Søkeord:  
Søk
Banner top

– Dette må ta slutt

Svære lastebiler og varebiler som spyr ut dieselavgasser på turister og fastboende som sitter og nyter en kaffekopp eller en halvliter i gågata, er ikke bra, mener Bypatrioten. Selvsagt har de løsningen klar.

Aktuelt
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Bjørn Fugelsø Nilssen   
(14/06/2017)
Bildetekst: Slike situasjoner, med lastebiler som spyr ut dieselavgasser mens de nærmest stanger mot turistene i gågata, vil Bypatrioten ha slutt på. De foreslår derfor å begrense vareleveringa til noen få formiddagstimer, og å få på plass en form for tidsregulert veisperring som er pent utforma og passer inn i bybildet. (Foto: Bjørn F. Nilssen.)
 
 . . .
 
– Det har vært en veldig god utvikling i gågata de siste åra, og skal den fortsette, kan vi ikke ha vare- og lastebiler som kjører gjennom gata mens folk sitter og koser seg på uteserveringene. Derfor er det på tide vi får en profesjonalisering av varelevering og søppelhenting i gågata, sier Pål Bakke hos Bypatrioten.
Forslaget fra Bypatrioten er å innskrenke all varelevering og annen nødvendig transport til noen få, tidlige formiddagstimer. For å få folk til å overholde tidene, ser de for seg at det må brukes fysiske hindringer.
 
Fysiske hinder
– Vi må ha på plass noe som hindrer innkjøring i gågata utenom de tidsromma der varelevering er tillatt. Det bør ikke være en vanlig bom, men noe som er litt fint og som passer inn i bybildet, sier Bakke.
Fra avdelingsingeniør Steven Bendal i kommunens avdeling for veg, anlegg og park får vi opplyst at varelevering i gågata egentlig allerede er avgrensa til noen få timer om dagen.
 
Bryter reglene
– Vi ser at reguleringa i stor grad blir brutt, og vi må nesten få gjort noe for å begrense vareleveringa til det tillatte tidsrommet. Vi kan ikke ha det slik som nå, sier Bendal.
En mulighet, ifølge Bendal, er å sette opp en tidsregulert heve- og senkebom – akkurat slik Bypatrioten ønsker seg. Dette har blitt gjort i flere andre byer her til lands, visstnok med stor suksess.
Følger man litt med på trafikkbildet i gågata, oppdager man fort at også privatbiler tar sjansen på å ta snarveien gjennom gata.
– At privatbiler skal kjøre gjennom gågata, er jo slett ikke meninga. Det kan vi også få stoppa med en fysisk bom, poengterer Steven Bendal.
 
Håper på rask løsning
Bypatrioten er fornøyd med at kommunen vurderer tiltak mot den økende biltrafikken i gågata, og håper at det kommer til å skje noe konkret.
– Vi vet at det har blitt snakka om dette i årevis. Nå når utviklinga har vært så god i gågata, er det på tide at det blir mer enn bare snakk. For viss ikke noe gjøres, kommer den gode utviklinga til å snu, påpeker Pål Bakke.
 15 SISTE
  Ønsker å gjøre Langevå...
  Yngst på hjemmebane
  Rundkjøring for buss s...
  Nå starter rivinga på ...
  – Kommunal kloakk ødel...
  20–årsfest for Mørecup
  Latter Live til Ålesun...
  Ein nordvest med ønske...
  Cruise i vinden
  Miljøsmart med plast p...
  Stadig flere får øynen...
  Frivillige stiller opp...
  Høyst usikkert om O’Le...
  «Nye» videregående kan...
  – Lager revy om studen...
annonse   
Frist LM
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag