Søkeord:  
Søk
Banner top

– Tippepenger gir kreftsyk livsglede

Nesten 300.000 kroner fikk Barnekreftforeningen i Møre og Romsdal (BKF) i grasrotmidler i fjor. Pengene brukes på trivselstiltak for krefsyke barn som er under behandling.

Aktuelt
Tekst Maria Nerhus   
Foto Barnekreftforeningen i Møre og Romsdal   
(17/01/2018)
Bildetekst: En del av medlemsfamiliene i Møre og Romsdal besøkte Stranda og Roalden i høst. (Alle foto: Barnekreftforeningen i Møre og Romsdal)
 
. . .
 
I de ti kommunene Nytt i Uka kommer ut, fikk Aalesunds Fotballklubb tildelt det høyeste beløpet på 294.226 kroner fra Grasrotandelen i 2017. Knappe 6.500 kroner mindre fikk Barnekreftforeningen.
I dag presenter vi organisasjonene  som fikk mest i kommunene Ålesund, Sula, Giske, Hareid, Haram, Skodje, Sykkylven, Ørskog, Vestnes og Stordal i fjor.  19 av organisasjonen på topp 20 lista er idrettslag. Bare Barnekreftforeningen driver krisehjelp og støttarbeid av de på topplista.
– Vi har jobbet lenge og ganske aktivt med å øke antall givere av Grasrotandel. Derfor er det veldig gledelig å se at dette har bært frukter, sier styreleder Cecilie Lund, i Barnekreftforeningen i Møre og Romsdal. 
 
Stadig flere givere
I Møre og Romsdal var det ved årsskiftet 65.134 grasrotgivere. Over halvparten av Norsk Tippings kunder, rundt 55 prosent, har registrert en mottaker. Rundt 900.000 personer i Norge, har ikke. 
– Mange synest det  er vanskelig å velge og man føler man ikke finner noe som interesserer, og tror det går ut over innsats eller premie. Derfor er de ikke knyttet til en grasrotmottaker, sier Anne Helseth. Hun er rådgiver i Norsk Tipping. 
Helseth legger til at det jobbes kontinuerlig med å få grasrotmottakere til å verve flere givere ved å gi tips, veiledning, og informere om tilgjengelig vervemateriell.
– Jeg vil tro at alle våre medlemmer er med på å synliggjøre for venner og bekjente at også vi er mottaker av Grasrotandelen. Samtidig belyser vi dette så ofte vi kan, sier Cecilie Lund i BKF om hvordan de har fått et så høyt beløp fra Grasrotandelen. 
 
Får gitt mer tilbake
BKF brukte en god del midler i 2017 på å installere TV på alle pasientrom på barneavdelingen på Ålesund sjukehus, samt i to polikliniske undersøkelsesrom. Selv om dette prosjektet nettopp ble avsluttet, er planen for 2018 lagt. 
  – Vi bidrar også med midler til økt kompetanse av sjukehuspersonell som jobber med kreftsyke barn. Vi har også egen trivselssjukepleier som vi fortsetter med i 2018, forteller Cecilie Lund.
Med økte midler får BKF muligheten til å sende flere foreldre, barn og familier på kurs og samlinger. 
– Dette er noe som vi både ser stort behov for, og veldig stor nytte av, beskriver hun videre.
Fokuset på å gi barn med kreft og deres familier gode opplevelser og fine stunder sammen, skal fortsette.
– Det er noe av det viktigste vi gjør, forteller styrelederen.
Lokalforeningen bidrar også med midler til forskning på forskjellige typer kreft hos barn, samt sen-effekter og senskader.
 
Enda mer til Grasrotandelen
I desember i fjor ble det kjent at Grasrotandelen øker fra fem til sju prosent på de fleste spillene. Dermed blir det enda mer å hente for mottakerne fra i år av. Ordningen er inne i sitt tiende år, etter at Norsk Tipping sin Grasrotandelen ble innført i 2009. Den samla utbetalingen i 2017 ble 455 millioner kroner, en økning fra 2016 da 448 millioner kroner ble fordelt.
 
 15 SISTE
  – AutoPass blir ikkje ...
  Lover nye skoler og id...
  Har sett seg lei på hu...
  Regnbuebarn til Parken
  Blir nektet møte med p...
  Klare til å åpne døren...
  Fire år med salg av lo...
  Vil samle Sunnmøres mu...
  Flisnes får sin første...
  «Som å stå i tett tåke...
  En verdensvant barneha...
  Standup-suksess i ti å...
  – Det er så mye som sk...
  Startet som et kjærlig...
  Ønsker økt aktivitet i...
annonse   
TransProvence
annonse   
Frist LM
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag