Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Inviterer til ny futsal-sesong

Både cup og serie står på menyen når Sunnmøre Fotballkrets inviterer til ny sesong med futsal, en spesiell type innendørsfotball.

Aktuelt
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Kenneth Kamp   
(30/08/2017)
Bildetekst: Futsal er en variant av innendørsfotball med egne regler og egen ball, og som legger vekt på tekniske ferdigheter. Veronica Madsen hos Sunnmøre Fotballkrets håper på mange deltakerlag, både aldersbestemte og junior/senior i vinterens serie og cup.
 
. . .
 
 
Ordet futsal er en samskriving av spansk «fútbol de salón», som bokstavelig talt betyr hallfotball, altså innendørsfotball. Sporten skiller seg likevel en del fra tradisjonell innendørsfotball, blant anna ved at ballen er tyngre, mindre og har mye mindre sprett. Man spiller på en håndballbane, med håndballmål, og harde kroppstaklinger og sklitaklinger er forbudt. Målet er å framdyrke de mer tekniske spilleferdighetene.
Futsal oppstod i Uruguay og ble videreutvikla i Brasil, særlig i São Paulo. Det ble raskt populært, nettopp fordi det var teknisk utviklende, og fordi det stilte mindre krav til banene. I dag er futsal en av verdens raskest voksende innendørsidretter, og i Europa blir sporten utøvd i 40 av UEFAs 53 medlemsland. Både UEFA og FIFA arrangerer egne futsalmesterskap, både for landslag og klubblag, for menn og kvinner. Norges landslag har spilt kvalifiseringskamper både til EM og VM, men har foreløpig ikke lykkes i å kvalifisere seg.
 
Serie og cup
Norges Fotballforbund arrangerer nasjonal eliteserie, og kretsene arrangerer regionale divisjoner for  herrer og damer senior og for aldersbestemte lag. Sunnmøre Fotballkrets har i flere år administrert serie og cup for aldersbestemte lag opp til 16 år, og i år forsøker man også å få til en serie på junior-/seniornivå.
I fjor var det med 113 lag i futsalserien på Sunnmøre, i aldersgruppene 10 til 16 år. I cupen, med aldersspenn fra 13 til 19 år, deltok rundt 160 lag. Cupen er for øvrig åpen for lag fra hele landet, men foreløpig er det bare lag fra Nordfjord som har deltatt fra utenfor kretsen. Til gjengjeld har Eid vært helt suveren på juniornivået.
– Det er en del forskjeller i måten man spiller på i futsal og tradisjonell fotball, og Eid har nok satsa spesielt på å utvikle futsal-ferdighetene, tror Veronica Madsen, som er konsulent hos Sunnmøre Fotballkrets.
 
Håper på mange deltakerlag
Serien spilles over fire helger fra november til mars, vanligvis med tre kamper hver helg (alle kampene spille samme dag). Cupen spilles over tre helger, med ulike klasser hver helg; hvert enkelt lag spiller altså bare én helg. I både serie og cup er det fem spillere på hvert lag, og man spiller etter de reglene som er fastsatt for futsal. 
– Vi håper selvsagt på å få med så mange lag som mulig. Futsal er en fin måte å holde i gang aktiviteten gjennom vinteren, i alle fall for dem som ikke er så glad i vinteridrett, sier Veronica Madsen.
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag