Søkeord:  
Søk
Banner top

Arrangerer U.-KA for alle

– Vi har lagt vekt på at programmet skal inneholde noe for alle, lover U.-KA-«sjæf» Rebekka Gjerde Hovde og bookingansvarlig Christopher Tennås.

Kultur
Tekst Maria Nerhus   
Foto Maria Nerhus   
(01/03/2017)
Bildetekst: Hvor mange tusen som støtter opp under årets U.-KA-arrangementer gjenstår å se. Leder Rebekka Gjerde Hovde og bookingansvarlig Christopher Tennås gleder seg.
 
. . .
 
Fredag om to uker går starten på årets U.-KA, ei drøy uke fullstappa av arrangementer - av studenter, men tiltenkt til alle. 
– For at det ikke skal være følelsen av at vi er mest knytta til studenter, har vi flytta flere arrangementer til bysentrum, forteller U.-KA-lederen. 
Både de to revyforestillingene og hovedkonserten blir på Terminalen Byscene. Til ballsportturneringa i Fagerlihallen håper arrangøren å samle lag fra videregåendeskoler også.
– Det er lett å tro at alt som handler om studenter er fyll og fest, men vi har hatt fokus på at vi ønsker mer enn det. Foredragene skal gi noe mer, vi skal lære noe i løpet av U.-KA  også.
 
Vidtfavnende program
– Hvordan har programmet blitt satt sammen?
– Jeg starta med dette i juni, og gikk punktvis igjennom alt fra U.-KA i fjor. Jeg så nærmere på hva som gikk bra og mindre bra, og hva som skulle være med videre, svarer Rebekka Gjerde Hovde.
Selv var hun med i revygruppa i fjor, og var aldri i tvil om at hun kunne tenke seg ledervervet. Rebekka ønsket blant annet at «Luksusfellen» og Pub til pub helt klart skulle være med videre. Førstnevnte inneholder et foredrag av en av programlederne fra TV3-programmet med samme navn. 
– I fjor var det noen av studentene som hadde latt forbrukerøkonom Magne Gundersen gå gjennom økonomien deres, og tanken er den samme i år. Økonomi er jo veldig relevant for studenter. De som deltok i fjor blottla seg fullstendig – det står det respekt av, syns de to. 
U.-KA-lederen syns det var «sinnsykt deilig» å få spikra det endelige programmet. Innholdet av foredragene beskriver hun som gode. Temaene er forskjellige og relevante til langt flere enn studentgruppa. De vil likevel foregå på auditoriet på NTNU i Ålesund, men være åpne for alle.
 
Revy i tiden
Revyen i år tar for seg «Generasjon prestasjon», om presset de unge blir utsatt for fra alle kanter. Til disse framsyningene bruker det å komme mange tilreisende venner og familie, og andre interesserte.
– Det er jo veldig samfunnsaktuelt, forteller de to fra hovedkomiteen.
Revygruppa består av rundt 40 personer. Til sammen er anslagsvis 125 studenter i sving for å få gjennomført denne studentuka. I tillegg kommer alle de samarbeider med, både på NTNU i Ålesund og lokalt næringsliv. 
Fra programmet nevnes det mye godt samarbeid med mange ulike aktører for å kunne arrangere båttur, kampsport, boksignering, lekedag og indisk fargefest, for å nevne noen flere innslag i løpet av uke 12.
– Vi har forberedt oss godt og fordelt oppgaver og ansvar bra, forteller U.-KA-sjefen og bookingansvarlig Tennås.
– Hvor marginalt legger dere opp programmet og budsjettet?
– Det er klart vi har et ønske om å legge til side noe til neste års arrangement, men det har nok vært slik at man går i null. Vi har budsjettert fornuftig, og skal forhåpentligvis klare å unngå underskudd, svarer de.
Bookingansvarlig Tennås inviterer gjerne til dialog med en potensiell hovedsponsor.
– Om her skulle være det, smiler han.
 
Ser fram til arrangementet
Hovedkomiteen har lagt ned mye forarbeid og står i front for et godt gjennomarbeidet opplegg når U.-KA starter 17. mars. Dermed er det egentlig lite nerver å spore hos Rebekka og Christopher, mener de selv. 
Ja, vi føler egentlig at nervene begynner å roe seg nå, smiler de.
Med et positivt smil svarer Rebekka nærmest på refleks, på spørsmål om hvor mye tid dette har tatt. 
– Kanskje 250 prosent! Ha ha, nei ikke fullt så mye, men det har tatt mye tid. For å si det sånn. Jeg vet at siste bussen til sentrum går klokka 00.30. Den har jeg tatt en del ganger. I tillegg er vi jo fulltidsstudenter, og jeg har en jobb ved siden av, forteller hun, og legger smilende til.
– Det går opp helt fint. Jeg syns vi er flinke til å jobbe sammen. Det har vært veldig artig.
Fra studiet sitt, markedsføring og ledelse, syns Rebekka at hun får brukt mange relevante erfaringer gjennom vervet som leder. Både strategi, finans, organisasjonsarbeid, rettslære, team-ledelse, innen kultur og opparbeide seg et stort nettverk. Fordelene med dette frivillige vervet virker være svært mange.
 15 SISTE
  Sommer i nordvest
  Frykter for sjøsikkerh...
  – Vi blir motarbeidet ...
  Nå blir det regnbuefes...
  Skal forske på gammel ...
  Trives best på to hjul
  Turstien som slutter i...
  30-årsjubilant gjenopp...
  Høyreregelen gjelder o...
  Politiker på slump
  -Det blir en aktiv som...
  Bordtennis-talent sikt...
  Savner kjærlighet i gr...
  Fjordstien blir stadig...
  Åpner dørene til kunst...
annonse   
Frist LM
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag