Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Etterlyser vitner til grisekjøring

31. juli rundt klokka 16.00 var Therese Brandal (bildet) og barna på vei fra Åndalsnes mot Dombås. Her ble familien vitne til en svensk buss som i følge de skal ha foretatt flere farlige forbikjøringer. Nå ber Brandal om at flere vitner melder seg.

Aktuelt
Tekst Øyvind Johan Heggstad   
(23/08/2017)
– Jeg ønsker kontakt med andre bilister som observerte den svenske bussen denne ettermiddagen. Rett etter filmsnutten vi tok av en forbikjøring, stod en liten rød bli parkert i veikanten. Trolig en Yaris. Jeg håper at bilfører av denne bilen, eller andre som opplevde ferden til den svenske bussen, melder seg, sier Brandal.
Brandal reagerer kraftig på at det svenske busselskapet ikke tar selvkritikk etter hendelsen. 
– For meg var denne hendelsen ikke grei. Vi opplevde situasjonene som svært farlig. Dersom sjåføren på den svenske bussen mener at han hadde full kontroll på sin kjøring, så er hans terskel for hva som er trygg kjøring ekstremt høy, og det er skremmende, sier Brandal.
 
Busselskapet frikjenner sjåføren
Det svenske busselskapet nekter for at deres sjåfør har kjørt uforsvarlig. Videoen som Therese Brandals sønn tok, viser den svenske bussen under en forbikjøring i Romsdalen med møtende bil i motsatt kjørefelt.
– Vi har gransket videofilmen av forbikjøringen. Og den støtter vår offentlige kommentar til forbikjøringen, sier Simon Sandberg som er pressetalsmann i Bergkvarabuss.
 Det svenske busselskapet mener at videoen lyver om avstanden til møtende bil, og at forbikjøringen var forsvarlig. Sjåføren hevder også at han ikke kjørte fortere enn 70 kilometer i timen under forbikjøringen, selv om det er 80-sone på stedet. 
– Jeg tok igjen en bil som kjørte svært sakte. Jeg hadde god sikt. I en buss sitter man høyere enn i en personbil, og har derfor bedre oversikt over trafikken. Det var en rak strekning. Bilen foran bremset, det vises av bremselysene på filmen. Samtidig blinket den 3-4 ganger mot høyre som er et tegn på at den var forberedt på min forbikjøring. Det skriver Bergkvarabuss sin sjåfør på selskapet hjemmeside.
(Du kan lese busselskapets forklaring i sin helhet på bergkvarabuss.se.)
I følge busselskapet skal de ha rapportert dette til Statens vegvesen på telefon 175. Busselskapet hevder også at bussen ikke har kjørt gjennom Innfjordtunellen, og at forbikjøringene i tunellen må ha blitt utført av en annen buss.  
– Jeg ser ikke bort fra at det kan være snakk om to busser. Men bussen vi filmet, gjennomførte 5-6 farlige forbikjøringer fra Åndalsnes mot Bjorli, sier Brandal.
Nytt i Uka har snakket med 175 både i Midt-Norge og Hedmark og Oppland. De har ikke registrert noen samtale fra en svensk buss i dette området på det aktuelle tidspunktet. 175 opplyser at ikke alle telefoner blir loggført, men alvorlige hendelser loggføres og meldes eventuelt videre til politiet. Heller ikke politiet har mottatt noen rapporter fra en svensk buss.
 
Beskylder Brandal for å ha pressa bussen
På sine nettsider skriver også det svenske selskapet at Brandal skal ha forsøkt å presse bussen.
Før forbikjøringen som vises i filmen, oppgir sjåføren at han har gjort en forbikjøring av bilen. Dette er samme bilen som senere spilte inn filmen. Ved denne forbikjøringen skal føreren ha forsøkt å hindre forbikjøringen, noe som ikke er lovlig. 
– Nei, nei, nei. Selvsagt har jeg aldri forsøkt å hindre bussen i å kjøre forbi meg. Dette er ren løgn. Bussen lå rett bak oss i 1-2 kilometer, og to ganger var bussen på vei over i motsatt kjørefelt for å forsøke en forbikjøring. Begge gangene måtte han kaste bussen inn bak meg, fordi det kom møtende bil. Den andre gangen var det en trailer som kom imot. Ved tredje forsøk kjørte han forbi meg, sier Brandal.
15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag