Søkeord:  
Søk
Banner top

Klar for vårlige svev om to uker

I løpet av to uker regner en med at det igjen blir hopping på plast i hoppbakkene i Spjelkavik. Og mens to av de minste bakkene er ferdig, skal den siste og største – med K-punkt på 40 meter – bli ferdig i løpet av sommeren.

Aktuelt
Tekst Lars Olausen   
Foto Maria Nerhus   
(11/04/2018)
Bildetekst: Bare snøen forsvinner (!) i hoppbakken, kan leggingen av plast i storbakken starte. (Foto: Maria Nerhus)
 
. . .
 
Vanlig tankegang er at jo mer snø og vinter det er, jo mer hoppes det på ski. Det gjelder der skibakkene er laget for snø-underlag, men det er ikke hoppbakkene i Spjelkavik. Der er fuktig plastdekke det beste.
– Derfor har snøen og isen laget problemer for oss ei stund, men vi regner med at det i løpet av to uker på nytt er klart for hopping i de to minste bakkene. For plastbakkeentusiastene er derfor vårens ankomst kjærkommen, sier hoppentusiast og ildsjel Sindre Helland til Nytt i Uka.
 
40 meters svev!
Det er Spjelkavik IL som med stor dugnadsinnsats har bygget tre plastbakker. De tre bakkene har K-punkt (kritisk punkt) på henholdsvis 10 meter, 22,5 meter og 40 meter. 
I den minste bakken kan en begynne allerede som femåring, og når de eldste behersker den største bakken er det på tide å reise ut for å finne større utfordringer, gjerne på snø. Sindre Helland forteller om gode vinterlige forhold i Stordal, der hoppaktiviteten har vært stor.
 
Bakker for hele Sunnmøre
Men når snøen forsvinner er plastbakkene i Spjelkavik flotte å ty til. Plasseringa av hoppbakkene i Spjelkavik er ideell for en når mange kommuner siden avstanden er liten. Det er faktisk et nærmiljøanlegg for store deler av Sunnmøre.
– Vi har allerede bestilt plast til den siste og største bakken – den med K-punkt på 40 meter – så i løpet av våren begynner dugnadsgjengen å legge plasten på plass. Om lykken står oss bi, nok en gang, vil bakken være ferdig i løpet av sommeren og hele anlegget dermed ferdig. Det ser vi frem til, sier Sindre Helland.
 
– Kom og bli med!
Han oppfordrer barn og unge til å komme for å prøvehoppe og at de som kommer kan låne utstyr gratis for å se om de liker og mestrer et svev.
– Jeg oppfordrer også foreldre til å bli med sine unge, slik at de kan forsikre seg om at det vi driver med er sunn og sikker idrett, sier Sindre Helland.
 15 SISTE
  Takkar av etter 50 år...
  Forsiktig sjukehus-opt...
  Utbygger sjokkert over...
  Musikalsk nyttårshylle...
  – En ansvarsfraskrivel...
  Opplevelsesturer i urø...
  – Skal ikke være for p...
  Momentium-appen legges...
  Storås på Sulabakk fei...
  Halve Julien havnet i ...
  – Det er fint å kunne ...
  Adventstid med alvestr...
  Levende formidling av ...
  Ingen bønn; AaFK ikke...
  Offensiv satsing for b...
annonse   
Frist LM
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag