Søkeord:  
Søk
Banner top

Lerstad skole fyller 40 år og inviterer oss ”Norge Rundt”

Når Lerstad skole i år feirer 40 år med jubileumsforestilling i Sparebanken Møre Arena 7. juni skal vi ”Norge Rundt”. – Bli med oss på ferden, inviterer rektor Hilde Grytting!

Kultur
Tekst Lars Olausen   
Foto Lars Olausen   
(31/05/2017)
Bildetekst: Engasjerte elever ved Lerstad skole vil ta oss ”Norge Rundt” i Sparebanken Møre Arena 7. juni når skolen er 40 år.
 
. . .
 
 
Til tross for et noe synkende elevtall siden Lerstad skole ble bygget i 1977, har den i dag om lag 200 entusiastiske elever fra første til og med sjuende klassetrinn. Like entusiastiske er de 29 ansatte med rektor Hilde Grytting som leder. Når Lerstad skole i år fyller 40 år skal det markeres med en jubileumsforestilling i Sparebanken Møre Arena 7. juni. Og skal vi for en gangs skyld lytte til (en) rektor, så kan vi formidle at hennes entusiasme for å få til en jubileumsforestilling er i de beste hender. Dette blir lagt merke til av både elever, lærere, ledelse og andre berørte parter – ingen flere nevnt, så ingen flere blir glemt.
 
Positiv ånd
– Det er mange som bidrar for å få dette til. Noen mer enn andre. Det må det være lov å si at lærerne Margaret Jønland og Bodil Nakken står frem som gode eksempler på den positive ånd dette jubileet har i seg, sier rektor Hilde Grytting.
 
Engasjert
Og da vi overvar noen av prøvene i skolens gymsal var det en engasjert gjeng vi møtte. Lærerne Margaret Jønland og Bodil Nakken, som har skrevet de fleste av tekstene, forteller at de til jubileumsforestillingen i Sparebanken Møre Arena har lagt opp et program etter stilen til NRKs Norge Rundt-programmer. 
– I forkant har vi filmet en introduksjon – slik programlederen i NRK gjør det i de virkelige programinnslagene, og som vi viser på storskjerm i hallen. Etter denne introduksjonen står elevene på den fysiske scenen og utfører innslagene sine foran publikum. Vi har lagt opp til at det blir to forskjellige tidsepoker, hvor ”Norge Rundt” ala 1977, da skolen var ny, er den ene tidsepoken. Her er det 1.-4. klassetrinn som fremfører. Den andre tidsepoken er 2017 – altså fra jubileumsåret – hvor 5.-7. klassetrinn står på scenen foran publikum, sier Margaret Jønland og Bodil Nakken.
 
”Pelle Parafins Bøljeband”
Uten å røpe for mye av innholdet kan vi avsløre mimre-innslag om Tramteaterets ”Pelle Parafins Bøljeband”. De er kjent fra TV-serier for barn og ungdom på NRK. Det blir også ”Trim for eldre”, og flere overraskelser.
– Alle som ønsker det kan være med oss på jubileumsforestillingen i Sparebanken Møre Arena og billetter selges på nett. Alle tidligere elever er selvsagt invitert. Noen som personlig er invitert, er de elevene som skal begynne på Lerstad skole til høsten. Og i jubileumsåret er vi en skole hvor elevtallet ser ut til å ha stabilisert seg, noe som er gledelig. Vi har god plass og gode uteområder. Skulle jeg likevel komme med et bursdagsønske, er det at skolen får en generell oppgradering og en større gymsal, noe Lerstad skole har fortjent, sier rektor Hilde Grytting.
For øvrig kan vi nevne at skolen i alle de 40 årene den har eksistert har hatt kvinnelig rektor. Før Hilde Grytting var skolen ledet av Alvhild Birkelund, Magna Kristine Falck Kristensen og Nina Rabben. Etter at skolen var ny i 1977 ble den oppgradert i 2011 og 2013. 
 15 SISTE
  – Å vinne vil bety mye...
  Gammel veteran klar fo...
  Tine bytter gass med f...
  20 Kjappe - Torbjørn A...
  Skarbøvikinger vil ha ...
  Sunnmøring i trappegan...
  Århundrets første
  Mange musikalske balle...
  En ekte smaks opplevel...
  Hareid-Sulesund først ...
  – Gjør det! Og det gjo...
  Brudeeggferden på vei ...
  Atlanterhavsparken jub...
  Klargjøring av årets p...
  Samler Sunnmøre med ko...
annonse   
Frist LM
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag