Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Åpner vinbar i Apotekergata

I løpet av sommeren vil det nyetablerte selskapet Vino Bar åpne en ny vinbar i Apotekergata 10. Eierne av den nye vinbaren er det ålesundbaserte selskapet Vino Piemonte.

Aktuelt
Tekst Lars Olausen   
Foto Lars Olausen   
(31/01/2018)
Bildetekst: Turleder og vinekspert Øyvind Tveit, til venstre, og daglig leder Kjetil Blomvik i selskapet Vino Piemonte vil gjennom selskapet Vino Bar i løpet av sommeren åpne en ny vinbar (Vino Bar) i Apotekergata 10, som vi ser i bakgrunnen.
 
. . . 
 
Daglig leder Kjetil Blomvik i Vino Piemonte forteller at arbeidet og planleggingen av den nye vinbaren i Apotekergata er i full gang. Til å hjelpe seg med planleggingen og innredningen av den nye vinbaren, som blir hetende Vino Bar, har de fått hjelp av Guillio Perin som er eier og driver av Piemontes beste og mest populære vinbar, Saracca. 
– Guillio kommer til Ålesund i begynnelsen av februar. Han har flyskrekk så han har valgt å ta med seg to kompiser i reisefølget, Barolo-produsenter (vinmakere), som også vil bistå når den nye vinbaren i Apotekergata planlegges, sier Kjetil Blomvik.
 
Blant Italias fremste vineksperter
Og med tre av Italias fremste kapasiteter på vin, benytter Vino Piemonte anledningen til å invitere til vinsmakingskurs på Radisson Blu Hotel i begynnelsen av februar. Interessen for kurset er stor, for av om lag 60 plass er allerede 50 reservert. 
– Vi inviter til ”Barlo night” hvor Barolo-vinprodusenten Stefano Conterno, vinmaker og eier av vinhuset Diego Conterno fra Monforte d’Alba i Piemonte, vil presentere sine viner. Stefano har fått veldig gode tilbakemeldinger på sine viner fra anerkjente vinskribenter, spesielt på sin Barolo Ginestra hvor 2011-årgangen ble kåret til en av Italias 50 beste viner. Stefano leverer også vin til 3-stjerners Michelin restauranter, sier Kjetil Blomvik. 
 – En annen Barolo-produsent, Davide Mozzone, vinmaker og eier av vinhuset Cascina Bongiovanni, blir også til stede. Og selvsagt nevnte Guillio Perin, så her har vi en gylden anledning til å lære mer om Barlo-vin av tre anerkjente kapasiteter, legger han til.
 
Økende interesse
Det ålesundbaserte selskapet Vino Piemonte AS ble stiftet i 2014 og har kontor i Ålesund samt i Nizza Monferrato i Italia. Selskapet har bygget opp en bred portefølje av attraktive vinmarker og vineiendommer i Piemonte som ligger i Nordvest-Italia.
– Vi har i dag seks eiendommer med totalt 75 mål vinmark og fire hus. Vinmarkene forvaltes og vinen produseres av lokale og anerkjente produsenter i Piemonte, for å sikre både ulike stilarter og en bærekraftig produksjon. Vinene markedsføres og distribueres internasjonalt gjennom vårt eget merkenavn, Vinory, i Europa, Asia og USA, sier Kjetil Blomvik.
 
UNESCOs verdensarvliste
Selskapet utvikler hele verdikjeden fra å eie vinmarkene frem til salg til konsumenter.
 Som følge av at vinområdene kom med på UNESCO sin verdensarvliste, har turismen vært økende i området. Piemonte er regnet som et av verdens beste vindistrikter, og ligger sentralt til mellom Milano og Monaco. 
– Vinturer til Piemonte-området har vist seg å være populært og allerede i mai-juni kan interesserte bli med på en mat- og vintur – hvor det også blir arrangert en egen kokkeskole for de som ønsker å lage lokale retter, sier daglig leder Kjetil Blomvik i det ålesundbaserte selskapet Vino Piemonte.
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag