Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Melgaard og Bjertnes i landets smaleste galleri

I Studio Hugo Opdals distriktsavdeling i Ålesund kan du for tida se deler av en av tidenes mest omtalte utstillinger her til lands.

Kultur
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Kenneth Kamp   
(07/02/2018)
Bildetekst: Landets smaleste galleri skal være lyssatt slik at kunsten kan ses fra gata hele døgnet, og dermed «være åpent også når det ikke er åpent».
 
. . .
 
Norges smaleste bygård har også blitt landets smaleste galleri – en forpost – eller distriktsavdeling – for Studio Hugo Opdal på Flø.
– Jeg har hatt lyst på dette lokalet i mange år, og da jeg fikk tilgang til å leie det i fjor, slo jeg til, forteller Hugo Opdal. 
For noen uker siden kunne de som promenerte gjennom gågta se en stor bronseinstallasjon av Bjarne Melgaard, taksert til 1,8 millioner kroner, i vinduet. For tre uker siden kom så den første ordentlige utstillinga på plass, et utvalg trykk fra de særdeles mye omtalte (og kritikerroste) utstillingene med Melgaard og Sverre Bjertnes’ felleskunst.
 
Alltid «åpent»
– Noe av det fine med dette galleriet, er at med bra lyssetting, så er det åpent også når det ikke er åpent! Man kan stå på utsiden og få et godt inntrykk av kunsten gjennom vinduene, sier han begeistra.
Ett av formåla med distriktsavdelinga, er at kunstinteresserte forretningsreisende og andre som er på travel gjennomreise og ikke har tida til å ta turen ut til Flø, kan få muligheten til en god kunstopplevelse midt i Ålesund sentrum.
Melgaard og Bjertnes-utstillinga på Flø ble tatt ned i helga som var, men en del av kunsten kan altså oppleves i smalhuset i Kongens gate, der den blir stående ut februar. Til vanlig skal galleriet være åpent hver fredag, men siden dette er en utstilling som det er svært stor interesse for, blir det åpent også om lørdagene denne måneden.
Når Melgaard og Bjertnes-trykka tas ned, er det installasjoner av den norske kunstneren Javier Barrios som skal vises fram i Norges smaleste galleri. 
 
Olavsrosa
Bygården som huser Hugo Opdal-galleriet, Kongens gate 10b og nabogården Kongens gate 12 (med Lyst), er for øvrig de eneste bygga i Ålesund som har fått Norsk kulturarvs kvalitetsmerke, Olavsrosa. De har også fått Godt Vern-prisen av Fortidsminneforeninga. Begge bygårdene er eid av Steinar H. Giske.
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag