Søkeord:  
Søk
Banner top 13.11.19

30-årsjubilant gjenoppstår

De fleste relativt godt voksne ålesundere har et forhold til King Kamping. I forbindelse med 30-årsjubileet har Ålesund Live invitert dem tilbake på scenen.

Kultur
Tekst Kenneth Kamp   
(13/06/2018)
Bildetekst: King Kamping, her med besetningen som skal spille på Ålesund Live. F.v. Lars Øverås (bass), Rune Haugland (gitar), Harald Frostad (vokal, gitar og låtskriving), Jan Håvard Melsæter (trommer) og Jan Sindre Andreassen (keyboards). Hele gjengen bidrar også mer eller mindre med korstemmer. (Pressefoto)
 
. . . 
 
 
Det er strengt tatt ikke selve bandet, men singelen «You Are» som fyller 30 år i år. Bandet starta egentlig allerede i 1985. Singelen slo godt nok an til at King Kamping dro på norgesturné og gav ut album – sitt eneste – året etter. Bandet hadde store ambisjoner, men ganske snart etter turneen gikk det inn i langvarig dvale. Harald Frostad forteller:
– Da vi kom tilbake fra turneen, bar det rett i studio. Der spilte vi inn to-tre nye låter før vi ble kalt inn til samtale med plateselskapet. Da fikk vi vite at salget av det første albumet ikke hadde gått så godt som man hadde håpet, og derfor ble det ikke aktuelt for dem å gi ut et nytt album.
 
Inn i dvale
Gitarist Eirik Jørgen Rør ble værende i Oslo, mens keyboardist Kai Trulsen og vokalist og gitarist Harald dro til Haugesund. Noen få måneder senere dro Harald hjem igjen til Ålesund, og dermed bodde hele originaltrioen i hver sin by, på helt ulike kanter av landet. King Kamping gikk i dvale, men ble aldri oppløst.
– Eirik fortsatte å drive med musikk i noen få år, mens Kai slutta helt, og jeg ble den eneste som har holdt det gående hele tida med ulike prosjekter, sier Harald.
 
Gjenopplivingsforsøk
I ’95, da Harald og Eirik begge bodde i Oslo-regionen, fikk de liv i bandet igjen, med ny trommis og bassist, men etter tre år ble det på ny lagt på is.
For fem år siden, i forbindelse med 25-årsjubileet, ble Harald så kontakta av Momentium, som  gjerne ville ha King Kamping med på Jugendfest. Harald og Kai var lysten, men Eirik ville ikke, og dermed ble det ikke noe av.
 
Tre blir til én
Nå, 30 år etter «You Are», tok Momentium igjen kontakt. Denne gangen bestemte Harald og Kai seg for å gjennomføre selv om Eirik fortsatt ikke ville være med, og Harald skrev under kontrakten. 
– Dessverre kom Kai etter hvert fram til at han likevel ville trekke seg, fordi det ble vanskelig for ham å bidra så mye som han ønsker, så lenge han bor i Haugesund mens alle vi andre i bandet bor i Ålesund. Det var overraskende, men samtidig forstår jeg ham godt, forteller Harald.
Men kontrakten var altså signert, og Harald bestemte seg for å følge den – trass i at han nå ville bli den eneste fra originaltrioen. 
– Jeg kom fram til at så lenge vi bare spiller låter som jeg selv har vært med å skrive, så er det greit, sier han.

Nye låter
Nylig kom det også en helt ny låt fra King Kamping, «Down, Down, Down», og Harald forteller om svært gode tilbakemeldinger:
– Det er mange som forteller meg at de liker låten og lurer på hvordan vi fortsatt klarer å lage noe som høres ut som King Kamping i 1988, sier han og humrer litt.
Selv liker Harald Frostad å definere musikken til King Kamping som funk-pop-rock, gjerne med POP i store bokstaver.
Enda en låt er også på beddingen, men den kommer ikke før 14. september.
– Siden det er fredag som er slippedag for ny musikk på Spotify og andre strømmetjenester, og jeg har bursdag på en fredag i år, så må jeg jo slippe en ny låt på bursdagen min!
 15 SISTE
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort en...
  Dronningen kommer!
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag