Søkeord:  
Søk
Banner top

Blogger om sin egen Twitter-liga

«Brannmannen» gir umiddelbar assosiasjon til et yrke. Når man legger til at ordet blir brukt først i en blogg, tenker man gjerne at én mann skal fronte denne profesjonen.

Aktuelt
Tekst Maria Nerhus   
Foto Maria Nerhus   
(19/12/2017)
Bildetekst: Fra sofaen på Emblem kan Per Gunnar Hamnøy nå verden rundt med bloggen sin, med navn «Brannmannen». Det kommer ikke av yrkesvalg, men av fotballklubbtilhørighet.
 
. . . 
 
Men, slik er det ikke. Bloggen «Brannmannen» føres i pennen, eller ved tastaturet, av Per Gunnar Hamnøy. I vår startet han å skrive om sine observasjoner og tanker om de lokale fotballrundene, med særlig utgangspunkt i lokalklubben Emblem sitt A-lag. Positive tilbakemeldinger lot ikke vente på seg – særlig ikke via Twitter. På denne arenaen skal man altså skjønne at ligaspill i herrefotballen er viktig!
– Så ballet det litt på seg og jeg tenkte at det hadde vært artig å organisere de ukentlige innleggene via en blogg, forteller Per Gunnar Hamnøy om høstens oppstart av egen blogg.
 
Tidlig favorittlag
Bloggnavnet handler da selvsagt om hans kjærlighet til Sportsklubben Brann. Påvirkningen av favoritt-fotballag kom etter videregående på internatskolen Vestborg på Stranda, hvor mange medelever var fra Bergen. 
– Man var liksom ikke AaFK-tilhenger på 80-tallet, og da de rykte opp, var det ikke aktuelt å skifte klubb! Men jeg har hatt sesongkort på Color Line, altså, smiler Hamnøy. 
Fotball har vært idretten siden barnsben av, og han trenger ikke elitedivisjon for at spillet skal bli interessant. Hans egenkomponerte Twitter-liga gir prov på at lokalt divisjonsspill kan være vel så interessant.

En positiv snert
– Jeg prøver å være snill og positiv. Det være seg bortsett fra RBK – de ser jo bare svart-hvitt, smiler Per Gunnar Hamnøy i sofakroken. Her hvor han gjerne har laptopen på fanget mens han skriver i vei. Den forholdsvis ferske bloggeren syns innleggene skal stikke litt, særlig mot naborival Blindheim, men det skal ikke gå for langt.
Inspirasjon til innleggene får han ved å følge lokal media og informasjon via nettsider. Så prøver han å lage egne vinklinger. De humoristiske skråblikkene har han fått mange positive tilbakemeldinger på.
– Dette er ikke noe jeg kan, jeg vet ikke en gang hvor jeg henter ut lesertall og slikt. Men det mest leste innlegget fikk over 2.500 lesere, og det er jo artig, forteller bloggeren Per Gunnar Hamnøy – til vanlig lærer på Møre ungdomsskule.
 15 SISTE
  – Dette går ikke lenge...
  Musikk fra hjertet
  Høstferie med svømmedi...
  Skjærgårdsdrøm i oppfy...
  Føler oss fullstendig ...
  Drømmen er å reise i E...
  Olav Thon klipper snor...
  Slutter i Matfestivale...
  Shanghai eller Svalbar...
  Sammen skaper vi det g...
  Lever et aktivt liv me...
  Lidenskap for akrobati...
  Kommunen ga fra seg 2,...
  En hel klasse med inte...
  – Nå skal gründerne op...
annonse   
Frist LM
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag