Søkeord:  
Søk
Banner top

I BILDET: Den nye FBI-programlederen

Navn: Pia Rivelsrud
Alder: 33
Sivilstand: Samboer med Hans Petter Buraas
Barn: Tvillinger, gutt og jente
Bor: Bygdøy, Oslo

Aktuell som: Tidligere toppalpinist og blant annet programleder i TV-Sunnmøre. Er ny programleder for Forbrukerinspektørene (FBI) på NRK

Aktuelt
Tekst Willy Haram   
Foto Pressefoto: NRK   
(20/11/2013)
Pia Rivelsrud jobbet for TV-Sunnmøre i fire år, og ble et kjent ansikt for mange. Men i 2010 ble hun borte. Nå har hun dukket opp igjen på skjermen. Ikke på lokal-tv, men som programleder for Forbrukerinspektørene (FBI) på NRK.

Den sporty og blide østlandsjenta begynte i sin nye jobb i september. Hun erstattet Martin Giæver som har gått over til programmet «Ettermiddagen» på TV2.

Kjenninger. Årsaken til bruddet med Ålesund var kjærligheten. Den fant hun i tidligere toppalpinist og OL-vinner Hans Petter Buraas. De ble først kjent gjennom alpinmiljøet. Moren til Pia Rivelsrud og faren til Hans Petter var begge trenere i Bærum skiklubb på åtti- og nittitallet.

– Hans Petter og jeg møttes derfor allerede som barn; jeg var fem år og han var ti. Vi har i grunnen kjent hverandre hele livet, men det var først i februar 2010 vi fikk øynene skikkelig opp for hverandre, forteller hun.

22. juli 2011.
Det gikk ikke lang tid før hun ble gravid. Sommeren 2011 ventet de tvillinger, men fødselen og omstendighetene rundt ble alt annet enn forventet.

– Det er normalt å føde tidlig når man bærer på tvillinger, men fødselen ble satt i gang fire dager før termin, forteller hun.

– Vi booket en dag som passet fint for fødselen. Men det gikk ikke like fort som vi håpet, og etter fire dager kom tvillingene til verden ved hjelp av et uønsket keisersnitt – og det natt til 22. juli!

Surrealistisk. Pia lå i narkose en god stund etter fødselen, mens Hans Petter tok seg av de nyfødte barna.

– Jeg kom først til hektene ut på dagen rett før det smalt i regjeringsbygget, og det hørte vi tydelig, men vi trodde det var bygningsarbeid. Jeg var jo allerede i en boble, og alt var uvirkelig med tanke på at det hadde kommet to levende vesener ut av magen min, og de var friske!

– Så da jeg gikk inn på kafeen og sjekket nyhetene trodde jeg det var nok en massakre i USA!

Lang natt. Den nybakte moren var helt i tåka. Neste gang hun svingte innom kaféen var den full av kvinner med nyfødte unger i traller. Alle stirret på tv-skjermen.

– Det var rimelig kaos på Ullevål sykehus. De trengte ledige senger, så Hans Petter måtte dra hjem. Jeg ble satt inn på et rom med to andre. Hele den natten husker jeg minutt for minutt. Vi fikk beskjed om at sykehuset var i alarmberedskap og at bemanningen var redusert, så vi måtte tenke oss godt om før vi dro i hjelpesnora, forteller hun.

Blandet følelse. Pia Rivelsrud plasserte en tvilling i hver armkrok og hørte helikopteret lande hvert 20. minutt. Hun husker det var uvirkelig å ligge der med to nyfødte unger og vite at bare meter unna jobbet alle på spreng for å redde liv.

– Det vanlige er at man rusler rundt på sykehuset og får mye besøk, men sykehuset var bevoktet av politimenn og pårørende. De var overalt. Så jeg holdt meg inne på rommet, og hadde verdens verste følelse inni meg, og samtidig kjente at jeg hadde hatt min beste opplevelse noen gang.

Innpass i NRK. Hjemme på Bygdøy startet den nye tilværelsen, og en dag mens Pia har ett barn på hvert bryst ringer NRK. De vil ha henne til å gjøre en sportsdokumentar om å presse barn til å prestere. Hennes bakgrunn i alpinmiljøet og som programleder i TV8, passet perfekt. Pia sa ja og jobbet med dokumentaren «Vinn eller forsvinn» i seks måneder. Da oppdraget var over skulle hun begynne som tilkallingsvikar for FBI.

– Jeg hadde mer lyst å jobbe bak kamera enn foran, forteller hun.

Personligheten vant. Slik skulle det ikke gå. På jobb for NRK møtte hun kollega Christian Strand som fortalte at det pågikk en audition for programlederjobben i FBI. Han anbefalte henne å prøve seg.

– FBI var ukjent terreng for meg med testing av gadgets og duppedingser. Jeg var ærlig og fortalte at dette var et område jeg ikke hadde noe kunnskap om, men jeg ble programleder likevel. De valgte å satse på personligheten min, og sa jeg hadde evnen til å treffe en 10-åring like godt som en 80-åring, smiler hun.

Mer profesjonelt.
Forbrukerinspektørene er inndelt i tre avdelinger: gadget, avdekkende og nytte. Det er her sakene blir til. Pia Rivelsrud sin jobb er å delta i prosessene og å kommunisere budskapet.

– Du har erfaring fra lokal-tv. Hvordan er overgangen til NRK?

– Man tror gjerne en kan alt etter å ha jobbet flere år i bransjen. Men det stemmer ikke. I lokal-tv gjorde jeg alt selv. Nå har jeg et helt team rundt meg, og en som mener mye om hvordan jeg opptrer på tv. Om det var opp til meg ville jeg ha tullet hele tiden, men nå har jeg forstått at det må være en god variasjon mellom fakta og morsomheter. 


15 SISTE
  Bla i ukens utgave her
  Får medalje: Deltok i ...
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort en...
  Dronningen kommer!
  Semifinale i straffesp...
  Å skrive ned det mormo...
  - Det finnes gode grun...
  Vil male historisk bym...
  Høytidelig russedåp
  Ungt talent med uvanli...
  – Alkolås er fremtiden
  Kjek(a)os i Langevåg
  – Positiv lederskap gi...
  Store jubelscener, og ...
annonse   
Frist LM
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag