Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Aleris Helse etablerer seg i Medi 3-bygget

Aleris Helse skal etablere seg i Ålesund. 1. januar overtar selskapet lokalene til Medi 3 i Sundgata. –Vi har lenge ønsket å komme til Ålesund. Aleris er svært ambisiøse på hva vi ønsker å få til i Ålesund. Det sier administrerende direktør i Aleris Helse, Grethe Aasved.

Aktuelt
Tekst Øyvind Johan Heggstad   
(18/09/2017)
Bildetekst: Grethe Aasved i Aleris Helse bekrefter at de overtar Sundgata 12 fra 1.januar neste år. Aleris satser på å bygge opp et omfattende sjukehustilbud i Ålesund.  (Bilde er manipulert)
 
. . .
 
  

– Ålesund er et av få steder vi ikke er til stede, og som vi lenge har ønsket å komme til. At vi nå velger å etablere oss i Ålesund beror på flaks. Vi ble kontaktet av eierne av Sundgata 12 i Ålesund, med forespørsel om å leie lokalene. De er ledige fra 1. januar. Da var det ikke vanskelig for oss å takke ja til dette, sier Aasved.

Aleris er nå i full gang med å planlegge oppstarten i Ålesund. Aleris er Norges største private helseaktør med 1000 ansatte på 26 lokaliteter i 16 byer.
 

Ålesund blir by nummer 17

–Nå skal vi bruke tid på å kartlegge behovene. Vi er opptatt av at vårt helsetilbud skal være tilpasset den byen vi er i. Vi undersøker også hva det regionale helseforetaket har mangler på i distriktet, sier Aasved.

Hvor lang tid trenger dere for å etablere et sjukehus med full drift?

–Vi har flere dyktige medarbeidere som har vært med på å starte opp drift tidligere. Både i Tromsø og Stavanger har vi på kort tid gått fra null drift til full drift. Fra etablering i 2014 i Stavanger tidoblet vi omsetningen på tre år. Flere av våre leger og medarbeidere synes det er både utfordrende og spennende å bygge opp nye tilbud, og vi skal klare å etablere et topp moderne sjukehus i Ålesund i løpet av kort tid, sier Aleris-lederen.
 

Samarbeid med det offentlige

Aleris er også en stor samarbeidspartner for det offentlige helsevesenet. Cirka halvparten av pasientene til Aleris Helse er behandlet på avtaler fra det offentlige.

–Vi har et veldig godt samarbeid med den offentlige helsetjenesten. Det lokale sjukehuset vil være en viktig samarbeidspartner for oss. Vi ønsker også å hjelpe de lokale sjukehusene der vi er. Vi kan mellom anna bistå dersom det lokale sjukehuset har kapasitetsproblemer, sjukemeldinger eller andre utfordringer. Vi har mange spesialister som kan reise til andre steder, sier Aasved.

Ved siden av offentlige avtaler henter Aleris sine inntekter blant annet fra forsikringspasienter og private pasienter.
 

Kan starte opp i Ålesund 2. januar

Aleris hevder de kan tilby tjenester i Ålesund allerede umiddelbart etter overtakelsen av lokalene i Sundgata.

–2. januar er vi på plass i lokalene. Da har vi et mål om å ha noe aktivitet klar. Slik har vi gjort det alle steder der vi har startet opp.  Vi bygger stein på stein, og slik skal vi også gjøre det i Ålesund, sier Aasved. Den røde tråden på alle våre sykehus er at alt er rigget for å sikre gode pasient-opplevelser og høy grad av service, sier Aasved.

Hun legger til at lokalene i Sundgata er en ren gavepakke til Aleris.

- Det var ikke vanskelig å si ja til Ålesund.  Vi kommer til nesten ferdig dekka bord. Vi har allerede vært og sett på lokalene. Det er veldig bra lokaler for sjukehusdrift. Vi kommer til å gjøre noen endringer for å bedre pasientopplevelsen og -logistikken, men det meste virker veldig bra, sier Aasved. 
 

 –Sunnmøringene avgjør hva vi skal drive med

–Det er sunnmøringene som vil avgjøre hva vi skal tilby av tjenester. Vi kommer til å se på hva pasientene ønsker, og hva det er behov for. Når vi har kartlagt dette, er vi svært raske med å bygge opp et tilbud. 

Aleris tar over lokaler som er tilpasset sjukehusdrift. Nå skal de ta opp konkurransen med Medi 3 og andre private aktører i regionen. Det mener Aasved at pasientene vil tjene på.

–Det blir konkurranse med Medi 3.  Men vi opplever at der det er konkurranse, så skjerper dette både kvaliteten på tjenestene og prisen på hele tilbudet.  Vi opererer i et marked der vi har konkurranse på alle lokalitetene vi er. Dette tjener pasientene, sier Aleris-sjefen.
 

Du kan lese mer om denne saken i Nytt i Uka sin papirutgave som kommer tirsdag og onsdag. 


15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag