Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Livsviktig innsamling for Liam

Unge Liam Rønnestad har fått mye lokal medieoppmerksomhet de siste ukene. Særlig etter at tanta Christina Rønnestad Istad startet en konto på den digitale innsamlingssida Spleis.no.

Aktuelt
Tekst Maria Nerhus   
(22/11/2017)
Bildetekst: Tante Christina Rønnestad Istad har fullt fokus på å samle inn den millionen som nevøen Liam Rønnestad trenger for den første dosen av medisinen Spinraza. (Foto: Privat)
 
. . .
 
Fem år gamle Liam har muskelsvinnsykdommen spinal muskelatrofi (SMA). Målet er én million kroner. Det er nemlig prislappen på den første dosen av medisinen Spinraza. Den fører til at muskelsvinnet stanser.
Mandag ettermiddag manglet det småpenger før 550.000 kroner ble bikket, ei uke før innsamlingen avsluttes. På dette tidspunktet hadde nær 4.350 personer gitt sitt bidrag. 
– Kommer vi ikke i mål med beløpet, så starter jeg en ny runde på Spleis, sier Christina Rønnestad Istad med optimistisk pågangsmot. Men først handler det om å «guffe på» denne siste uka. For nevøen sin stiller hun nemlig opp! 
 
Uvant å be om hjelp
– Liam er en skikkelig godgutt med glimt i øyet. En skikkelig skøyer med en kjapp kommentar, beskriver tante Christina. Det er  likevel en hjerteskjærende tilstand nevøen hennes har: 
– Liam har blitt skjermet fra det som skjer rundt innsamlingen. Han skal få være blid og lykkelig slik som han er. Jeg bare håper medisinen er i boks før han skjønner hvor sjuk han er.
Etter å ha fått lov av foreldrene til Liam, Monica Helen Flisnes og Thomas Rønnestad, startet Christina Rønnestad Istad en Spleis-konto. På Facebookkontoen hennes bugner det av tilbud man kan by på. 
– Mye har jeg spurt om, men i det siste er det flere som har tatt kontakt med meg, med ønske om å være med å bidra med en gave som kan loddes bort til høystbydende, forteller hun. Å spørre om hjelp er ikke den naturligste eller letteste måten for Christina å henvende seg til andre på.
– Nei, jeg har brutt noen barrierer og terskler, for å si det sånn, medgir hun. For hver gang situasjonen blir omtalt i media, merker hun at det kommer mer penger inn. Det gir pågangsmot og mer innsatsvilje.  
 
For nevøen sin
Det var nemlig ikke mulig for tanta til Liam å sitte stille lenger, etter at Beslutningsforum sa nei til å gi medisinen til barn med SMA på grunn av den høye prisen. Tanken på at Liam trenger flere behandlinger årlig, så mange som sju det første året, er ikke helt der fokuset er. 
– Først må vi komme i mål på denne første. Når det er tid for den neste, håper vi at det er kommet en enighet om å tilby medisinen til alle, tenker hun høyt. Når tanta tillater seg å ønsketenke, ser hun for seg at Liam kan få første dosen med medisin før jul.
 
Kultur- og auksjonskveld
Parallelt med dagligdagse gjøremål, den pågående innsatsen med bud på Facebook og besvaring av alle henvendelser, så jobbes det med med å forberede en kulturkveld på Teaterfabrikken torsdag 14. desember. 
– Vi har mulitasking på høyt nivå. Men her er mange som hjelper til,  og det setter vi stor pris på, sier Christina Rønnestad Istad.
Flere familiemedlemmer og venner har bidratt, blant annet med å spre flyers til enkelte områder med boligblokker. 
Til kvelden på Teaterfabrikken, skal det fristes med mye som auksjoneres bort, med Astrid Overå som auksjonarius, og sannsynligvis et besøk av Signe Stunden.
– Programmet er ikke helt spikret, men det er flere som kommer til å bidra med programinnslag, sier Christina Rønnestad Istad. Både Rosenborg og AaFK har donert hver sin signerte fotballtrøye til formålet.
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag