Søkeord:  
Søk
Banner top 16.10.19

20 KJAPPE: Jubler over øreproppene

Hvem: Kornelia Melsæter, 17 år, har kjæreste.
Hva: Skoleelev på Fagerlia vgs og hovedrolleinnehaver i musikalen om ”Borgny - flukten fra flammene”
Hvor: Ålesund

Aktuelt
Tekst Bjørn Fugelsø Nilssen   
Foto Bjørn Fugelsø Nilssen   
(22/01/2014)
Hva er du opptatt av akkurat nå?
– Musikalen om ”Borgny - flukten fra flammene” tar mye av oppmerksomheten min nå, og jeg gleder meg stort til premieren onsdag. I tillegg holder vi på med en musikal, «Jungelboken», her på skolen, som skal vises bare to uker etter Borgny. Så nå er det to musikaler i hodet mitt. Mye arbeid og mye gøy!

Hva er den beste oppfinnelsen gjennom historien?
– Ørepluggene er en fantastisk oppfinnelse. Å kunne vandre rundt med musikk på ørene er helt topp!

Har du en hobby?
– Ja, det er jo teater og musikk. Musikken går gjennom bruk av mange instrumenter, som trompet, piano, gitar og sang. Og så liker jeg å male, gjerne abstrakt kunst med bruk av mye farger. Alt innenfor det kunstneriske universet liker jeg godt.

Hva er din største kulturopplevelse?
–Min aller første konsert med Kaizers Orchestra, i fjor sommer. Det var avslutningskonserten, så det var absolutt siste mulighet for å få sett dem «live», og det ble jo en helst spesiell stemning underveis. Sinnssykt bra!

Hvilken bok ligger på nattbordet?
– Der ligger manusene til «Borgny» og «Jungelboken». Jeg liker godt å lese, men det blir egentlig ikke så mye tid til det. Og da gjerne teite tenåringsbøker, der du kan kjenne deg litt igjen, altså med mye dramatikk. De liker jeg veldig godt.

Favorittmusikk?
– Jeg har flere kvinnelige idoler innen musikk, som Kari Bremnes og Anne Grete Preus. Det er mest på grunn av personlighetene og sceneopptredener, og ikke så mye på grunn av musikken. Andre er Suzanne Vega og Joni Mitchell. Ellers er jeg ganske altetende, og liker indie, house og for eksempel islandske Sigur Rós. Tower of Power bør også nevnes, et band jeg har vært fan av siden jeg var liten. Nærmere bestemt et storband, jeg var helt blåsenerd på den tida.

NRK, TV 2 eller TV Norge?
– Jeg ser generelt lite på TV, men det er NRK. Må si jeg føler meg gammel når jeg svarer det, men jeg liker kanalen godt, spesielt seriene som går der, som den nye «Mammon» og koselige programmer som «Nytt på nytt».

Er du ofte på Facebook?
– Ja, jeg har det på telefonen, så det blir noen ganger om dagen. Men jeg sitter sjelden lenge inne og bare snoker. Det blir når det dukker opp viktige ting, for vi har mange grupper der, blant annet på skolen.

Er du fornøyd med den nye regjeringen?
– Nei, og det kommer nok ikke som noe sjokk når jeg er et kulturmenneske og har en drøm om å bli skuespiller. Jeg hisset meg veldig opp i begynnelsen, men har vendt meg mer til tanken nå. Kulturpolitikken er viktigst for meg.

Bruker vi for mye eller for lite av landets oljepenger?
– Det er ikke noe jeg har satt meg veldig inn i, men det virker som det er greit slik det er nå. Det er i alle fall viktig at det spares mest mulig for fremtida, slik det er ment.

Er klimaendringene menneskeskapte?
– Ja, det er det ingen tvil om. Mye er vår skyld, så vi har absolutt en jobb å gjøre.

Hva ville du ha gjort hvis du fikk ti millioner?
– Da ville jeg ha laget en konsert eller en forestilling, noe kult i alle fall. Viktig at det skulle ha vært noe som var åpent for alle, og gjerne gratis. Med så mye penger så går det kanskje an. Verdens beste opplevelse for alle og med mye gøy.

Hvem burde skjerpe seg?
– Folk som klager om hvor forferdelig vi har det i dette landet. Det går ikke an når man bor i Norge. Nei, ærlig talt!

Favorittreisemål?
– Kortsiktig er drømmen å reise til London og besøke kulturlivet, blant annet The Globe, som er det gamle teateret til Shakespeare, og få sett en musikal. På lengre sikt ville India eller Kina ha vært kult å reise til. Før var reisemålet mitt Sverige, men den drømmen fikk jeg oppfylt i fjor sommer. Jeg har feriert mye i Norge…

Hvor ville du helst vært akkurat nå?
– Jeg er fornøyd med å være her jeg er, men av og til drømmer jeg bare om å kunne være i et slags drømmeunivers der jeg ikke har noen plikter. Det tror jeg mange tenker innimellom.

Favorittmat?
– For tida prøver jeg å være vegetarianer og jeg må si det er mange retter som faller i smak. For tro det eller ei, men lasagne med bønner er faktisk veldig godt! Jeg er ikke så veldig streng på det med å være vegetar, men jeg har en politisk mening om at vi bør spise og produsere mindre kjøtt. Vi trenger ikke å ha kjøtt til alt.

Hva kunne du tenkt deg å lære?
– Gjerne islandsk. Da ville man samtidig ha forstått det gamle norrøne språket, og det ville jo ha vært veldig kult. Islandsk klinger utrolig bra i musikk, så det ville jo også ha blitt veldig stilig.

Hva er det mest unødvendige du eier?
–Blant mye er nok det et par høyhælte sko, som var kjempedyre og ikke minst kjempehøye. Jeg liker ikke å være altfor jentete, så de blir i grunnen bare stående i skapet.

Hva er det beste og det verste med velferdsstaten?
– Det beste er jo at alle er likestilte og har så å si like muligheter. I alle fall prinsipielt. Det verste er kanskje at vi tror at alle har det slik? I en boble av trygghet og beskyttelse, mens verden er helt annerledes? Jeg ville ikke tatt vekk velferdsstaten for alt i verden.

Hva er meningen med livet?
– Å leve det! Og å gjøre det du vil med det. For meg er det teater og annet jeg brenner for. Så må andre finne sin mening med sitt liv.


15 SISTE
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort en...
  Dronningen kommer!
  Semifinale i straffesp...
  Å skrive ned det mormo...
  - Det finnes gode grun...
  Vil male historisk bym...
annonse   
SIT stilling
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag