Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Snart jul – en julerevy i særklasse

Det er ikke bare det at de lager en egen revy, den er aldeles egenartet også. Kjente artister, TV-serier og programmer får gjennomgå når de fire elevene boltrer seg på scenen i Myra kulturbygg på Vestnes. Vi møter skomaker Andersen, karakterer fra Snøfall, Fredrik Skavlan, Nissen med innpåslitne rotter og ikke minst Marcus og Martinus i en og samme person.

Kultur
Tekst Jon Henriksen   
Foto Jon Henriksen   
(19/12/2017)
Bildetekst: Ingen tvil om at Gapskrattgeneralen stortrives i samspill med ungdomsgruppa. Her som selveste nissen.
 
. . .
 
Mette Mjelve, som er ansatt ved kulturskulen, er instruktør for denne gjengen som hun er tydelig stolt av. Vi fikk være med under en gjennomgangsprøve og maken til engasjement og spilleglede kan vi lete etter en god stund. 
 
Fritid med bistand
Medlemmene i ungdomsgruppa har ulike behov for støtte. Fritid med bistand, kaller de det. Disse elevene er med i kulturskulen på lik linje med alle andre og lærer Mjelve kan ikke få rost ungdommene nok. Prosjektene gjennomføres både ved hjelp av ansatte og av folk fra en engasjert foreldregruppe. Under prøven vi besøkte var en av foreldrene, Steinar Vestnes, med som scenearbeider og bak scenen var det en rekke personer som bistod med skifte av kostymer og rekvisitter. Lyd og lys er det musikeren Trond Salthammer som tar seg av.
 
Selvgjort er velgjort
Hele julerevyen bygger på elevenes egne ideer og påfunn. Inspirasjonen kommer fra TV-serier, Youtube-videoer, musikk og hendelser de unge får med seg. Ideene diskuteres og vokser frem til revyinnslag. Og detaljene må stemme. Rekvisitter og kostymer er gjenstand for intenst arbeid og utvikling. 
Straks en parykk eller en rekvisitt er på plass, er karakteren i full sving enten det er forestilling eller ikke. Skuespillerne viser en unik spilleglede som virkelig smitter. Tekster og bevegelser sitter som ei kule, og om kula ikke treffer helt alltid, spiller det ingen rolle. Om en halv replikk forsvinner fra hodet, er det bare å spørre Mette, som både instruerer, sufflerer og spiller av lydeffekter undervegs.
 
Fantastic 4
Den harde kjernen av skuespillere består av Ina Kristine Kristiansen, Jan Rune Vestnes, Ole Magnus Herje Bauer og Elin Lindset. Lista over rollene de fyller, er lang. Her er noen; Rotter, gamle menn, engel, Marcus og Martinus, Fredrik Skavlan, fotballsupportere, Cowboy og girls, journalist og mange fler. 
Nå skal det også sies at det er flere rollefigurer med i forestillingen. Gjengen har nemlig en stor helt. Gapskrattgeneralen fra Tresfjord, Terje Øvstedal. Trenger ungdommene en ekstra rollefigur, er de helt klare på at DET ordner Terje. Dermed er skomaker Andersen, Nissen sjøl, en ekstra gammelmann, en programleder og mere til, på plass.
 
Spennende gjest
I år ble det også laget plass til en «hemmelig gjest», Odd Petter Dahl, som skulle være godt kjent for publikummet i salen. Han er et oppkomme av morsomme historier og kunnskap om gamle fly, båter og ting og tang. Trenger du en vits det faktisk går an å le av, er det tydeligvis bare å spørre Odd Petter.
Revyen blir annonsert og markedsført som alle andre arrangementer i regi an Kulturskulen, og de har klart å opparbeide seg et stort publikum. Det er jo ikke første gang ungdomsgruppa har hatt forestilling. Det var nok store forventninger til årets julerevy i Myra.
 
Premieren
Ungdomsgruppa ved Vestnes kulturskule gjorde suksess med julerevyen. Det var ikke mange ledige plasser å oppdrive under premieren og publikum var rause med applaus, latter og gode meldinger etterpå. Det ble overrakt blomster og gode ord fra ordføreren, kulturskulen, Gapskratten og ikke minst fra en stolt foreldregruppe. Det er en lettet og stolt instruktør som melder dette til Nytt i Uka. Og hovedpersonene? Litt vanskelige å få tak i, fordi de svever.
 
 
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag