Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Lover ren forlystelse

Herreteateret håper ålesunderne blir med og har det gøy når de sette opp nok en farse om en mann som finner 17 millioner kroner i en koffert på bussen.

Kultur
Tekst Maria Finnøy Fagervoll   
Foto Maria Finnøy Fagervoll   
(11/10/2017)
Bildetekst:De åtte karene i Herreteateret er i full sving med en ny farse som har premiere 2. mars 2018 på Parken kulturhus. Den heter «Penga eller livet». Fra venstre: Roy Kasper Naalsund, Thor-Ivar Forsland (nederst), Arild Terje Antonsen, Viggo Solum, Bjørn Erik Reknes, Jon Hjelle Aasgaard, Richard Arne Sjøholt og Tom Larsen. 
. . .
 
med å øve på et nytt teaterstykke som heter «Penga eller livet», som har premiere på Parken kulturhus 2. mars 2018.
– Vi velger manus gjennom lattertesten. Vi tar det vi ler mest av, forteller de.
Nytt i Uka møter dem i øvingslokalet deres i Røysegata, som de har valgt å kalle «Herregården». Mellom de åtte karene sitter latteren løst: Viggo Solum, Richard Arne Sjøholt, Bjørn Erik Reknes, Roy Kasper Naalsund, Tom Larsen, Thor-Ivar Forsland, Jon Hjelle Aasgaard og Arild Terje Antonsen.
 
Finner penger på bussen
«Penga eller livet» handler om Henrik, som finner en koffert med 17 millioner kroner på bussen. Han har levd et kjedelig kontorliv i mange år, og ser plutselig sitt livs sjanse til å realisere seg selv. Nå skal han leve livet og gi slipp på alt.
Herreteateret spiller konsekvent farser. Et komisk teater som forsøker å underholde publikum med usannsynlige og ekstravagante situasjoner.
– Det er et enkelt teater som man kan le av fra første stund. Det er ikke noen tolkning eller tenking, det er ren forlystelse.
 
Ren forlystelse
– Det er ikke lenger noen andre teatergrupper her i området som setter opp farser, bortsett fra oss, så vi håper folk vil støtte oss. Det er ganske unikt i Ålesund. Det er god underholdning, og kan være en helaften med middag og teater. Det er et flott stykke av en helproff gjeng, sier de.
Den første oppsetningen til Herreteateret var i 2012, hvor de viste frem «Tante Jutta fra Kalkutta». Herreteateret har forestillinger hvert andre år. Publikumstallene har steget sakte, men sikkert.
– Når det er lokale ting som blir produsert springer ikke folk nødvendigvis ned dørstokken. Men de skal få valuta for pengene.
 
Spiller kvinnerollene selv
Herreteateret spiller alltid alle kvinnerollene selv. I denne oppsetningen er det to kvinnelige roller.
– Krangler dere om hvem som må være dame?
– Nei, egentlig ikke. Og vi tolker ikke kvinnerollene på en fjasete måte. De skal være troverdige.
De understreker at i tillegg til de åtte karene i Herreteateret, er det i tillegg tre kvinner som medvirker til produksjonen.
– Det står alltid kvinnfolk bak menn som sier de er selvstendige, sier Tom Larsen og ler.
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag