Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

– Lager revy om studentlivet og samfunnet

Studenter ved NTNU i Ålesund er nå godt i gang med de siste forberedelsene til årets revy som arrangeres på Terminalen 9. og 10. mars.

Kultur
Tekst Marthe Holkestad   
Foto Marthe Holkestad   
(21/02/2018)
Bildetekst: En liten del av revygruppen øver på sitt innslag i Banken Studenthus. Bak f.v: Morten Sagnes, Dina Mikkelsen og Marius Slettebakk. Foran f.v: Simen Sæther og Ivar Juell. 

. . . 
 
Revysjef Caroline Remøy Holm (24) forteller at årets forestilling heter ”For et herlig liv!” og handler om studentlivet, samtidig som den tar for seg samfunnskritiske temaer. 
– Vi kommer til å ha en forestilling med ca. 30 ulike innslag, både sang, dans og skuespill. 
Til sammen er det 35 elever som er med i revygruppen, men ikke alle skal stå på scenen. 
– Vi har folk som skal jobbe backstage og vi har band, skuespillere og dansekoreograf. I tillegg har vi de som har ansvar for det tekniske og for promoteringen, sier Remøy Holm.
 
Et fint avbrekk fra studiene 
Arbeidet med årets revy startet allerede i september i fjor og studentene har brukt mange timer på å skrive, lage koreografi og øve. Det meste foregår på fritiden og alle stiller frivillig. 
– Jeg trives godt med det sosiale og liker å gi av meg selv, forteller revymedlem Marius Slettebakk. 
29-åringen flyttet fra Asker til Ålesund for å studere produkt- og systemdesign ved NTNU, og er nå med i revyen for fjerde gang på rad. 
– Selv om det tar en del tid, er det er kjekt med et lite avbrekk fra studiene. Det er veldig viktig for meg, sier han. 
Slettebakk forteller til at det å være med på revyen er noe han virkelig anbefaler andre studenter, enten man velger å jobbe i kulissene eller ønsker å stå på scenen. 
– Det er en ypperlig mulighet til å bli kjent med nye mennesker, samtidig som man blir en del av noe som er større enn det å bare være student. Sist, men ikke minst, så skaper man mange gode minner. 
 
En del av U.-KA
Studentuken, som har fått navnet U.-KA Ålesund, arrangeres hvert år for å lage liv i byen og skape god stemning blant de som bor her, samtidig som den skal bidra til å trekke flere studenter til Sunnmøre.  
Slagordet er «av studenter – for alle» og programmet byr derfor på ulike arrangement for både store og små, og i år er det revyen som skal sparke det hele i gang fredag 9. mars.
 
Håper på fullsatt sal
Remøy Holm forteller at det har vært veldig kjekt å være revysjef og at alle studentene har stått på og jobbet hardt for å gjøre dette til en suksess.  
– Vi håper selvfølgelig på en fullsatt sal, med alt fra studenter til familie og venner, og andre som ønsker å få seg en god latter, sier hun. 
For ett år siden hadde U.-KA- revyen tittelen ’Generasjon presentasjon’ og tok for seg temaer som kropp og sosiale medier. Den første forestillingen gikk over all forventning og ble så godt tatt imot av publikum at de resterende billettene til det siste showet forsvant på et blunk.  
– Fjorårets revy var den beste vi har hatt hittil, men vi prøver å leve opp til den og ønsker å gjøre det minst like bra i år, avslutter Slettebakk.
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag