Søkeord:  
Søk
Banner top

Klar for vårlige svev om to uker

I løpet av to uker regner en med at det igjen blir hopping på plast i hoppbakkene i Spjelkavik. Og mens to av de minste bakkene er ferdig, skal den siste og største – med K-punkt på 40 meter – bli ferdig i løpet av sommeren.

Aktuelt
Tekst Lars Olausen   
Foto Maria Nerhus   
(11/04/2018)
Bildetekst: Bare snøen forsvinner (!) i hoppbakken, kan leggingen av plast i storbakken starte. (Foto: Maria Nerhus)
 
. . .
 
Vanlig tankegang er at jo mer snø og vinter det er, jo mer hoppes det på ski. Det gjelder der skibakkene er laget for snø-underlag, men det er ikke hoppbakkene i Spjelkavik. Der er fuktig plastdekke det beste.
– Derfor har snøen og isen laget problemer for oss ei stund, men vi regner med at det i løpet av to uker på nytt er klart for hopping i de to minste bakkene. For plastbakkeentusiastene er derfor vårens ankomst kjærkommen, sier hoppentusiast og ildsjel Sindre Helland til Nytt i Uka.
 
40 meters svev!
Det er Spjelkavik IL som med stor dugnadsinnsats har bygget tre plastbakker. De tre bakkene har K-punkt (kritisk punkt) på henholdsvis 10 meter, 22,5 meter og 40 meter. 
I den minste bakken kan en begynne allerede som femåring, og når de eldste behersker den største bakken er det på tide å reise ut for å finne større utfordringer, gjerne på snø. Sindre Helland forteller om gode vinterlige forhold i Stordal, der hoppaktiviteten har vært stor.
 
Bakker for hele Sunnmøre
Men når snøen forsvinner er plastbakkene i Spjelkavik flotte å ty til. Plasseringa av hoppbakkene i Spjelkavik er ideell for en når mange kommuner siden avstanden er liten. Det er faktisk et nærmiljøanlegg for store deler av Sunnmøre.
– Vi har allerede bestilt plast til den siste og største bakken – den med K-punkt på 40 meter – så i løpet av våren begynner dugnadsgjengen å legge plasten på plass. Om lykken står oss bi, nok en gang, vil bakken være ferdig i løpet av sommeren og hele anlegget dermed ferdig. Det ser vi frem til, sier Sindre Helland.
 
– Kom og bli med!
Han oppfordrer barn og unge til å komme for å prøvehoppe og at de som kommer kan låne utstyr gratis for å se om de liker og mestrer et svev.
– Jeg oppfordrer også foreldre til å bli med sine unge, slik at de kan forsikre seg om at det vi driver med er sunn og sikker idrett, sier Sindre Helland.
 15 SISTE
  – Dette går ikke lenge...
  Musikk fra hjertet
  Høstferie med svømmedi...
  Skjærgårdsdrøm i oppfy...
  Føler oss fullstendig ...
  Drømmen er å reise i E...
  Olav Thon klipper snor...
  Slutter i Matfestivale...
  Shanghai eller Svalbar...
  Sammen skaper vi det g...
  Lever et aktivt liv me...
  Lidenskap for akrobati...
  Kommunen ga fra seg 2,...
  En hel klasse med inte...
  – Nå skal gründerne op...
annonse   
Frist LM
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag