Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

«Nye» videregående kan tas i bruk

Etter vinterferien vil elevene ved Spjelkavik videregående kunne ta i bruk store deler av den nyoppussede skolen sin.

Aktuelt
Tekst Marthe Holkestad   
Foto Marthe Holkestad   
(21/02/2018)
Bildetekst: Spjelkavik videregående har fått et helt nytt auditorium, men stolene er gjenbruk. Rektor Rune Heggdal og ass. rektor Helene Hanken gleder seg til å ta i bruk de nye lokalene.

. . .
 
Det forteller assisterende rektor Helene Hanken til Nytt i Uka når vi møter henne for en omvisning på skolen som snart ikke er til å kjenne igjen. 
– Vi har allerede tatt i bruk flere av de nye klasserommene og lab-ene, men nå er det kjernen i bygget som snart er klar og det gleder vi oss veldig til, forklarer hun. 
Det var i 2014 at fylkeskommunen vedtok at skolen skulle få midler til en renovering og et påbygg. Da begynte planleggingen og både elever og lærere fikk sagt sitt før selve byggingen startet i 2016. 
 
Gjør plass til flere
Rektor ved skolen, Rune Heggdal, forklarer at det de neste årene vil bli behov for flere plasser i den videregående skolen.  
– Nå har vi plass til rundt 550 elever, men når bygget er ferdig renovert vil det være plass til omtrent 800, sier han. 
Skolen, som før var på 3.000 kvadratmeter, har fått et stort påbygg og nesten doblet størrelsen til 5.000 kvadratmeter. 
– Vi blir den mest arealeffektive skolen i hele fylket, legger Heggdal til. 
 
Fokus på trivsel
Gjennom hele renoveringsprosessen har det vært fokus på det å skape et godt miljø for både lærere og elever, og dette gjenspeiles i alt fra planløsning til farger. 
Den nye skolen har nå en delvis åpen løsning med glassvindu på store deler av veggene inne, noe som gjør at bygget føles ekstra romslig. I tillegg har de brukt lyse farger på mye av innredningen og de fleste veggene, utenom noen som er malt i friske farger som blå og grønn. Sist, men ikke minst, har de oppgradert ventilasjonssystemet for å skape et best mulig inneklima.
 
Den nye kjernen 
Der er mye nytt som venter elevene når de er tilbake på skolebenken etter ferien, men det de trolig vil bli ekstra glade for er amfiet.  
– Dette blir skolens hjerte, forteller Hanken. 
– Vi ser at elevene profiterer av å treffe hverandre og vite hvem som faktisk går på skolen, og her vil de få muligheten til det. 
Amfiet er stort og åpent med mange sitteplasser. Kantinen ligger like i nærheten og den er blitt større og har nå fått bankterminal, noe som trolig vil bli tatt godt imot av både lærere og elever. 
– En plass som dette har vi savnet nå i byggeprosessen, så det skal bli kjekt for elevene å få det tilbake, legger Hanken til. 
 
Satser på realfag
I tillegg til nye klasserom, kantine og oppholdsplasser har den nye skolen også tilrettelagt så godt som mulig for realfagene. 
Alle klasserommene holder god standard og har alt elevene trenger av utstyr for å gjøre forsøk. Flere av arbeidsbenkene har egne vifter og kjemirommene har nød-dusjer i nærheten som elevene kan bruke dersom de er uheldige og får kjemikalier på seg. 
De som går International Baccalaureate (IB) har også en helt egen lab der de kan drive med sine forsøk. 
Realfagsklasserommene er allerede tatt i bruk og både lærere og elever er kjempefornøyd med fasilitetene. 
– Vi har fått fylkets største realfagavdeling, forteller Heggdal. 
 
Siste innspurt 
Når elevene nå flytte over i de nye rommene, er det den siste delen av skolen som skal renoveres. Dersom alt går etter planen vil alt være ferdig i desember i år, slik at hele den nye skolen er klar til å bli tatt i bruk i januar 2019. 
Heggdal har vært rektor ved skolen en stund nå, og forteller at det blir en helt ny verden for elevene og de ansatte. Likevel er det ikke januar neste år han ser mest frem til.
–  Jeg gleder meg mest til mandag etter vinterferien, når vi får se at det blir liv i amfiet, avslutter han.
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag