Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Lindex tilbake til sentrum etter 13 år

Bak den utvendige oppussingen av Kremmergaarden pågår det stor innsats for å gjøre Lindex innflyttingsklar. Om éi uke gjenåpner klesbutikken avdeling i sentrum.

Aktuelt
Tekst Maria Nerhus   
Foto Maria Nerhus   
(04/04/2018)
Bildetekst: Lindex sine butikklokaler i sentrum skal være klare for preåpning om ei uke. Det skal blant andre prosjektleder Bjørg Nissen sørge for. Det blir to avdelinger.
 
. . . 
 
 
Etableringssjef Lindex Norge, Ole Petter Bergerud, forteller at utgangspunktet for å åpne ny butikk i Ålesund er at de tror på kundegrunnlaget i sentrum og på Kremmergaarden. Han sier videre at beliggenheten er bra:
– Vi blir synlige ut i sentrumsgatene og vi håper at fasaden vår kan være med på å lage litt mer liv i gatene. Samtidig ligger vi midt i inngangspartiet til senteret og blir en del av kundestrømmen med en butikk på hver side av gangen. Det er viktig for oss å være tilgjengelige for de som ønsker å benytte seg av tilbudet vårt og at man med letthet kan se og stikke innom butikken når man er i sentrum. 
I 2005 stengte Lindex dørene i sentrum, rett og slett fordi den ikke innfridde med hensyn til lønnsomhet.
– Hvilke tanker gjøres det om at Lindex skal overleve i sentrum denne gangen?
– Etter nøye kartlegging og vurdering er vi sikre på at dette skal bli en bra butikk. Vi ligger på et bra kjøpesenter hvor folkene bak er lokale og veldig engasjerte, samtidig som vi får veldig god profilering i sentrumsgatene, svarer etableringsjef Bergerud. 
 
God erfaring med åpning
Butikkonseptet i den nye butikken er hentet fra Lindex sine butikker i London, og Kremmergaarden-butikken vil være den andre i sitt slag i Norge som får dette konseptet. 
– Butikkkonseptet løfter fram varemerkets skandinaviske arv i innredningen. Interiøret sammen med kolleksjonene og personalet i butikken skaper en varm og inspirerende atmosfære som gjør det enkelt for kundene å handle, vektlegger PR/press executive, Ingvild Hollerud Helseth hos Lindex.
Denne siste uka frem til preåpning, 11. april, er det full rulle med vareplassering, styling og inspirasjon i butikken. 
Kvelden før åpningen skal det altså være klart for en preåpning, for alle som ønsker det.
– Det vil blant annet være mini-konsert med Elise Nærø, vår Fashion Advisor Kathrine Sørland vil snakke om vårmoten, det vil bli servert litt søtt og godt fra Sukker på Toppen og litt annet på lur for å gi kundene våre en fantastisk handleopplevelse denne ettermiddagen, frister Ingvild Hollerud Helseth fra Lindex med. 
 
 
 

Skor Kremmergaarden for framtida

 
Odd Egil Igesund har fått, og tatt på seg, vervet med å være senterleder for Kremmergaarden.
 
Selv om han eier to butikker i senteret, er han opptatt med å bygge hele senteret – som han liker å tenke på som en overbygd gågate. 
Beliggenheten gjør at cruiseturistene gjerne kommer innom. Uten tvil er sommermånedene den beste tiden med tanke på omsetning. Den enorme utvidingen av bygningen har likevel ikke medført kundesvikt, ifølge senterlederen. 
– Hele senteret har nesten klart å holde tallene som i 2016, selv med to butikker mindre, sier han.
Senterlederen på Kremmergaarden kaller seg ikke en konkurrent verken til Moa eller Storsenteret, men heller et nødvendig supplement.
 
En kremmer på sin lest
Selv om arbeidserfaringen til Odd Egil Igesund er svært variert, har han de siste 17 årene drevet klesbutikk for damer. Først var det Lene V i Ålesund Storsenter i 2001, før en ny butikk ble åpnet nettopp i Kremmergaarden to år senere. I Storsenteret var det slutt for ti år siden, i 2008, da åpnet butikkene Sisters Point og Up-Stairs hvor de fremdeles har tilhold, i Kremmergaarden. 
Odd Egil Igesund «måtte» flytte på seg for å kunne drive butikk. I hjembyen Fosnavåg hadde han automatisk blitt en konkurrent til nærmeste familie, ettersom det er det de driver med. Nå er det dattera som er butikksjef for Sisters Point og Up-Stairs.
Selv om det er helt andre ting han har jobbet med, kaller han seg selv en kremmer. 
– Jeg liker godt å være en tilrettelegger, legger han til. 
 
Fokus på godt miljø
Igesund har et mål om at Kremmergaarden skal blir et «need to have»-senter. Istedenfor å fylle på med «døgnfluer», prøves det heller å jobbe mot spesifikke bransjer. 
– Det mangler for eksempel en ren herreklesbutikk og en «duppeditt»-butikk, tenker han høyt. At Lindex tar tusen kvadratmeter gleder han stort, selv om de er direkte konkurrenter til hans egne butikker. Filosofien er likevel troa på at alle kunder drar noen flere over på de andre butikktilbyderne. 
Og nettopp de, driverne av butikkene, møtes gjerne til sosiale eventer. Han syns det er en veldig fin tone blant de som er på senteret. 
– Vi står jo i hver vår bås, med flere skift, så vi har ikke felles lunsjer eller møteplasser som andre arbeidsplasser kan ha. Å prate med folk, og ikke til folk, er måten Odd Egil Igesund ønsker å styre Kremmergaarden på. 
– Det er lettere å ta bestemmelser i fellesskap, syns han.
 
Ekstremt ryddig
Inne på senterlederens kontor er det få, om noen, personlige eiendeler. Et par svarte skinnsko står klare til å hoppe i, dersom kleskoden skulle kreve finere skotøy. Resten er ekstremt ryddig. Både data og papir er sirlig sortert i mapper.  
– Ved å alltid vite hvor ting er, får jeg enormt mye tid til overs, syns han. 
Det er snart 1,5 år siden Igesund fungerte som senterleder. Ombygginga starta nesten umiddelbart, og personlig har han venta på det i 12 år.
– Å få tilbake eiendommen til lokale eiere er veldig positivt, roser han. 
 
Vokser seg større
Før påske åpnet Nye Ålesund kommune sine prosjektkontor, som eneste med egen inngang utenfra. Kjøpesenterdelen skal stå ferdig til julehandelen senere i år, mens nybygget skal stå klart til Nav og fylkestannlegen ved årsskiftet. Etter hvert vil det bli 400 arbeidsplasser «over hodet» på butikkene. 
– Til mer en får til å skje i kvartalet her, til bedre er det, sier han med overbevisning.
Og at mer er på trappene, er nok bare å vente seg.
– Jeg kan dessverre ikke gå ut med noen andre enn Lindex per nå, men der er et par spennende interessenter, svarer han på spørsmål om andre som ønsker lokale.
– Hvordan er det å sko Kremmergaarden for framtida når du selv er hvor gammel?
– Jeg er 61 år i år, men det er helt fremmed for meg å skulle pensjonere meg neste år. Å få være med på denne utviklingen som skjer midt i byen, er jeg glad for å få være med på, sier han.
 
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag