Søkeord:  
Søk
Banner top 04.12.19

Emblem gleder seg til ny skole

Store og små fra Emblem samlet seg på Rådhusplassen for å vise at de er klare for å få en ny barneskole i bygda.

Aktuelt
Tekst Marthe Holkestad   
Foto Marthe Holkestad   
(14/02/2018)
Bildetekst: Et stort antall personer brukte deler av lørdagen sin på å markere behovet for at en ny Emblem skole må bygges så snart det lar seg gjøre.
 
. . .
 
I altfor mange år har de hatt midlertidige løsninger som ikke strekker til og planen om den nye storkommunen har gjort at de har vært bekymret for å havne lenger ned på prioriteringslisten til kommunen, der skolen per dags dato står som nummer to. 
Denne bekymringen kan de nå gi slipp på, for under lørdagens arrangement kom varaordfører Tore Johan Øvstebø (KrF) med betryggende ord i sin appell til folkemengden. 
– Jeg kan ikke se at behovet for en ny Emblem skole er blitt mindre med årene. Elevtallet øker, boligutviklingene i bydelen har stabil vekst og skolen forfaller. 2019 er det året da Emblem skole skal inn på sikker plass i investeringsbudsjettet, forteller han. 
– Det tror jeg også et klart flertall i bystyret vil gå for, og da er det bindende selv om den nye storkommunen kommer. 
Til Nytt i Uka utdyper Øvstebø at han har stor tro på at “ting vil skje i 2019” og at byggearbeidet vil starte tidlig i 2020. 
 
Ønsker en positiv ramme
Det er Emblems egen aksjonsgruppe og foreldreutvalget ved skolen som står bak arrangementet på Rådhusplassen. De ville skape en positiv ramme rundt et viktig tema.  
– Vi har alle et ansvar for å være gode rollemodeller og med denne markeringen vil vi vise barna at det går an å være med og påvirke i viktige saker på en god måte, forteller Lilly Anne Giørtz Jakobsen, leder for aksjonsgruppen. 
For å skape en god og trivelig stemning, var det arrangert lek for barna, salg av vafler i regi av Helselaget og musikkinnslag fra et felleskor bestående av både skoleelever og barn fra Ebbegarden barnehage. 
For at appellene ikke skulle bli for kjedelige for de minste, var klovnen Papilloni på plass for å bygge den nye skolen i klosser på scenen. 
FAU-representant Anders Ulstein håper dagen bidrar til å mobilisere folk på Emblem, slik at de forstår hva som står på spill og dermed følger prosessen helt til den nye skolen faktisk står klar. 
– Det andre jeg håper det skal bidra til, er å utfordre politikerne til å være forpliktende og til å uttrykke seg tydelig rundt hva som skjer. 

Politikerne mener ventetiden snart er over  
I tillegg til Øvstebø, fikk vi høre fra Jarle Hauge Steffenssen (MDG) og Svein-Rune Johannessen (Ap). De var begge enige i at Emblem burde prioriteres i årene som kommer. 
Johannessen fortalte at ordfører Eva Vinje Aurdal har en plan om at skolen skal være ferdig i 2021, til stor begeistring blant de fremmøtte. I tillegg understreket han at det er uaktuelt å slå sammen barneskolene på Flisnes og Emblem.  
– Emblem skole ligger fint der den er i dag og det er der den skal være. For Arbeiderpartiet er nærskolen viktig for at barna skal kunne gå til skolen. Vi skal rehabilitere Emblem skole på dagens tomt, og det så raskt som mulig, sier han fra talerstolen. 
Steffenssen tok opp det samme temaet i sin appell og forsikret folkemengden om at en sammenslåing av de to mellomstore skolene ikke er ønskelig.  
– Store skoler gagner bare økonomien, ikke elevenes oppvekstvilkår og pedagogiske utbytte. De Grønne vil derfor stå på for å beholde nærskolene. 
Han mener Emblem har vært moden for oppussing lenge: 
– Jeg synes det er pinlig at vi tilbyr elevene og de ansatte slike rammevilkår. 
Steffenssen forteller videre at planleggingsmidler er satt av og byggingen kan starte når kommunen er ute av Robek, og han tror arbeidet kan starte allerede i 2019. 
–  Nå er det snart Emblem sin tur og det er jeg veldig glad for. Det skal bli en stor dag for bygda når ny skole står på plass, avslutter han. 
 
Barna gleder seg 
Meldingene fra politikerne ble tatt godt imot av aksjonsgruppen, FAU og foreldrene, men det er ikke bare de voksne som smiler når det er snakk om en ny skole på Emblem. 
Kompisene Simon Akslen (7) og Mads Røys Storeide (7) er begge enige i at skolen har sett sine beste dager. De synes den er utslitt og liten. 
– Jeg gleder meg til vi får en bedre lekeplass, forteller Simon. 
– Og nye store klasserom, legger Mads til. 
Selv om hun kanskje er ferdig på barneskolen før det nye bygget kommer, er Siri Lystad (10) veldig positiv til at noe snart blir gjort. Hun forteller historier om en do som løsnet fra veggen og skitne gulv mens hun rister på hodet. 
– Skolen er gammel og falleferdig. Det blir bra med en skole som er renere og har mer plass, konkluderer eleven. 
 
Arrangørene er fornøyde
Leder for aksjonsgruppen, Lilly Anne Giørtz Jakobsen, og FAU-representant Anders Ulstein forteller til Nytt i Uka at de føler det ble en bra dag. 
– Jeg synes det var klare meldinger fra flere av politikerne, spesielt Johannessen, og det var nytt for oss at han ser for seg at skolen faktisk står klar i 2021, sier Ulstein. 
Giørtz Jakobsen ble også positivt overrasket over appellene til politikerne og hun forteller videre at hun liker at så mange fra bygda står sammen om en sak som er så viktig. 
– Selv om dette arrangementet har vært en stor fellesfeiring, så er det også et alvor bak det. Vi vil vise at sammen er vi sterkere, sammen kan vi mobilisere og stå opp for det vi mener er rett. For nå har vi ventet lenge nok. 
 
 
 
 15 SISTE
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag