Søkeord:  
Søk
Banner top

Vil ha postklagenemnda til Ålesund

Kvikkas AS mener den kommende postklagenemnda bør etableres i Ålesund. Ordføreren gir sin fulle støtte.

Aktuelt
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Kenneth Kamp   
(16/05/2017)
Bildetekst: Kvikkas AS har oppfordra Samferdselsdepartementet til å legge den kommende postklagenemnda til Ålesund. – Det er ingen grunn til at postklagenemnda også skal ligge på det sentrale Østlandet. Møre og Romsdal har veldig høy kompetanse på logistikk, og vi mener at nemnda bør ligge i Ålesund, sier Trygve Moxness, som er prosjektleder hos Kvikkas.
 
 
. . .
 
 
– Vi har en lokal tilhørighet i Ålesund og Møre og Romsdal, så når vi ser at vi kan være med å påvirke til at vi får flere offentlige arbeidsplasser her i fylket, så gjør vi gjerne det, sier Trygve Moxness, som er prosjekleder i Kvikkas AS.
Etter at morselskapet kjøpte opp Norpost, har Kvikkas blitt en del av Norges største private postdistributør. Likevel har de valgt å beholde hovedkontoret i Ålesund.
 
Høy kompetanse i fylket
– I Møre og Romsdal finner vi den høyeste kompetansen i landet på logistikk og distribusjon, på grunn av utdannelsene ved Høyskolen i Molde og NTNU i Ålesund, påpeker Moxness, som mener dette er ett av mange gode argumenter for at postklagenemnda bør ligge her.
Videre trekker han fram de geografiske utfordringene i Møre og Romsdal som et argument for å legge klagenemnda her:
– Jeg mener det er viktig at de som sitter i postklagenemnda vet hvordan det er å sende post i et fylke der veier kan være stengt og ferjesamband kan bli innstilt. På Østlandet har de ikke den samme forståelsen for slike problemer. Dessuten er det å kunne bestille varer på internett og få det sendt til døra, noe som er langt viktigere for folk i distriktet enn for dem som bor i de store byene og har enkel tilgang på alle slags butikker, mener han.
Lavere priser for kontorleie og rimeligere arbeidskraft enn på det sentrale Østlandet, er også et poeng til Ålesunds fordel, ifølge Moxness.
 
EU krever klagenemnder
De nye, offentlige klagenemndene er resultatet av et EU-direktiv som krever at det skal finnes en slik klagenemnd for enhver næring som yter tjenester til eller påvirker forbrukerne på annen måte.
– Til nå er alle de nye klagenemndene blitt etablert på det sentrale østlandsområdet. Det mener vi er både uheldig og i strid med offisiell norsk politikk. Derfor mener vi at i alle fall én klagenemnd bør legges til distriktet, sier Trygve Moxness, som synes det er underlig at det er et privat firma som her kjemper distriktets sak:
– Vanligvis er det det private næringslivet som ønsker sentralisering, mens den offisielle politikken til regjeringa er desentralisering. Nå er det offentlige eide selskap, som Posten, som arbeider mot eiernes interesser og vil ha alt på det sentrale Østlandet, mens vi, som er et privat selskap, vil ha arbeidsplassene ut i distriktet ...
 
– Vil bidra til utvikling
Ifølge Moxness betyr det ingenting for Kvikkas som selskap om klagenemnda blir lagt til Ålesund eller havner på Østlandet.
– Vi har bare engasjert oss fordi vi ønsker å bidra til å utvikle lokalsamfunnet og ser at vi her har en mulighet til å påvirke, sier Trygve Moxness.
 
Støtte fra ordføreren
Ordfører i Ålesund, Eva Vinje Aurdal (Arbeiderpartiet), har også grepet fatt i saka og oppfordra Offentlig kommunikasjonsmyndighet til å gå inn for legge postklagenemnda til Ålesund. Hun lover også rimelige lokaler, dersom kommunen har noe ledig.
Det er Samferdselsdepartementet som til sist avgjør hvor postklagenemnda skal ligge. Det skjer sannsynligvis i løpet av juli. Til sammen dreier det seg om rundt fire heltidsarbeidsplasser. 
 15 SISTE
  Sommer i nordvest
  Frykter for sjøsikkerh...
  – Vi blir motarbeidet ...
  Nå blir det regnbuefes...
  Skal forske på gammel ...
  Trives best på to hjul
  Turstien som slutter i...
  30-årsjubilant gjenopp...
  Høyreregelen gjelder o...
  Politiker på slump
  -Det blir en aktiv som...
  Bordtennis-talent sikt...
  Savner kjærlighet i gr...
  Fjordstien blir stadig...
  Åpner dørene til kunst...
annonse   
Frist LM
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag