstrumenter og mye annet som skal gi barna noen viktige holdepunkt i livet.
 
Det er givere i Norge som gjør det mulig for Inger Harrington å hjelpe disse barna. Barnehager, skoler, foreninger, næringslivet, grupper og enkeltpersoner gjør en stor innsats for å støtte arbeidet til Inger Harrington, som forsikrer at hun takker alle hjelpere av hele sitt hjerte.
 
Inger og sønnen Ramses har flyttet til en kystby som heter Ubatuba, en kommune i delstaten São Paulo i sørøstregionen av Brasil. Ramses er en dyktig og meget talentfull løper og har nå fått sponsorer som vil at han skal delta i paraolympics etter den ordinære olympiaden er avsluttet i Brasil i 2016.
 

– Det er kjekt å være hjemme og jeg har allerede fått en rekke facebook-meldinger og hyggelig er det. Jeg håper å se så mange som mulig av dere før jeg 22. desember returnerer til Brasil og mitt arbeide der, sier Inger Harrington.
15 SISTE
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort en...
  Dronningen kommer!
  Semifinale i straffesp...
  Å skrive ned det mormo...
  - Det finnes gode grun...
  Vil male historisk bym...
annonse   
SIT stilling
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag