Søkeord:  
Søk
Banner top

Skrekkopplevelse med svensk buss

Familien fra Sula ble sjokkerte vitner til den svenskregistrerte turistbussens ville ferd gjennom Romsdalen. Nå anmelder familien busselskapet til politiet.

Aktuelt
Tekst Øyvind Johan Heggstad   
(09/08/2017)
Bildetekst: Videoen viser den svenske turistbussen som kjøre forbi en bil i Romsdalen 31. juli. Både møtende bil og bilen som blir forbikjørt må bremse kraftig ned for å unngå kollisjon.  
 
. . .
 
 
31. juli var familien Brandal på vei til Lillehammer. Opplevelsen sitter fremdeles sterkt i når Therese Brandal forteller om kjøreturen fra Innfjorden til Bjorli. Hun fikk nærkontakt med den svenske bussen rett før Åndalsnes.
– Galskapen startet inne i Innfjordtunellen. Jeg hørte biler fløyte, og så i speilet at en buss drev med forbikjøringer inne i tunellen, forteller Therese.
Tunellen er under utbedring, og har nedsatt fartsgrense og svak belysning i anleggsperioden.  Etter Innfjordtunellen fortsatte bussjåføren med aggressiv kjøring, forteller Brandal.
– Fra Åndalsnes forsøkte bussjåføren flere ganger å kjøre forbi biler som lå bak meg. Flere ganger svinget den over i motsatt kjørefelt, og svingte inn når den så det kom møtende bil. Etter hvert  kom bussen inn rett bak meg. Forbikjøringen var farlig fordi han måtte presse seg inn bak oss på grunn av møtende trailer, forteller Brandal. 
Brandal var selv nær ved å kjøre av veien da bussen presset seg inn bak.
– Familien var livredd. Vi tenkte at dersom bussen nå krasjer, så rammer det oss også. Det var en skikkelig ubehagelig opplevelse, forteller hun.
 
Tok frem mobilen
Sønnen Håkon tok frem mobilen, og filmet bussen da den kort tid etter  kjørte forbi familien Brandal.
– Vi lå i 80-90 kilometer i timen, og bussen presset stadig på for å kjøre forbi. Da han kjørte forbi oss kom en møtende bil, og han måtte presse seg inn slik at vi måtte bremse kraftig ned. Like etter fortsetter bussen med nye forbikjøringer, og dette fikk vi filmet. Bare flaks hindret en alvorlig ulykke, hevder Brandal.
På Dombås tok familien igjen den svenske bussen. Bussen var fylt med svenske pensjonister på tur.
Etter at Brandal postet videoen på sin Facebook-side, har hun fått mange tilbakemeldinger fra andre som har hatt liknende opplevelser med samme selskap.  
 
Politianmeldte selskapet
Therese Brandal varslet politiet allerede samme ettermiddag. Men politiet i Gudbrandsdalen kunne ikke rykke ut. Nå politianmelder hun selskapet.
– Vi har vært i kontakt med politiet både i Rauma og på Lesja, og vi vil levere anmeldelse når vi er tilbake fra ferien, forteller Therese på telefon fra Polen.
Operasjonsleder ved Innlandet politidistrikt, Jan Egil Gilberg, bekrefter at de fikk melding om kjøringen til den svenske turistbussen.
– Vi fikk meldingen like etter klokka 16.00 31. juli. Meldingen gikk ut på at en turistbuss hadde foretatt flere farlige forbikjøringer.  Men vi fikk ikke sendt patrulje til stedet, sier Gilberg.
Han sier at politiet vil etterforske saken når anmeldelse med video blir sendt til politidistriktet.
 
 
 

Slik skal vi ikke ha det

 
– Dette er virkelig ikke akseptable kjøring utfra det jeg har sett og hørt, sier presseansvarlig i  Bergkvarabuss i Sverige, Simon Sandberg.
Selskapet var i 2013 innblandet i en dødsulykke i Norge, og i vår fikk selskapet flere merknader fra det svenske arbeidstilsynet. 
Nytt i Uka har vist videoen til Sandberg.
– Jeg har ikke sett dette før nå. Det ser ikke bra ut. Vi må finne ut hvilken buss og hvilken sjåfør dette gjelder. Så må vi snakke med sjåføren og høre hva han eller hun sier om saken. 
Han understreker at slik kjøring som Therese Brandal forteller om på ingen måte er akseptabel. 
– Dette er en sak som vi må håndtere med den aktuelle sjåføren, sier Sandberg.
 15 SISTE
  – La private få bygge ...
  Jernet strømmer inn ti...
  Klar for favorittfesti...
  Dette er tilbudet eldr...
  Blir Pape (19) AaFKs n...
  - Arbeidet for «Plastf...
  Rock i havgapet
  Sommer i nordvest
  Frykter for sjøsikkerh...
  – Vi blir motarbeidet ...
  Nå blir det regnbuefes...
  Skal forske på gammel ...
  Trives best på to hjul
  Turstien som slutter i...
  30-årsjubilant gjenopp...
annonse   
God Sommer 2018
annonse   
Frist LM
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag