Søkeord:  
Søk
Banner top 04.12.19

Rett til himmels – vil det vare resten av sesongen?

Halleluja, for en gave! Halleluja, for en deilig søndag! Er du troende og ikke liker at jeg bruker dette kristne gledesropet i en fotballsetting ber jeg om tilgivelse. Jeg finner nemlig ikke noe mere treffende akkurat nå. Halleluja, og heia AaFK!

AaFK
Tekst Per Rich Hunstad   
Foto Bjørn Fugelsø Nilssen   
(08/11/2017)
Bildetekst: Athanasios Papazoglou spilte en av sine beste AaFK-kamper mot Rosenborg. Her ser vi han like før han serverer Mos den målgivende pasningen som sørget for utligning, 1-1.
 
. . .
 
 
Etter dager, uker og måneder uten seier – en evighet rett og slett, hele 14 fotballkamper siden sist – skjedde underet over alle under. Et tydeligere bevis på at fotballen er rund kan vi vel ikke få? I hvert fall ikke hvis du er en AaFK-supporter. 
Søndagens overraskende og herlige seier over Rosenborg, årets suverene seriemester, var som et mirakel for de som har fulgt AaFK i årets sesong. Der og da ga den en umettelig glede, der og da ville jubelen ingen ende ta. I tillegg smalt optimismen tilbake med brask og bram om at det faktisk er mulig at eliteseriekontrakten kan fornyes. 
Sesongen er imidlertid langt ifra slutt. Fremdeles er intet avgjort, men du verden for et løft denne seieren var for en hardt presset AaFK-trener og hans mannskap. Natt til mandag var sikkert en god natt for hele bunten. 

Egen kontroll. Nå har AaFK plutselig alt i egne hender, nå kan de avgjøre alt selv, nå er de ikke avhengig av at andre lag skal tape eller vinne. Den følelsen kan ikke være så ille å ta med seg inn i innspurten av årets sesong. 
Men makter de å ta vare på sjansen? Se det. De to gjenstående kampene mot Sarpsborg 08 og Strømsgodset, henholdsvis borte og hjemme, blir nemlig to knallharde oppgaver. Jeg innbiller meg faktisk at det kan være mulig å vinne begge, men den minste betingelsen er at viljen og lagmoralen fra Rosenborg-kampen må gjenskapes ett hundre prosent. 99 prosent – altså bare et ørlite hakk ned – kan være nok til å ødelegge den unike muligheten som nå har dukket opp. 
Og den unike muligheten er at med seier i begge kampene er kvalik-plassen garantert sikret, kanskje sågar kan seks poeng holde til sikker plass. Men å tenke tanken på to seirer er kanskje litt naivt og godtroende. Unødvendig også, og derfor er anbefalingen fra min penn å ta en kamp av gangen. 
Og den første er Sarpsborg 08 på bortebane om halvannen uke. Sarpingene jager sølvet. De har hatt en meget god og solid sesong, men søndag rotet de det til for seg selv med bortetap for allerede nedrykksklare Viking. Om det var så positivt for AaFK virker ikke helt sannsynlig, men det er heller ikke automatikk i at et lag reiser seg etter et overraskende og forsmedelig tap. 

Gull i bagasjen. Rosenborg kom til Ålesund som seriemestere. Gullet ble sikret da Molde tapte lørdagens lokaloppgjør mot Kristiansund. Derfor var det mange som trodde at trønderne ville ta lett på kampen, og at oppgaven dermed ville bli lettere for AaFK.
I pausen, på stillingen 0-0, hevdet også Kjetil Rekdal det samme. – Det er rett dag å møte Rosenborg, sa den tidligere AaFK-treneren. 
Jo da, jeg forstår godt at det er en viss logikk i det som ble sagt, men er det virkelig så enkelt? Hva da med det som har skjedd tidligere i årets sesong? AaFK har tross alt møtt atskillig dårligere lag enn søndagens utgave av Rosenborg, men likevel gått av banen med tap. 
Nei, her er jeg faktisk villig til å gi AaFK all kreditt for at de vant. Av en eller annen grunn som jeg ikke kan definere var det et annerledes AaFK-lag som var i aksjon. Stikkord som laginnsats og en fandenivoldsk innstilling var på plass, noe som har vært sårt savnet nesten i hele år. 

Flott innsats. Se bare hva som skjedde etter 0-1. Normalt, altså med tanke på det hva vi har opplevd tidligere, ville det betydd over og ut for AaFK. Ikke minst også fordi straffesparket var av den meget billige sorten. Greit nok at Adam Arnarson dro litt i skuldra til Nicklas Bendtner, men i ni av ti slike situasjoner blir det ikke blåst. 
Men istedenfor skulle straffesparket bli den gavepakken AaFK virkelig trengte. Den var nemlig kimen til en ekstra voldsom innsats, spillerne løftet seg i flokk. Og her var det plutselig enda mer giv, her var det alle-mann-alle. Vi kunne nesten se hvor det lyste fighting spirit av de oransjekledde der ute på Color Line stadion. 
Og sakte, men sikkert presset de trønderne lenger og lenger tilbake i banen. Som igjen resulterte i 1-1, og deretter 2-1. Makeløst, uventet og ikke minst meget godt å bivåne fra tribunesida. Der og da var det et snev av nostalgi som suste over Color Line stadion. Måtte det ikke bare stoppe her og nå.

Opplegg fremover. Treningsplanen de to kommende ukene viser at spillerne har fri førstkommende helg, fra og med fredag til og med søndag. Deretter er det trening mandag og tirsdag, fri fellestrening onsdag, så fortsetter det med trening de tre påfølgende dagene før søndagens kamp mot Sarpsborg 08. 
Jeg skal ikke protestere høylytt på denne planen, men tillater meg likevel å være litt skeptisk i forhold til å ta fri fra fellestreninger i denne viktige og hektiske perioden. Nå vil nok trenerteamet forsvare sine disposisjoner med at fridager skal gi spillerne mentalt overskudd, men om det er det smarteste er jeg ikke helt sikker på.   
Jeg vet ikke om du fulgte med på TV2 sin dramaserie, «Radio Mercur», som ble sendt tidligere i høst. For de som kjempet mot byråkratiet den gang på 60-tallet var slagordet «En for alle, to for en femmer». 
Og hva har det med AaFK å gjøre? Ja, ikke godt å si egentlig, men hvorfor ikke legge god-sida til?   
 
 
 
 
 15 SISTE
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag