Søkeord:  
Søk
Banner top

Enklere start på en hektisk musikkmåned

Ved å flytte Ålesund Live til «sitt eget» område, på sørsida, blir logistikken rundt festivalen enklere på mange områder for arrangøren Momentium.

Kultur
Tekst Maria Nerhus   
Foto Maria Nerhus   
(07/06/2017)
Bildetekst: – Vi er kjempeklare og venter på at det skal starte! Ronny Stokke (til venstre) og Idar Giskegjerde i Momentium er rastløse etter å kjenne på kicket som følger av festivalarrangementene.
 
 
. . .
 
 
Likevel vet Ronny Stokke og Idar Giskegjerde i Momentium at «festival er festival» og det er mye å ordne med, også med tanke på flyttingen til området mellom Terminalen Byscene og Molo Brew. Nå er begge rolige, og beskriver seg selv nesten som litt utålmodige etter å komme i gang med festivalsesongen. For hektisk nok den neste tiden, det blir det. Først er Ålesund Live 16.-17. juni, før Sting skal fylle Color Line Stadion tirsdag 20. Samme uke er det to intim-konserter på Øygardshallen på Giske med ingen ringere enn A-ha, før den offisielle åpningen av Molo Brew ei uke etter Ålesund Live. Da er det ei uke igjen til Sommerfesten på Giske 1. juli.
– Og innimellom dette blir jeg far, smiler Ronny Stokke, som for å virkelig understreke at den neste måneden er hektisk.
 
Bedre forhåndssalg
Ved å flytte denne festivalen fra St. Olavs Plass, medfører det færre ringvirkninger for næringsliv, beboere og transport. Ved Storneskaia kan bussene følge fast trasé frem til 40 minutter før dørene åpner. Mens artistene spiller, går bussene fra framsida av Terminalen.
I tillegg anslår arrangøren at det er plass til nesten dobbelt så mange publikummere nå.
– Billettsalget er bedre enn noen gang. Skal vi følge prognoser, ligger vi an til å få et sted mellom 3.000-3.500 fredagen og rundt 4.500 lørdagen, håper Giskegjerde og Stokke på. En årslang, bevisst satsing på regionalt næringsliv har gitt frukter.
Det mest usikre i tiden før festivalen starter, er været.
– Det er selvsagt kjekkest med godt vær, men vi er tross alt på Nordvestlandet og får ikke gjort noe med det. Vi skal uansett kose oss og ha det gøy, og har erfart at folk stiller opp.
 
Mer for de yngre
Ikke uventet er de to fornøyde med årets artister. Sammenlignet med tidligere år, er det satset mer på musikk for et yngre publikum.
– Bookingbudsjettet har vært større i år, og vi har bevisst satset på yngre.
Fra artistene som kommer, er nok Zara Larsson og Unge Ferrari to musikkalternativer som trekker et yngre publikum enn tidligere år.
Personlig gleder de seg begge litt ekstra til Zara Larsson, som avslutter årets Ålesund Live på lørdagskvelden. 
– Åge Aleksandersen med Sambandet blir nok også skikkelig trøkk. Han har jo en gullrekke med låter og favner et vidt publikum, legger Idar til.
Ifølge Stokke og Giskegjerde blir det romslig med sitteplasser, det blir et bedre mattilbud enn tidligere, og også flere alternativer på drikker.
 
Fokus på sikkerhet
For å snakke om sikkerheten, så understreker de to i Momentium at Ålesund Live skal være et trygt område. 
– Beredskapsplanen i 2017 er annerledes enn tidligere, og vi har faste og innøvde rutiner, og er mer strømlinjeforma enn noen gang, forsikrer de. 
I forbindelse med arrangementet Ålesund Live, er det et sted mellom 300 og 350 personer som er engasjerte. Av mannskap fra idrettslag, kor og foreninger, er det ikke dem som har med sikkerheten å gjøre.
– Det er bemanning til for eksempel bar og rydding, og er viktige hender for å arrangere, men vektere og politi skal sørge for vaktholdet, sier Ronny Stokke og Idar Giskegjerde.
Som en liten oppfordring til de mange tusen tilhørerne som vil få med seg musikerne neste helg, så er inngangspartiet til festivalområdet i østre del av bussterminalen.
– Følger man undergangen så kommer man opp rett mot innslippsslusene, anbefaler Ronny Stokke og Idar Giskegjerde.
 15 SISTE
  – Å vinne vil bety mye...
  Gammel veteran klar fo...
  Tine bytter gass med f...
  20 Kjappe - Torbjørn A...
  Skarbøvikinger vil ha ...
  Sunnmøring i trappegan...
  Århundrets første
  Mange musikalske balle...
  En ekte smaks opplevel...
  Hareid-Sulesund først ...
  – Gjør det! Og det gjo...
  Brudeeggferden på vei ...
  Atlanterhavsparken jub...
  Klargjøring av årets p...
  Samler Sunnmøre med ko...
annonse   
Frist LM
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag