Søkeord:  
Søk
Banner top 04.12.19

Amerikansk idrett på frammarsj

Ålesund Phoenix blir en del av Sula IL og satser for fullt framover. Om drøyt tre uker ligadebuterer det amerikanske fotballaget i 2. divisjon.

Aktuelt
Tekst Kenneth Kamp   
(04/04/2018)
Bildetekst: Ålesund Phoenix er klare for debut i 2. divisjon i amerikansk fotball. Første kampen blir 28. april, på hjemmebane på Fiskerstrand. Laget blir nå en del av Sula IL, og på en del av hjemmekampene vil de få full oppbacking fra Sula Cheer Team Vipers. (Foto: Private)
 
. . .
 
 
Optimismen og pågangsmotet er igjen på topp hos Ålesund Phoenix. Laget har slått seg sammen med Sula IL og er klare for ligadebut hjemme på gressbanen på Fiskerstrand siste lørdagen i april. Da får de også full oppbacking av Sula Cheer Team Vipers.
Ålesund Phoenix ble starta opp i 2015, og meninga var at laget skulle ligadebutere i 2. divisjon i fjor vår. Kort før sesongstart så imidlertid laget seg nødt til å trekke seg. Grunnen var delvis at laget var for tynt besatt, men hovedproblemet var at trener Daniel Clousten slutta for å flytte til Colombia.
 
Ny trener, ny playbook
– Da treneren flytta, ble det vanskelig å se framover. Toni Barthauer takka ja til å bli ny trener, men siden playbooken følger coachen, måtte han lage helt ny playbook. Sammen med litt mangel på spillere, gjorde det at vi måtte trekke oss, forteller styreleder Erik Gracey.
Han forklarer at i amerikansk fotball har hvert lag et visst antall innøvde trekk både i angreps- og forsvarsspillet. Disse trekka er oppført i den såkalte playbooken. Når laget får ny trener, må det altså utarbeides ny playbook, og nye trekk må øves inn. For et urutinert lag som Ålesund Phoenix ble det nødvendig å ta et skritt tilbake og utsette ligadebuten et år.
– Vi måtte bestemme oss for hvilken spillestil vi skulle ha, om vi for eksempel skulle være et lag som løper mye eller som kaster mye. Dessuten måtte vi få tak i spillere som kunne spille i den stilen vi valgte, forklarer han.
Laget har også bytta hjemmebane fra kunstgress i Spjelkavik til gressbana på Lømyra på Fiskerstrand. Erik roser bana, men forteller at det er mye som må gjøres for å tilpasse den til amerikansk fotball. Nytt baneutstyr må også på plass, så det hele kommer til å koste litt.
 
Inn i Sula IL
At Phoenix nå har blitt en del av Sula IL, er Erik svært begeistra for:
– Dette blir superspennende! Vi har mye å tjene på å bli en del av en større klubb med mye erfaring, ikke minst når det kommer til administrasjon og slikt. Sula er i norgestoppen i dans og cheer, og de har også et turnlag fra før. Både Sula og vi har ambisjoner om å bli best i Norge, og begge klubbene er medlemmer av Norske amerikanske idretters forbund. Vi har også inngått en avtale med cheerteamet, Vipers, om at de skal opptre på en del av hjemmekampene våre, så dette kommer til å bli veldig bra!
 
Ønsker flere spillere
Selv om Erik og resten av laget gleder seg til ligastart 28. april, legger han ikke skjul på at stallen egentlig er litt for tynn. Per i dag består den av 25 spillere, men fordi det er en nokså dyr idrett og spillerne i stor grad må dekke reiseutgifter selv, er det ikke alle som blir med på bortekampene. Nye spillere er derfor svært velkomne:
– Man trenger ikke å være stor for å spille amerikansk fotball, men man må være relativt sterk. Særlig er det viktig med sterk kjernemuskulatur. Dessuten må man være innstilt på kontakt og å tåle en støyt, forteller Erik.
Når det gjelder det økonomiske er Phoenix på jakt etter både sponsorer og dugnadsoppdrag:
– Vi er veldig glad i dugnader med tungt arbeid! Da får vi gjort det til en slags treningsøkt samtidig, sier Erik Gracey lattermildt.
 15 SISTE
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag