Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Blogger om sin egen Twitter-liga

«Brannmannen» gir umiddelbar assosiasjon til et yrke. Når man legger til at ordet blir brukt først i en blogg, tenker man gjerne at én mann skal fronte denne profesjonen.

Aktuelt
Tekst Maria Nerhus   
Foto Maria Nerhus   
(19/12/2017)
Bildetekst: Fra sofaen på Emblem kan Per Gunnar Hamnøy nå verden rundt med bloggen sin, med navn «Brannmannen». Det kommer ikke av yrkesvalg, men av fotballklubbtilhørighet.
 
. . . 
 
Men, slik er det ikke. Bloggen «Brannmannen» føres i pennen, eller ved tastaturet, av Per Gunnar Hamnøy. I vår startet han å skrive om sine observasjoner og tanker om de lokale fotballrundene, med særlig utgangspunkt i lokalklubben Emblem sitt A-lag. Positive tilbakemeldinger lot ikke vente på seg – særlig ikke via Twitter. På denne arenaen skal man altså skjønne at ligaspill i herrefotballen er viktig!
– Så ballet det litt på seg og jeg tenkte at det hadde vært artig å organisere de ukentlige innleggene via en blogg, forteller Per Gunnar Hamnøy om høstens oppstart av egen blogg.
 
Tidlig favorittlag
Bloggnavnet handler da selvsagt om hans kjærlighet til Sportsklubben Brann. Påvirkningen av favoritt-fotballag kom etter videregående på internatskolen Vestborg på Stranda, hvor mange medelever var fra Bergen. 
– Man var liksom ikke AaFK-tilhenger på 80-tallet, og da de rykte opp, var det ikke aktuelt å skifte klubb! Men jeg har hatt sesongkort på Color Line, altså, smiler Hamnøy. 
Fotball har vært idretten siden barnsben av, og han trenger ikke elitedivisjon for at spillet skal bli interessant. Hans egenkomponerte Twitter-liga gir prov på at lokalt divisjonsspill kan være vel så interessant.

En positiv snert
– Jeg prøver å være snill og positiv. Det være seg bortsett fra RBK – de ser jo bare svart-hvitt, smiler Per Gunnar Hamnøy i sofakroken. Her hvor han gjerne har laptopen på fanget mens han skriver i vei. Den forholdsvis ferske bloggeren syns innleggene skal stikke litt, særlig mot naborival Blindheim, men det skal ikke gå for langt.
Inspirasjon til innleggene får han ved å følge lokal media og informasjon via nettsider. Så prøver han å lage egne vinklinger. De humoristiske skråblikkene har han fått mange positive tilbakemeldinger på.
– Dette er ikke noe jeg kan, jeg vet ikke en gang hvor jeg henter ut lesertall og slikt. Men det mest leste innlegget fikk over 2.500 lesere, og det er jo artig, forteller bloggeren Per Gunnar Hamnøy – til vanlig lærer på Møre ungdomsskule.
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag