Søkeord:  
Søk
Banner top

Deler ut 15 000 hjemmestrikka skjerf

Mens vinteren sniker seg innpå, gjør Kirkens Bymisjon igjen 1. november til årets varmeste dag: Da kan hvem som helst forsyne seg med et hjemme-strikka ullskjerf.

Aktuelt
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Maria Finnøy Fagervoll   
(01/11/2017)
Bildetekst: Onsdag morgen vil det henge rundt 200 slike hjemmestrikka skjerf rundt om i Ålesund sentrum. Tar du ett med deg og på deg, så viser du at du er tilhenger av et varmere samfunn. Det er Kirkens Bymisjon som står bak den landsomfattende aksjonen. Anne Karin Zeitz er leder for Kirkens Bymisjon i Ålesund. (Foto: Maria Finnøy Fagervoll)
 
. . .
 
Også denne første novemberdagen kommer ålesunderne til å våkne til en by full av oransje ullskjerf. Det samme gjør folk i en rekke andre byer rundt om i landet.
Skjerfa er strikka på dugnad av strikkeklubber, privatpersoner, eldresentre, skoleklasser og andre over hele landet. Til sammen har det blitt omkring 15 000 skjerf, og rundt 200 av dem har kommet inn til Kirkens Bymisjon i Ålesund.
 
Et varmere samfunn
– Det er meninga at hvem som helst skal kunne forsyne seg med et skjerf for å markere at de ønsker et varmere samfunn. Dette er skjerf som varmer også i overført betydning, og derfor kaller vi 1. november for årets varmeste dag, forteller Anne Karin Zeitz, som er leder for Kirkens Bymisjon i Ålesund.
 
Aksjon fra folket
Zeitz forteller at det hele starta i 2010, da Hobbyklubben i Oslo hadde hengt ut noe strikkearbeid utafor butikken deres. Dagen etter oppdaga de at noe av det måtte ha blitt lånt av noen hjemløse som frøs om natta, og som hadde hengt det tilbake da morgenen kom. Hobbyklubben tok da kontakt med Kirkens Bymisjon for å få til et samarbeid, og året etter ble 250 skjerf hengt opp rundt omkring i Oslo. Siden har aksjonen spredd seg over hele landet, og i år skal altså hele 15 000 skjerf henges opp og deles ut.
– Dette er en aksjon som kommer fra folket, og som engasjerer strikkeentusiaster over hele landet. Ålesund er med for fjerde gang, og nå har vi blitt kontakta både av Molde og Kristiansund, som blir med fra neste år, sier Zeitz.
 
Juleaksjonen
Skjerf-kampanjen er også startskuddet på Kirkens Bymisjons juleaksjon, som har fått navnet «Gled en som gruer seg til jul». Gjennom å sende en tekstmelding med ordet «glede» gir man 80 kroner. Det blir til to varme måltider som deles ut på ett av de 37 lavterskeltilbuda som organisasjonen har rundt om i landet. Fra neste jul av blir det også et slikt tilbud i Ålesund, i det nye bymisjonssenteret i Metodistkirka.
– Det er 125 000 mennesker her i landet som gruer seg til jul. Det er altfor mange. Mange av dem er ensomme, og derfor ønsker vi skape fellesskap og møteplasser for alle, slik at vi kan stå sammen om å skape et varmere samfunn, sier Anne Karin Zeitz.
 15 SISTE
  – AutoPass blir ikkje ...
  Lover nye skoler og id...
  Har sett seg lei på hu...
  Regnbuebarn til Parken
  Blir nektet møte med p...
  Klare til å åpne døren...
  Fire år med salg av lo...
  Vil samle Sunnmøres mu...
  Flisnes får sin første...
  «Som å stå i tett tåke...
  En verdensvant barneha...
  Standup-suksess i ti å...
  – Det er så mye som sk...
  Startet som et kjærlig...
  Ønsker økt aktivitet i...
annonse   
TransProvence
annonse   
Frist LM
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag