Søkeord:  
Søk
Banner top

Forventer åtte millioner besøkende på Moa

Amfi Moa kjøpesenter går mot historisk høyt besøkstall. I år vil åtte millioner shoppe på kjøpesenteret.

Aktuelt
Tekst Maria Finnøy Fagervoll   
Foto Maria Finnøy Fagervoll   
(19/04/2017)
Bildetekst: Senterleder Anne Mari Rødal Kleppe er glad for at mange besøker Moa, men påpeker at det ikke betyr at de kan lene seg tilbake.
 
. . .
 
– På en Thon-samling jeg var på nylig kom det frem at Moa er et av de kjøpesentrene som ikke har en nedgang i antall besøkende, forteller senterleder Anne Mari Rødal Kleppe.
Tvert imot øker antall besøkende. I fjor besøkte 7,7 millioner Moa, og i år forventes tallene å bikke åtte millioner. Og med flere butikker, spisesteder og opplevelser er det lite som tyder på at utviklingen vil snu.
 
Økende besøkstall
Hvorfor Moa ikke minker i antall besøkende, forklarer Kleppe slik:
– 170 butikker under «ett» tak, dårlig vær og en kjekk møteplass.  Bussterminal med ruter til syd, øst og nord pluss gode parkeringsmuligheter for de som har bil.
Kjøpesenteret markedsfører seg i 31 kommuner, og har Norges største kundeklubb på SMS.
– Det handler mye om hvordan vi inviterer folk til oss.  All reklame er en invitasjon, vi ber deg komme til oss. Når gjestene kommer må vi behandle dem godt. De må ha godt utvalg av butikker, god service, rene toalett og god sikkerhet. Vi har måttet gjort noe rett siden kundene tilsynelatende kommer tilbake, kanskje oftere enn før også. Men vi kan ikke lene oss tilbake. Dette er noe vi jobber med hver eneste dag, hele året.
 
Kan ikke vokse evig
Likevel sier hun det er begrenset hvor mye Moa kan vokse, siden det er begrenset med folk som bor her.
– Men vi er helt klart et regionsenter. Og når vi bygger enda mer ut håper vi selvsagt vi får enda flere besøkende. Da vil tilbudet hos oss bli bedre og mer fristende, og det vil øke interessen fra kunder som bor lengre unna.
 
Det krever likevel litt arbeid
– Det krever at vi må levere det kunden ønsker –  gode spisesteder og møteplasser for flere behov. Noen vil sitte på et lite koselig sted, andre vil være synlig. 
Kleppe forteller at de stadig har et blikk på hvordan de kan bli bedre, hvordan senteret kan bli finere, renere og tryggere. Hun viser Nytt i Uka mange av renoveringene som pågår på Moa øst nå, med blant annet byggingen av en H&M-flaggskipbutikk og nye toaletter. Når den nye broen kommer til Amfi Moa øst og kobler sammen alle de tre sentrene, vil Moa også bli Norges største kjøpesenter.
– Vi vil få oppmerksomhet på grunn av det, og da må vi være gode på det vi gjør. Forhåpentligvis vil vi klare å gjøre noe nytt som trigger kundene til å komme oftere og fra lengre unna. Med utbyggingen ønsker vi også å gi folk flere opplevelser, ikke bare shopping. Vi skal være hjertet i lokalsamfunnet.
 
Sentrumsutvikling
I forbindelse med utviklingen av Moa, skal det holdes seminar om hvordan man kan styrke sentrumsutviklingen samtidig som kjøpesenteret utvider.
– Jeg tror ikke det vil føre til en negativ utvikling for bysentrum, tvert imot tror jeg det blir positivt. Amfi Moa er en enorm arbeidsplass, og mange kommer langveisfra for å besøke oss og kommunen vår. Jeg tror at de som besøker sentrum, akvariet, Fjellstua og alt det andre som finnes i den flotte byen vår, ønsker å stoppe på Moa og de som skal til Moa vil også besøke sentrum. Dette går begge veier og det er bra. At Moa blir større er positivt for sentrum også, det er jeg helt sikker på. 
 15 SISTE
  – Å vinne vil bety mye...
  Gammel veteran klar fo...
  Tine bytter gass med f...
  20 Kjappe - Torbjørn A...
  Skarbøvikinger vil ha ...
  Sunnmøring i trappegan...
  Århundrets første
  Mange musikalske balle...
  En ekte smaks opplevel...
  Hareid-Sulesund først ...
  – Gjør det! Og det gjo...
  Brudeeggferden på vei ...
  Atlanterhavsparken jub...
  Klargjøring av årets p...
  Samler Sunnmøre med ko...
annonse   
Frist LM
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag