Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

– Å vinne vil bety mye!

vinner av Musikkprisen. Én av de tre finalistene er Isak «Shorty» Kvamme, som allerede står på programmet til årets Jugendfest.

Kultur
Tekst Maria Nerhus   
Foto Maria Nerhus   
(23/05/2018)
Bildetekst: Isak «Shorty» Kvamme forbereder tre låter til fredagens Musikkprisen-kåring på Terminalen Byscene.
 
. . .
 
 
For ett av høydepunktene til vinneren av Musikkprisen er å få spillejobb under Jugendfest i midten av august. Lørdag 18. august er Isak Shorty å høre på Color Line Stadion uansett resultatet på fredag.
– Det er det største som har skjedd i løpet av dette siste året, forteller 18-åringen fra Ålesund. Vinner han Musikkprisen blir det også spillejobb under musikkonferansen Trondheim Calling. Og ikke minst så blir det én uke studiotid i Ocean Sound Recordings, noe den unge rapperen ser for seg vil kunne medføre oftere utgivelser, samt høyere kvalitet i samarbeid med mange flinke folk i studioet.
 
Utvikler seg 
Siden Nytt i Uka møtte Isak Shorty i august i fjor, har det vært et positivt år når han tenker tilbake på musikken. Han forteller at han legger mer i tekstene nå, men som i fjor er det hverdagsting som skjer, som er inspirasjon til tekstene. 
Jeg leser mye religion for tida, så tekstene blir litt prega av det, forteller han. Siden den gang har Isak blitt kontaktet av flere som ønsker å drive innen samme sjanger. Et rap-miljø i Ålesund er fremdeles å foretrekke. 
Som i fjor, da Isak startet å lage musikk, er det Halvard Ivarjord som mikser låtene hans. 
Isak Shorty har fem låter på Spotify nå. «Om du vil» er mest avspilt. Til Musikkprisen forbereder han tre låter, Jugendfest er fremdeles litt lenge til. Sommeren imellom skal brukes til noen spillejobber og å jobbe mer med musikk. 
Aller først er det fokus på Musikkprisen, og til fredag er det å håpe på mange publikummere. Med masse folk på Terminalen Byscene, blir det god stemning.
– Rapen har ikke fått så mye lys tidligere, så kanskje det er på tide? håper Isak «Shorty» Kvamme.
 
Finalister i Musikkprisen 2018
I tillegg til Isak Shorty, er også Ahead Of The Curve og Hedda finalister i år. Ahead Of The Curve består av Øyvind Tønnesen på vokal og gitar, Aleksander Grande gitar, Thomas Lergrovik bass og vokal og Marco Brørs på trommer. De har samlet seg om å spille hardrock, klassisk rock og grunge de siste fem åra. Sist måned ga de ut låten «Vanilla».
Siste finalist, Hedda, kommer fra Bergen og er ute med låta «Exposed». Også låta «Reverse» ligger høyt på lista over avspilte låter på Spotify.
Musikkprisen er en sjangeruavhengig musikkonkurranse for band og artister i alle aldre. Fredag kåres vinneren der publikumsstemmene teller halvparten og juryens den andre. Musikkprisen drives av Momentium AS.
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag