Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Ellevill teatermoro med Fru Pigalopp

-Jeg gleder meg utrolig mye til premieren. Jeg har litt nerver, men ikke nok til å ta knekken på meg. Det sier Sunniva Åsebø (12). Neste uke står hun på scenen i forestillingen Fru Pigalopp på Arbeideren.

Kultur
Tekst Øyvind Johan Heggstad   
Foto Marit Brunstad   
(22/11/2017)
Fru Pigalopp spilles av Astrid Overaa, Thor-Ivar Forsland og Ragnhild Overaa, og barneskuespillerne Sara Fagermo Ulla, Oda Nordvik Dahl, Jenny Kibsgaard Alme, Lina Fagermo Ulla, Hedda Larsen Giørtz, Sunniva Brandal Åsebø.
 
. . .
 
 
Det er Astrid Overaa, Tor-Ivar Forsland og venner som står bak oppsettingen av Fru Pigalopp. En hysterisk morsom teaterforestilling om en forvirret dame som vil så mye mer enn tiden rekker til.
– Målet mitt er å få tilbake den gamle gode julestemningen i Arbeideren, som vi klarte å skape med Putti Plutti Pott. Denne forestillingen er midt i blinken. Den er opprinnelig skrevet som en julekalender av Bjarne Rønningen på 70-tallet, forteller Fru Pigalopp, Astrid Overaa.
Rønningen er for øvrig mannen bak den legendariske NRK-serien Jul i Skomakergata med Henki Kolstad.
Som i Skomakergata har barn en viktig rolle i Fru Pigalopp. Sunniva ble med ved en tilfeldighet.
– Jeg har venner som også er med. De invitert meg med på Teaterfabrikken på en øving. Så fikk jeg være med i stykket. Det har funket veldig greit, forteller 12-åringen.
 
12-åring med erfaring
Selv har hun vært med i Jugendteateret før, og deltatt i flere oppsettinger.
– Vi er seks barn og noen voksne som jobber sammen med denne forestillingen. Det funker veldig fint og alle er gode venner. Vi øver, og har det utrolig gøy sammen, forteller Sunniva.
I stykket spiller hun en jente som Fru Pigalopp møter på sin elleville ferd midt i julestria.
– Jeg skal synge to sanger og så har jeg noen få replikker. De kan jeg ganske godt utenat nå. Det viktigste er å øve på hvordan vi skal opptre på scena, og hvordan vi skal uttrykke oss. Replikkene går av seg selv, forteller Sunniva.
– Figuren Fru Pigalopp ble jeg først kjent med gjennom dette stykket. Jeg har ikke lest boken. Men Pigalopp er en fantastisk dame med mye humor, og jeg må le litt for meg selv på øvingene, forteller Sunniva.
 
Astrid, den selvskrevne Pigalopp
Rollen som Fru Pigalopp er selvsagt bekledd av Astrid Overaa. Uten å dra sammenligningen for langt, så kan vi røpe at Astrid og Pigalopp nok har mange fellestrekk. 
– Problemet til Pigalopp er at hun hele tiden roter seg vekk. Hun finner alltid nye spennende oppgaver å gjøre, og glemmer andre avtaler, forteller Astrid. 
Historien handler om Pigalopp som kommer over en annonse der det lyses ut en ledig jobb som vikarpostbud i julestria. Fru Pigalopp er ei lure, og forteller historier langt utenfor sannheten for å sikre seg jobben.
Men på sine daglige turer rundt med posten distraheres Pigalopp av alt det andre som foregår i gata, og hun glemmer sin oppgave. Til slutt hoper posten seg opp på postkontoret, og kaoset er et faktum.
– Stemninga i Fru Pigalopp er som i Skomakergata. Det er fine sanger og gammeldags stemning. Det er en humoristisk historie som passer for alle fra 3 til 100 år, forteller Astrid.
 
Vil ta tilbake Arbeideren
Forestillingen er lagt til Arbeideren. Det er ikke uten grunn.
– Arbeideren er et lokale som inviterer til slike forestillinger. Det er nært, intimt og koselig.
Hadde denne forestillingen fungert like godt i kulturhuset?
– Det tror jeg ikke. Der trenger en større kulisser, det er mer avstand til publikum, og vesentlig dyrere. Derfor ønsker vi å bruke Arbeideren for å få en mer intim stemning, sier Astrid.
Forestillingen er på 50 minutt og skal spilles 28., 29. og 30. november, og 3. desember.
Skal dette bli en juletradisjon?
– Det får vi se på. Først må vi se om folk vil ha dette. Kan godt hende, men jeg lover ingenting. Det er publikum som bestemmer om dette blir en tradisjon, avslutter Astrid Fru Pigalopp med.
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag