Søkeord:  
Søk
Banner top 04.12.19

I full oppløsning, nedrykk nærmer seg

Håp om seier og tribunedominans mot Kristiansund sprakk så det suste. Verken laget eller supporterne i Stormen greide å mobilisere som de hadde lovt, og nå er det vel lov å lure på om de gyldne dager er fordi. Nedrykk og krise har aldri vært nærmere.

AaFK
Tekst Per Rich Hunstad   
Foto Bjørn Fugelsø Nilssen   
(25/10/2017)
Bildetekst: Her kan vi nærmest lese fortvilelsen i ansiktet til Andreas Lie når han innser at 0-1 er et faktum. I bakgrunnen jubler Kristiansund sin målscorer, Torgil Øwre Gjertsen. 


. . . 
 
I et intervju i søndagens VG sier imidlertid Trond Fredriksen at det er ikke krise. Hva er det egentlig AaFK-treneren mener? Nå skal jeg være forsiktig med å personifisere den godeste Trond Fredriksen, men da jeg leste hva han sa tenkte jeg i mitt stille sinn at det må ha rabla for ham. 
Så dermed er min oppfordring klinkende klar; Nei, Trond, nå må du kutte ut! Slutt å snakk piss og vås! Vi som hører hva du sier er verken dumme eller naive. Og bare så du vet; Nedrykk er dobbel krise de lux, rett og slett megakrise og ikke noe annet!
Hva klubbledelsen mener om Trond Fredriksen sin «litt» arrogante måte å karakterisere et være eller ikke være som eliteserielag vet jeg ikke, men enige kan de vel neppe være? Eller?

Plusser og minuser. Men uansett, noe positivt var det likevel å ta med seg fra Kristiansund-kampen. Til tross for at 0-1 var et tabbemål var det en viss bedring å spore i det defensive arbeidet. Likeså synes jeg at det «nye» systemet, 4-2-3-1, fungerte sånn passe bra. Riktignok er jeg sikker på at trenerteamet ønsket en noe mer synlig samhandling, spesielt i ulike deler i angrepsfasen. Likevel var det en formasjon jeg mener kan være verdt å forsøke i de fire siste kampene av årets sesong. 
Men dessverre, også denne gang var gode avslutninger mangelvare. Jeg noterte kun 13 avslutningsforsøk – inklusiv utligningen til 1-1, og også inklusiv et par forsøk som ble avblåst for offside – i løpet av hele kampen. Det holder ikke på hjemmebane hvor premissene før kampstart var at kun seier var godt nok.
Også denne gang var heller ikke innsats, energi og glød helt på påkrevd nivå. Spillerne burde jo nesten være lyserøde av opphetet energi, men det var de absolutt ikke. Og det var skuffende. Er det fremdeles noen som ikke innser hva som er i ferd med å skje? 
Etter helgas serierunde er nemlig gufsen av OBOS-spill i 2018 kaldere enn kaldest. Alle som er glade i AaFK kjenner følelsen av nedrykk, og den er absolutt ikke noe særlig god. Har ikke AaFK-ledelsen forstått alvoret tidligere, er det i hvert fall å håpe at noe har demret når de nå titter på eliteserietabellen. Med fire kamper til å spille er AaFK på direkte nedrykk. Verre kan det altså ikke bli. 

Tre poeng. Tromsø vant sin vanskelige bortekamp mot Stabæk, og klatret opp til kvalik-plassen, to poeng foran AaFK. Uavgjort holder dermed ikke for AaFK når de besøker Åråsen stadion og Lillestrøm kommende mandag. Da må det bli seier, men hvem tror egentlig på noe slikt når vi vet så inderlig godt at det ikke har skjedd en eneste gang på de 12 siste forsøk. Ja, 13 siste forsøk, hvis vi tar med cuptapet for Stabæk. 
Kan Trond Fredriksen eller Anton Joore plutselig hente frem noe de ikke har maktet på aldri så lenge? Det er helt klart lov å håpe på et aldri så lite under, men når sant skal sies er vel det litt mer enn tvilsomt.
Jeg har nevnt det i tidligere kommentarer, men vil likevel gjenta følgende; Hva er galt med å hente inn ekstern hjelp i et siste forsøk på å berge plassen? Nytt blod i trenerteamet kan skape ny energi. Og sann mine ord, uten ny tilførsel av energi blir det bare verre og verre å unngå nedrykk. 
Jeg er fullstendig klar over at vi er helt på tampen av sesongen, men det går jo rett og slett ikke an å humpe videre slik det er nå. Snakket fra ledelsen om at de holder seg lojale til kontrakten med våre trenere holder ikke lenger. Er det så veldig vanskelig å forstå? 

Repetisjoner. I forrige uke verserte det ulike uttalelser fra AaFK-ledelsen. Styreleder Jan Petter Hagen og klubbdirektør Geir Steinar Vik stod nærmest i kø for å forsvare sine disposisjoner og sitt lag. I Sunnmørsposten kunne vi lese at både Hagen og Vik protesterte vilt på at de ikke var handlekraftig nok. Hagen var til og med så bråkjekk at han tok på seg hele ansvaret for den elendige sesongen. – Om noen skal kritiseres så fyr løs på meg og styret, sa han. 
Jeg forstår godt at det er kjekt å vise lojalitet med sine ansatte, men en plass går nå likevel grensen. At Jan Petter Hagen har noe av skylden for det som nå skjer i AaFK er udiskutabelt, men å ta på seg hele skylda blir vel å strekke strikken litt for langt. 
Det samme gjør forresten også måten de forsvarer seg når det gjelder påstandene om å være handlingslammet. Verken Hagen eller Vik vil høre et eneste ord om at de ikke er handlingskraftige nok. Begge henviser til interne møter og beslutninger.
Vik sier han ikke kjenner seg igjen, og mener styret og klubben er full av handling. Hagen er også på samme dur. – Vi har evaluert trenerteamet, sier han, - og vi har bestemt at de skal fortsette. 
Vel, og hva så? Betyr det da at det som er besluttet nødvendigvis er det beste for klubben? Har det vært en klok og riktig beslutning? Først når vi vet svaret mener jeg vi bør konkludere om noe eller noen har vært handlingskraftig eller ikke. 
Jeg er dessverre redd for at konklusjonen ikke bikker i favør av de to lederne. Noe Hagen og Vik sikkert ikke er enige i, men det får nå så være. Apropos det å ta det hele og fulle ansvar; når en mener og når det til og med går rett ad undas er det kanskje på tide å overlate styringen til noen andre? 
På trenersida burde det i hvert fall skjedd for lenge siden. Ser vi Drillo, Uwe Røsler, Tom Nordlie eller noen andre på treningsfeltet denne uka?  
 
 
 
 15 SISTE
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag