Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Klar for ny standup-sesong og nytt soloshow

Snart blir det premiere for hans nye soloshow, «Negativ optimist», men først skal André Ulveseter lose sesongåpningen av Standup Ålesund vel i havn.

Kultur
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Kenneth Kamp   
(24/01/2018)
Bildetekst: Om en måneds tid blir det premiere for André Ulveseters nye show, «Negativ optimist», der han prøver å se det positive i alt som irriterer ham. Og det er ikke så rent lite. Men først skal han være konferansier for sesongåpningen til Standup Ålesund nå på fredag. Begge deler skjer på Teaterfabrikken.
 
. . . 
 
Det er en særdeles takknemlig tid å være standupartist. De mest absurde fremtoninger løftes opp i presidentstoler rundt om i verden, og her hjemme oppdager stadig flere at det finnes uendelig mye man kan føle seg krenka av, om man bare går hardt nok inn for det. Humorkildene er kort sagt uuttømmelige.
Etter tre år med «Plenum» begynte eksil-bergenseren André Ulveseter i fjor å skrive på et nytt show, og om en måneds tid blir det premiere på Teaterfabrikken. Showet tar utgangspunkt i ett av hans fremste karaktertrekk – ifølge ham selv:
 
Negativ, men ...
– Jeg er en person som er negativ i utgangspunktet, men som likevel prøver å se det positive i ting – også i ting som hovedsakelig irriterer meg. Som terror, for eksempel ... Men det er jo ikke alltid så greit å være positiv når det går til helvete med verden.
I jakten på de små lysglimtene i alt det tunge og mørke, får han tanker og assosiasjoner som han tar med seg på standup-scenen. Mye av det er slikt som folk flest også ser, men uten at de tar det til seg og tenker over det, tror han. For det er da alvoret vris om til latter og humor.
 
De krenkede
En farsott i tida som får fram både irritasjonen og den humoristiske skaperevna hos André, er den tilsynelatende aksellererende tendensen til å la seg krenke:
– Krenkelser har jo tatt helt av! Tenk at folk kan bli så krenka av en tegning av en ulv på en melkekartong ... Og så blir folk plutselig ekstremt politisk korrekte av et spill som heter «Politisk ukorrekt» ... – det er jo som å lese «fare høyspent»-skiltet først og etterpå klage på at du fikk støt da du klatra opp i høyspentmasta!
 
Standup Ålesund
Men før soloshow-premieren er det klart for sesongåpning for Standup Ålesund nå på fredag, også det på Teaterfabrikken. Der skal André Ulveseter være konferansier, og han sier med glede noe pent om de andre som skal på scenen denne kvelden:
– Henrik Fladseth er headlineren og en fantastisk morsom kar, kjent blant anna fra Sølvrekka på TV2. Det er lenge siden han har vært hos hos, så jeg gleder meg til å se og høre ham igjen. Laurits Lundgaard fra Sarpsborg har hatt stor suksess med showa sine og har vært i Ålesund et par ganger før. Pål Rønelv fra Standup Bergen er et gullkorn med en veldig lun og fin humor. Dessuten har vi med oss en åpen mic-dame, Astrid Kvam Helset, som bor på Bjorli og debuterer hos oss. Det er alltid morsomt å se noen for første gang, for enten er det fantastisk bra, eller så er det så dårlig at det blir morsomt likevel!
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag