Søkeord:  
Søk
Banner top 04.12.19

Julien-vinner fra Vestnes

Det ble svært jevnt i årets Julien-konkurranse, og det måtte loddtrekning til om både første- og tredjepremien. Hovedpremien gikk til Vestnes, mens andre- og tredjepremien havna til Skodje og Langevåg.

Aktuelt
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Kenneth Kamp   
(13/12/2017)
Bildetekst:Førstepremien, en halv gris i slaktestykker, gikk til Geir Vik i Vestnes. Vinneren visste ikke engang at han var med i konkurransen, for det var mora som hadde sendt inn kupongen!
 
. . .
 
Årets Julien var av det tyngre slaget, bare et par kilo lettere enn rekordgrisen fra i fjor. Slaktevekta viste 83 kilo og 300 gram. Helt nøyaktig 83,30 kilo var det ingen som hadde tippa, men to stykker hadde bomma med bare 20 gram og tippa 83,28 kilo. Dermed ble det loddtrekning om førstepremien.
Den heldige som gikk helt til topps i årets konkurranse og fikk en halv, oppdelt gris å putte i fryseren, ble Geir Vik i Vestnes. Han ble en smule forbausa da vi ringte, og lurte på om vi hadde ringt feil Geir Vik. Han hadde nemlig ikke tippa på vekta til Julien på mange år ...
 
Visste ingenting
Men både navn, adresse og telefonnummer var rett, så Geir konkluderte kjapt med at det måtte være mora som hadde sendt inn Julien-kupong i hans navn.
– Jeg er veldig glad i svinekjøtt; det spiste jeg seinest i går, forteller den glade vinneren, som så fram til å dele premien med kone, fire barn og to barnebarn – og selvsagt med den omtenksomme mora som hadde sendt inn kupongen i hans navn.
 
– Helt supert!
Andrepremien gikk til Jan Olav Høyberg på Skodje. Ikke nok med at tipset hans var identisk med vinnertipset – men heller ikke han hadde tippa selv. Ja, faktisk var det nok en mor som var hjernen bak vinnertipset!
Mor til vinneren, Eli Høyberg, var storfornøyd med å vinne halve bakparten av Julien, og var slett ikke lei seg for at førstepremien røyk på loddtrekning:
– Vi hadde nesten glemt av hele konkurransen i år, men fikk sendt inn noen tips helt på tampen. Da var det ekstra overraskende at vi vant! En kvart gris passer dessuten veldig bra, for vi har ikke så mye plass i fryseren. Det er bare helt supert, sier hun smørblidt.
 
Flaks i uflaks
Tredjepremievinneren var bare én desimal, altså ti små gram, unna å være med i trekningen om førstepremien. Geir Molværsmyr i Langevåg hadde likevel solid flaks i uflaksen, da han ble trukket ut som én av fire som hadde bomma med totalt 30 gram på den rette slaktevekta. Dermed kunne han putte en halv griseforpart i fryseren.
– Det var kjempeflott, utbryter Geir. Han forteller at han har tippa litt på Julien tidligere også, men i år var første gang han har sendt inn tips hver eneste uke konkurransen har pågått. Det angrer han nok ikke på at han gjorde! 15 SISTE
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag