Søkeord:  
Søk
Banner top 04.12.19

Sigrid Raabe skal opptre for nær én million seere på lørdag!

Sigrid Solbakk Raabe (17 ) har virkelig truffet en nerve i musikk-Norge. Lørdag står hun på scenen under programmet «Gullfisken» på TV2.

Kultur
Tekst Willy Haram   
Foto Johannes Lovund   
(29/01/2014)
Hennes låt ”Two Fish” har blitt plukket ut som ett av fire musikalske innslag som skal underholde minst 800.000 tv-seere og fiffen av reklamefolk i salen. 17-åringen fra Ålesund innser at dette er en fantastisk mulighet.

– Jeg burde kanskje si jeg er nervøs, men jeg tror det blir utrolig kult. Jeg gleder meg til å få vise fram musikken min og spille sammen med guttene mine, sier Raabe.

Sounden av 2014
Pernille Torp-Holte som er bookingansvarlig ved Gullfisken, sier hun oppdaget ”Two Fish” på Urørt-sidene til nrk.no. Låten ble deretter vurdert av redaksjonen i Gullfisken og TV2 før de bestemte seg for å tilby 17-åringen spillejobben.

– Vi valgte Sigrid Solbakk Raabe fordi vi digger låta ”Two Fish”. Låta har det vi tror blir lyden av 2014, forteller Torp-Holte.

I prosessen med å finne musikalske innslag til programmet har redaksjonen leita høyt og lavt, via plate- og promoselskaper til Urørt. Til slutt fant de et talent med den spesielle sounden.
– Hun er ung og har en tydelig låtskriversignatur. Både stemmen og uttrykket har en musikalsk klang som vi vil få høre mer av i 2014.

Blink på første forsøk
Den unge kometen fra Ålesund begynte å spille piano da hun var åtte år gammel. Siden har hun sunget og spilt gitar. Men det var først i mars i fjor hun lagde sin første låt. Hun la den deretter ut på Urørt og så tok det av. To uker senere ble låten kåret til Ukas Urørt og ble C-listet på P3.

– Det er helt sykt. Det er så mye som har skjedd på så kort tid. Nå har jeg endelig forstått at det er musiker jeg vil bli, sier Raabe.

Hun går på Fagerlia videregående skole, men ikke musikklinja som så mange tror. Sigrid går ei allmenn internasjonal linje.

– Musikken har vært med meg hele tiden, men det er først nå jeg forstår hva jeg skal bruke den til.

Festival og innspilling
Kåringen av Ukas Urørt har også satt Sigrid Solbakk Raabe i kontakt med gutta i Momentium og Ocean Sound Recordings.

– Momentium-gutta har tatt godt vare på meg, og vi har inngått et samarbeid. Det er allerede klart at jeg skal spille på Sommerfesten på Giske, sier Raabe.

I tillegg vil hun spille inn sitt første album i Ocean Sound Recordings.

– Jeg har ikke signert noen platekontrakt selv om jeg har fått flere tilbud. Den første plata skal bli akkurat slik jeg selv vil ha den. Derfor vil jeg spille den inn på Giske. Etterpå vil jeg kanskje vurdere å knytte meg til et plateselskap.

Det friske talentet
Men først er det altså den direktesendte tv-sendingen som skal gjøres unna. Ifølge bookingansvarlig Pernille Torp-Holte skal Gullfisken ha varierte artistinnslag. I den sammenhengen blir Sigrid Solbakk Raabe definert som en singer-songwriter med klassisk gode melodier og bra tekster.

– Vi prøver alltid å finne et friskt talent. Helst en artist som enda ikke er signert. Da falt valget på Sigrid denne gangen, sier Holte.

De andre bandene som skal opptre på samme scene som Sigrid Raabe er Skambankt, Alfred Hall og Charlotte Qvale med Thomas Eriksen.15 SISTE
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag