Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Århundrets første

Lørdag 26. mai arrangeres århundrets første Sunnmørsmesterskap i straffespark-konkurranse på Ebbemyra stadion, Emblem.

Aktuelt
Tekst Maria Nerhus   
Foto Maria Nerhus   
(16/05/2018)
Bildetekst: Det er klart for straffesparkkonkurranse på Emblem lørdag 26. mai. For alle som liker fotball, er straffespark den ultimate spenningstoppen når det gjelder å kåre vinneren fra «taperen». På laget til skytter Helge Åkernes er det Per Gunnar Hamnøy som skal vokte buret. Dermed er han også én av skytterne. For dem som vil starte å trene, så skal det brukes store mål.
 
. . . 
 
– Vi er en gjeng på Emblem som elsker straffespark og nå kjører vi på med noe som skal være starten på at man til slutt tar på seg å arrangere NM om noen år, forteller Helge Åkernes med stor iver. Det viser seg at «gjengen» i utgangspunktet bestod av bare han, som initiativtaker. Senere fikk han med seg flere, blant annet Per Gunnar Hamnøy. Målsetningen er å samle minst 24 lag, maksimum 32, for å klare å gjennomføre arrangementet som tenkt. 
 
Alle konstellasjoner går
Det er forholdsvis enkle regler i år: det er for alle. Hvert lag stiller med fem personer. Sammensetning bestemmer hvert lag selv, det være seg unge, gamle, jenter, gutter, damer eller menn. Én på laget er keeper, og vedkommende skal også ta straffespark for sitt lag. Vinnerlaget får tilbake deltakeravgiften sin.
Som i god cup-ånd blir det innledende runde med tre kamper per lag, før cupspillet starter med utslag per runde. 
– Utgangspunktet bak straffekonkurransen er at Ungdomskoret Respons skal samle inn penger til utenlandsturen sin, forteller Åkernes videre. 
 
Kan bygges videre
Han har opplevd bare positive tilbakemeldinger og ser for seg at både samarbeidsarrangør Emblem IL og andre, kan bygge videre på konseptet neste år.
– Målet må jo være at vinneren kan representeres i Norgesmesterskapet, tenker Per Gunnar Hamnøy høyt. Han er hanket inn som keeper for Helge Åkernes sitt lag.
– Vi selger konseptet gratis til idrettslaget, så kan det tenkes større til neste år med kvalifiseringsrunder på rundgang, før man kan gjennomføre finalen i forbindelse med en AaFK-kamp, glitrer Åkernes videre.
Han har bestemt at «PG» er keeper, og selv om straffesparkkonkurransen er tenkt å inneholde mye humor, merker man et snev av alvor i det lærkula blir lagt klar til avspark.
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag