Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Grenseløs fotballglede

- No må dåkke springe. Kom igjen gutta, jobbe. Kjell Wolle leder Guard med myndig røst fra sidelinja. I 38 år har sulalendingen hatt ansvaret for Guard HC.

Aktuelt
Tekst Øyvind Heggstad   
Foto Øyvind Heggstad   
(12/09/2017)
Bildetekst: 1. Tøffe tak i feltet. Her er det full gass i alle dueller. 2. Keeper Peder overvåker situasjonen, mens forsvaret forsøker å klarere. 3. Joakim har nettopp scoret. 4. To seirer, en uavgjort og ett tap. Guard HC har fått sine fortjente medaljer etter landsturneringen på Jessheim i helga. 5. Kjell Wolle har ledet Guard i 38 år! Sulalendingen har ingen planer om å gi seg med det første. 6. Petter er lagets ”Beckham”. Valderøyingen er kjent for å snu seg på femøringen, og kline ballen i mål. Det gjorde han også i helga. 7. Sindre (nr. 17) er lagets lokomotiv. Vingspilleren tar ofte ansvar for å løfte laget frem i banen med lange sugende løp på høyresiden. 
  
. . .
 
 
I alle disse årene har Kjell sørget for at personer med spesielle behov har hatt et fotballtilbud.  I like mange år har han fulgt guttene land og strand rund på landsturneringer.
Det er søndag morgen på Jessheim Stadion.  Guard gjør seg klar til dagens første kamp mot Nessegutten.
– Nå må ikkje dåkke stå med lua i hand. Når vi mista ballen, så må vi ikkje være slik som Aafk, stå å vente. Da må dåkke vinne den tilbake. Så må du ta det litt med ro Sindre. Du må ikkje brenne kruttet etter to minutt, formaner Kjell.
Guttene lytter ivrig. Kjell vet at han ikke har lang tid på å gi de viktige beskjedene før beinkløa til gjengen er så stor at de ikke kan stå stille.  
Så e de ikkje nødvendig å skyte fra midtbana. Kor e keeperen? – No må du ikkje snu ræva til. Ellers så e ditte bra.

Det gikk bra for Guard. To seirer, ett tap og en uavgjort på walkover. Kampen mot Eik Tønsberg ble avlyst på grunn av ekstremt regnvær over Jessheim.
Kjell Wolle har ledet Guard HC siden 1979.  
Det var tilfeldigheter som gjorde at Kjell Wolle ble med i Guard HC. På slutten av 70-tallet spilte en gruppe psykisk utviklingshemmede fotball ved skolen på Bogneset.
– Det var Einar Aas som startet med dette. De hadde et lag på Bogneset. Jeg hadde kontakt med en del av lærerne på Bogneset, og det var slik jeg kom i kontakt med guttene. Den gang var det færre lag, og når vi reiste på landsturnering stilte vi med fylkeslag, minnes Kjell Wolle.
I dag drives det fotballag for mennesker med spesielle utfordringer flere steder i fylket. Hødd og Sykkylven har egne lag. Det samme har Molde og Stjernelaget til Clausenengen fra Kristiansund. Fem ganger i året møtes de til turneringsspill.  

Landsturneringen er årets høydepunkt for gjengen på Guard HC. Ønske om å vinne er like sterkt som i eliteserien.  Taklingene like tøffe. Engasjementet fra sidelinjen like stort.
Men på et punkt skiller de seg. Gleden over å spille fotball er større enn skuffelsen over et tap. Derfor er det klemmer og håndtrykk til motstanderen når kampen er over.
Nå er gjengen tilbake i Ålesund.  Hver eneste torsdag trener de i Sparebanken Møre Arena, og allerede nå drømmer gjengen om neste års landsturnering. Da går turen til Bergen.15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag