Søkeord:  
Søk
Banner top 11.09.19

Roxette og Kent til Jugendfest!

De har solgt 75 millioner album og toppet amerikanske Billboard hele fire ganger. Skandinavias største musikalske suksess etter ABBA er klar for Jugendfest.

Kultur
Foto Pressefoto   
(14/12/2011)
Det svenske superbandet med Marie Fredriksson og Per Gessle blir ett av de store trekkplastrene på Jugendfest 2012, som går av stabelen på Color Line Stadion 16. til 18. august.

75 millioner album
– Roxette er det største bandet vi har booket til Jugendfest så langt. Det blir fantastisk å se dem. De har produsert kjempehits gjennom tre tiår, og veldig mange har et sterkt forhold til dem, sier bookingsjef Ante Giskeødegård hos arrangøren Momentium.

Duoen ble dannet i 1986 og har solgt ufattelige 75 millioner album verden over. Det er nest mest plater gjennom tidene av et skandinavisk band, bare slått av ABBA, og det er til sammenligning over dobbelt så mye som våre egne A-ha. Roxette har hatt hele fire førsteplasser på den amerikanske Billboard-listen, med låtene ”The Look”, ”Listen To Your Heart”, ”Joyride” og ”It Must Have Been Love”.

Hitparade på stadion
Sistnevnte var soundtracket til filmen Pretty Woman (1990) med Richard Gere og Julia Roberts.

I 2002 fikk vokalist Marie Fredriksson konstatert kreft, og det var lenge usikkert om duoen noen gang kunne begynne å turnere igjen. I dag er Roxette i fullt virke og fyller stadioner og store arenaer verden over.

Roxette har aldri spilt på Nordvestlandet tidligere. I sommer solgte bandet imidlertid ut Koengen i Bergen med 10.000 tilskuere.

– Det blir hitparade, allsang og en storslått produksjon. Det er bare å begynne å glede seg, sier Giskeødegård.

Nordens største rockeband
Det ser ut til å bli en storslagen Jugendfest på Color Line Stadion neste sommer. Fra før er Kent, ansett for å være Nordens største rockeband, klare. De kommer med et helt nytt album i bagasjen, som skal slippes i april.

Kent har solgt mer enn 2,3 millioner album. De har solgt ut Stockholm Stadion og 30.000 billetter på under tre timer, og har vunnet utrolige 15 svenske Grammys.

Det nye albumet har fått tittelen ”Jag är inte rädd för mörkret” og kommer i april. Bandet selv beskriver det slik:

Flere kommer til Jugendfest
”Vi ville gjøre en samling låter der bare de beste melodiene fikk plass. Det låter stolt, håpefullt og frigjort (nåja, nesten) fra selvmedlidenheten. Vi ville atter en gang benytte oss av den enheten vi er når vi spiller magiske låter sammen i et rom. Dere kommer til å elske det!”.

– Nå er vi i gang, og vi kommer til å slippe flere store navn utover vinteren og våren, lover Ante Giskeødegård.


15 SISTE
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort en...
  Dronningen kommer!
  Semifinale i straffesp...
  Å skrive ned det mormo...
  - Det finnes gode grun...
  Vil male historisk bym...
  Høytidelig russedåp
  Ungt talent med uvanli...
  – Alkolås er fremtiden
  Kjek(a)os i Langevåg
  – Positiv lederskap gi...
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag