Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Natalie gjør furore i Europa

Etter å ha stått sist på scena i Vill Vill Vest i Bergen, sendte tre av Europas største musikkmagasiner Natalie Sandtorv inn på topp 5 og 10 over de mest spennende nye artistene.

Kultur
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Kenneth Kamp   
(11/10/2017)
Bildetekst: Natalie Sandtorv holder sleppekonsert for det nye albumet hennes, «Freedom Nation», på Terminalen på lørdag. 
. . .
 
Den offisielle sleppekonserten for Natalie Sandtorvs nye album, «Freedom Nation», er lørdag på Terminalen, men releaseturneen har hun allerede tjuvstarta i Bergen og Frankrike. Begge steder ble hun tatt så godt imot at hun nesten ikke kan tro det:
 
Headliner og topplister
– Det er helt sjukt! Både på Vill Vill Vest, som er en slags internasjonal bransjefestival, og på Gaffer Fest i Frankrike, avslutta jeg festivalen og var en slags headliner. Alle festivalene jeg skal spille på, har gitt meg sjukt gode plasseringer, forteller Natalie oppglødd.
I Bergen befant tre av de største musikkmagasinene i Europa seg, deriblant NME, New Musical Express. NME plasserte henne på ei ti på topp-liste over de mest spennende nye artistene i Europa, mens de to andre magasina gav henne topp fem-plasseringer på tilsvarende lister. 
– Det ene magasinet var Line of Best Fit, som liker å ta æra for at de oppdaga Sigrid i fjor. Det var for øvrig på den samme festivalen, og det var etter den at hun ble signert til Island Records, sier Natalie.
Selv fikk Natalie kontrakt med Atomic Soul Booking, ett av Norges største bookingbyrå, etter Vill Vill Vest, noe hun er svært glad for.
 
Eksplosivt
Publikum viser også at de setter pris på Ålesunds nye stjerneskudd:
– Det er helt eksplosivt! Selv om jeg spiller en blanding av jazz og indierock, så bare funker det for folk, særlig live. Det er ikke sjangerdefinert, og jeg tror det er en av grunnene til at det treffer, sier hun.
 
Hjemmekonsert
Natalie Sandtorv er for tida hjemme i Ålesund, og fredag varmer hun opp til lørdagens sleppekonsert med en signeringsseanse på Jukebox. Kanskje blir det en akustisk låt eller to innimellom signeringa.
– Jeg har aldri spilt med eget prosjekt på Terminalen før og gleder meg veldig. To av bandmedlemmene mine er også fra Sunnmøre, så jeg håper det kommer mye venner og familie, sier Natalie blidt.
Etter konserten på hjemmebane, venter festivaler i Berlin og København på henne, før turen går til Nasjonal jazzscene i Oslo. Og neste år står enda flere festivaler klare for å ta imot Natalie Sandtorvs egenarta og båssprengende musikk.
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag