Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Mange musikalske baller i lufta for Natalie

Natalie Sandtorv har ikke for vane å ligge på den musikalske latsida. I løpet av sommeren og høsten kan hun og musikken hennes oppleves gjennom tre helt ulike prosjekter.

Kultur
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Kenneth Kamp   
(09/05/2018)
Bildetekst: Natalie Sandtorv har vært en tur hjemme i Ålesund, og etter fire år i Berlin og København flytter hun tilbake til Norge i august. Samme måned skal hun ha pop-konsert på Jugendfest   –   på hennes egen 30-årsdag! 
 
. . .
 
Bestillingsverk med Nils Petter Molvær til Høstscena, bestillingsverk med Møremusikerne, og en poppete Jugendfest-konsert. Det er de tre store musikalske ballene som Natalie Sandtorv har i lufta om dagen. Og så sluttspurten på mastergraden i «music performance», da.
Man skulle tro at Natalie må være usedvanlig strukturert for å rekke over så mye, men det er hun slett ikke, hevder hun:
– Nei, jeg er egentlig veldig lite strukturert og har det med å gjøre alt i siste liten ...  Men etter hvert har jeg lært meg at det er helt i orden. Ofte kan jeg skrive ferdig en låt dagen før jeg skal i studio – og det går jo oftest bra! Det er bare slik jeg fungerer.
 
Den hemmelige kjærligheten
Natalie er nok mest kjent som jazz- og impromusikk-sanger, men de siste åra har hun lagt stadig mindre skjul på at hun også har en stor forkjærlighet for pur pop. Innimellom har hun også skrevet pop-låter, men ingen av dem har passa inn i jazz- og improprosjekta hennes.
– Jeg har nok ikke turt å satse på pop før, har vært litt redd for at miljøet mitt vil se på det som «cheesy». Men å skrive god pop er ikke enklere enn å skrive annen musikk!
Og nå har det endelig dukka opp en passelig anledning for Natalie til å vise fram pop-sida: Etter fjorårsalbumet hennes, «Freedom Nation», som har et ganske eksperimentelt, men likevel catchy uttrykk, ble hun gledelig overraska over at Momentium-gjengen hanka henne inn til årets Jugendfest, trass i at det gjengse musikalske uttrykket der må sies å ha et betydelig mer kommersielt uttrykk.
– Tanken var nok at jeg skulle holde en konsert basert på «Freedom Nation», men så fikk jeg veldig lyst til å sette i gang med et ordentlig pop-prosjekt i stedet, sier Natalie med et stort smil om munnen.
 
Pop i dybden
Den første pop-låten hennes, «Fears», slapp hun sist fredag, og før Jugendfest regner hun med at det kommer en til. Flere vil følge, og Jugendfest-konserten kommer til å stå i poppens tegn, men et pop-album fra Natalie ligger et stykke fram i tid:
– I jazzen handler det mye om det du gjør der og da, men når jeg først skal lage et pop-album, vil jeg gjøre det grundig og gå skikkelig i dybden, forklarer hun.
 
Master, Molvær og Møremusikerne
I slutten av september, under Høstscena, skal Natalie framføre sitt eget bestillingsverk sammen med trompetvirtuosen Nils-Petter Molvær. Dessuten holder hun på med et amerikana-inspirert (!) bestillingsverk som hun skal framføre sammen med Møremusikerne. Slik hopper hun mellom prosjekter og sjangere, og stortrives med det.
– Det er så sykt gøy å skrive på alt mulig på en gang, og jeg gleder meg veldig til alle konsertene!
Innimellom alt sammen – om bare tre uker – skal hun levere inn masteroppgaven sin i «music performance», som hun holder på med i København. Det er egentlig ikke så mye ekstraarbeid, forteller hun, fordi alt hun holder på med – særlig Nils Petter Molvær-prosjektet – blir en vesentlig del av masteren.
 
Hjem til Norge
I fire år har Natalie bodd utenlands, først i Berlin, så i København, men i august flytter hun hjem igjen til Norge. I alle fall for en stund:
– Jeg har fått mer og mer lyst å flytte tilbake til Norge, fordi de aller fleste jeg spiller med, bor her. Men det har skifta fra uke til uke hvor jeg vil bo, Oslo eller Ålesund, eller ... Og etter ei uke i Berlin nå nylig, så fikk jeg veldig lyst å flytte tilbake dit. Men først kommer jeg i hvert fall hjem igjen, så får vi se hva det blir til seinere, sier hun lurt.
De siste åra har Natalie opptrådt på store klubber både i Frankrike og Tyskland, og her hjemme har hun spilt på diverse konserter og festivaler. Nylig var hun på en mini-turné på Vestlandet til Sogndal, Sandane, Bergen og Haugesund, og ble svært godt mottatt alle steder, og ganske snart drar hun til en stor jazzfestival i Italia.
Alle piler ser altså ut til å peke oppover for Natalie Sandtorv. Men selv om improjazzen hennes blir stadig mer ettertrakta på kontinentet, er konserten på Jugendfest noe av det hun gleder seg aller mest til. 
– Å holde pop-konsert hjemme i Ålesund på 30-årsdagen min, det kommer til å bli så sykt gøy!
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag