Søkeord:  
Søk
Banner top 22.01.19

Hotelldirektør i særklasse

Navn: Kari Janne Myklebust
Alder: 44 år
Sivilstand: Gift med Hans Olav Myklebust
Barn: To egne og to bonusbarn.
Bor: På Vartdal i Ørsta kommune.

Aktuell som: Hotelldirektør i det nyoppussede hotellet i Spjelkavik, Best Western Baronen hotel.

Aktuelt
Tekst Fridgeir Walderhaug   
Foto Fridgeir Walderhaug   
(01/08/2012)
I særklasse. Ikke et stygt ord om de andre hotelldirektørene i Ålesund og på Sunnmøre. Men at Kari Janne Myklebust er noe for seg selv kan vi skrive under på.

Blås på blås.
Hun sitter nedgravd i papirer i hotellresepsjonen på hotellet sitt, Best Western Baronen Hotel i Spjelkavik, og løfter hodet kjapt opp da hun hører navnet sitt.
– Skal vi jobbe eller ta en blås først, sier den alltid like hyggelige Kari Janne.
Hun svarer seg selv;
– Blås, sier hun. Og slik ble det en blås på benken utenfor. Før et titalls nye blåser...

Ustoppelig. For når en begynner å prate med Kari Janne, så er det vanskelig å stoppe.

– Ferie og fritid?
– Nei den stakk Dagmar av med, sier hun, nesten litt fornærma på «dama» som besøkte oss i romjula med vindkuler som nesten ødela hotellet hennes.

– Men nå blir det jo flott da?
– Ja, heldigvis, men steike for en jobb det har vært. Nå er vi rimelig lei av oppussing og styr, forteller hun, men smiler mildt likevel.

Flere rom.
For flott blir det.
– Vi får nå 19 fantastiske og flotte nye rom. Og da mener jeg virkelig byens flotteste! Disse er beliggende i andre etasje, der kinarestauranten og Jeppes pub lå tidligere. Og alle rommene har nå også fått egen gang.

– Spisesalen fikk en skikkelig trøkk under stormen i romjula. Nå er den snart ferdig, og den kan også benyttes som konferansested. Kapasitet er på 100 mennesker. Vi har jo ikke vært i stand til å arrangere større møter og konferanser siden vi er et relativt lite hotell. Men nå har vi 66 rom, og vi kan slå oss mer løs. I tillegg er kjøkkenet totalrenovert, forteller hun.

– En oase.
Alle som snakker med Kari Janne bruker ikke lang tid på å forstå at hun ikke er fra Spjelkavik, men sokner til mer sørlige deler av fylket. Men hun legger ikke skjul på sin kjærlighet til bygda.

– Spjelkavik er en oase, og det er så mye jeg skulle ha gjort her. Nå skal hotellet i alle fall få sin egen identitet som selve hotellet i bygda.
– Vi skifter ut de gamle bildene vi hadde på veggene med motiver fra bysentrum, og bytter disse ut med spennnede bilder fra Spjelkavik.

– Men hva synes du mangler i Spjelkavik?

– Små kafeer eller kaffebarer kanskje? Og en egen festival ville ha vært suverent.

Stor aktivitet.
Heldigvis er det mye som skjer her, spesielt godt er det å se at det er kommet lys i flere av butikklokalene i området. Næringslivet blomstrer, så vi har det meste. Hotellgjestene mener at de har et godt nok tilbud i Spjelkavik og på Moa. Dessuten er det mange som også reiser til Langevåg og Devold-fabrikken, forteller hun.

– Mine egne barn hadde faktisk ikke vært i bysentrum før de ble konfirmert. For dem var det Moa som var tingen, smiler hun, men henter seg fort inn igjen, tar en sup kaffe, en blås og blir alvorlig.
– Spjelkavik er en god plass å vokse opp, men jeg skulle ønske at det ble lagt litt mer til rette for ungdommene her. Det skal ikke så mye til, men en ungdomskafé kanskje?

Notbua. Kari Janne er egentlig ansatt i selskapet som eier bygningene til  gamle Mittet fabrikker. Et bygg med store muligheter, men også utfordringer og ergrelser.
– Vi er det eneste hotellet med egen kirke, ler hun.
– Vinyard er en internasjonal menighet, og består av flotte mennesker. Vi har også både bowling og pub.

– Men også ergrelser?

– Ja, og da tenker jeg på den gamle notbua ved siden av Mittetstua. Den er verneverdig, sies det, men den er i ferd med å ramle i elva.
Det vil koste enorme summer å redde den, men jeg skulle gjerne fått gjort noe med den.

– Som hva da?
– Nja. Jeg vil jo gjerne ha Spjelkavik brygge jeg da. En terrasserestaurant ned mot elva. Men da måtte vi fått lov å rive. Spjelkavika, elva og kanalen er full av oaser, men mye kunne vært gjort for å få det enda bedre for folk her inne.

Fremskrittspartiet.
Kari Janne er også ei dame med meninger. Mannen, Hans Olav har vært ordfører i Ørsta, og selv er hun valgt inn i kontrollutvalget for samme parti, Fremskrittspartiet. Men hun er langt fra noe politisk dyr, ifølge henne selv.
– Nei, jeg har ikke tålmodighet. Tenk å sitte og diskutere et idrettsanlegg i tretti år før første spadetaket blir tatt?

– Jeg er alt for rastløs. Da er det greit å sitte i kontrollutvalget. Dessuten har jeg nok å ta fatt i her på hotellet til å holde på med slikt.
Hun er ei erfaren dame, og som den med lengst ansiennitet i Nordlandia Eiendom, er hun kjent for å gi tydelige tilbakemeldinger.
– Jo, jeg går ikke rundt grauten, men jeg sier fra.
– Her i Spjelkavik tok jeg over i 2003, men har tidligere jobbet på Vikingfjord i Ørsta og hotellet på Sæbø, så erfaring har jeg i massevis.

– Det er vel greit å ha med som ballast i et hotell som faktisk har  et svært godt besøk?

– Ja. Rundt 70 prosent av gjestene våre er stamgjester, og vi er svært fornøyde med belegget. For meg er det viktig at hotellet utvikler seg sammen med næringslivet i området. Og det klarer vi.

– Men fritid da?
– Den stakk jo Dagmar av med, ler hun, men avslører at bobil er en lidenskap.

På fire hjul.
– Vi flytter oss rundt med den. Det er storveis, og vi har blitt godt kjent med eget fylke på turene våre. Møre og Romsdal er et fantastisk fylke, sier Kari Janne Myklebust før hun avslutter siste blås og rykker tilbake bak skranken.

– Vi skulle sprette sjampisen i dag, for de nye rommene. Men vi kan jo ikke drikke alkohol i arbeidstida, så markeringen ble gjort på annen måte, forteller hun med et smil, før hun er tilbake i jobbmodus.

15 SISTE
  22. januar 2020
  8. januar 2020
  18. desember 2019
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag