Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Startskuddet går for Matfestivalen i Ålesund

Torsdag går startskuddet for Norges eldste matfestival, og festivalgeneral Terje Devold venter 20.000 besøkende til mat- og kulturopp-levelser i Ålesund.

Aktuelt
Tekst Lars Olausen   
Foto Lars Olausen   
(23/08/2017)
Bildetekst: Terje Devold inviterer torsdag, fredag og lørdag til kultur og mattradisjoner under den Norske matfestivalen – landets eldste – i Ålesund. Han forventer så mye som 20.000 besøkende fra fjern og nær.
 
. . .
 
 
Norske mattradisjoner har alltid stått sentralt og festivalen har blitt et kjært innslag for byens og distriktets innbyggere og tilreisende kultur- og matinteresserte fra hele landet.  Barnas Matfestival er igjen på plass og sterkt utvidet etter fjorårets kjempesuksess. 
– Årets økonomiske tilskudd fra Nærings- og fiskeridepartementet har gjort at vi utvider tilbudet og aktivitetene for barna, noe vi er glade for. Under vignetten ”Havets skattekiste” inviterer vi barna til å komme innom et spesielt telt, slik at de kan være med å lage velsmakende fiskemat. Det elsker barna å være med på, sier Terje Devold. 
 
”Årets bondekokk”
– Nytt av året er at vi har komprimert festivalen til tre dager mot tidligere fire. Det skyldes delvis at vi da får med flere lokale matprodusenter som kan ta seg fri fra den daglige donten for å være med oss. I samarbeid med Bondelaget og Bonde- og småbrukerlaget lager vi i år en egen restaurant på St. Olavs plass som vi har kalt for ”Bondens restaurant”. Den som styrer grytene her er ”Årets Bondekokk”, Nils Henning Nesje fra Langevåg. Her skal han kokkelere de tre dagene festivalen varer, sier Devold. 
 
”En smak av Ålesund”
En annen nyhet under årets festival blir et arrangement på Teaterfabrikken som er kalt for ”En smak av Ålesund”. Det loves et uformelt arrangement med fokus på lokale smaker. 
– Ja, lokal mat er viktig og kanskje satsingen på det er det viktigste vi gjør under årets festival. Møre og Romsdal er landets største matfylke når vi slår sammen havets produkter og landbruket. Av de 60 utstillerne vi har funnet plass til  er halvparten lokale. Her er deltakere fra Bodø i nord til Sandefjord i sør, så landets matprodusenter er godt representert. Vi viser både lokal matstyrke og nasjonal matbredde og mattradisjoner, sier Terje Devold. 
 
Både klippfisk og øl
Lokale råvarer og nytt tema hver eneste dag er hovedingrediensene når Klippfiskakademiet inviterer til Kokketeater i restaurantteltet på taket av Sankten parkering i samarbeid med SUROFI (Sunnmøre og Romsdal Fiskesalslag). Både utstillere og publikum har et stort sentrumsareal å boltre seg på, fra paviljongen i gågata via St. Olavs plass til taket på Sankten parkering og Dronning Sonjas plass. Vi nevner også ølfestivalen i Korsatunellen der det både blir profesjonelle ølbryggere og lokale hjemmebryggere  som vil serverer nær 300 forskjellige øltyper. 
– Men dette er bare smakebiter av et rikholdig festivalprogram. Vi ønsker alle velkommen til kultur, mat og mattradisjoner under festivalen, sier festivalgeneral Terje Devold.
 



15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag