Søkeord:  
Søk
Banner top 13.11.19

Turstien som slutter i intet

Den vesle turstien bak Aspøy omsorgssenter har stått uferdig i elleve år. Med bare 100 meter igjen, stoppa Ålesund kommune arbeidet.

Aktuelt
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Kenneth Kamp   
(13/06/2018)
Bildetekst: Hit, men ikke lenger. Med bare 100 meter igjen, stoppa arbeidet med turstien bak Aspøy omsorgssenter helt opp. Slik har det vært siden omsorgssenteret stod ferdig i 2007. Synnøve Sørum er frustrert over at kommunen ikke kan fullføre det de har påbegynt.
 
. . .
 
 
Da Aspøy omsorgssenter ble bygd, ble det også laga til en koselig tursti bak omsorgssenteret, ut mot fjorden. Folket på Aspøya hadde for lengst tråkka seg en velbrukt liten sti her, men nå skulle de få en ordentlig, grusa tursti. 
 
Uferdig i 11 år
Den rundt 400 meter lange turstien skulle stå ferdig samtidig med omsorgssenteret i 2007, men med bare 100 meter igjen stoppa arbeidet opp – visstnok på grunn av pengemangel. Synnøve Sørum er en av beboerne som flere ganger gjennom de elleve åra som har gått, har etterlyst at kommunen fullfører stien.
– Det er veldig flott det arbeidet kommunen gjør med Fjordstien langs Borgundfjorden, men jeg synes godt at de kunne gjort ferdig den vesle turstien vår også, poengterer hun.
 
– Politikerne bryr seg ikke om bydelen
Synnøve er 100 prosent aspøying, oppvokst i Ivar Aasens gate og nå bosatt i Johs. Aarflots gate. Hun er frustrert over det hun mener er neglisjering av hele bydelen fra politikerne sin side:
– Tidligere hadde vi politikere som stod på for Aspøya, men nå for tida er det ingen som bryr seg, hevder hun.
 
Mangelfullt stell og vedlikehold
Den ferdige delen av turstien blir tilsynelatende heller ikke stelt og vedlikeholdt. Gress og buskas vokser høyt og stien snevres stadig mer inn av vekster som kryper innover fra sidene.
– Vi trenger trivelige turområder her ute på Aspøya, også. Tenk så flott det kunne blitt her om turstien ble fullført og det ble stelt litt her, sier Synnøve Sørum, som håper at noen politikere endelig vil stå opp for Aspøya.
 
Ingen planer om ferdigstilling
Enhetsleder for vei, anlegg og park i Ålesund kommune, Oddvar Kongsvik, opplyser at turstien ble ferdig opparbeida slik planen var i forbindelse med ombygginga fra barnehage til omsorgssenter. De manglende 100 meterne har aldri blitt prosjektert eller blitt bevilga penger, men de ligger inne i reguleringsplanen for området og i kommunens plan for idrett og fysisk aktivitet som et uprioritert prosjekt, sier han. Dermed er det per i dag heller ikke aktuelt å gjøre ferdig det siste stykket av turstien, så fremt det ikke kommer politiske signaler om å prioritere dette.
 15 SISTE
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort en...
  Dronningen kommer!
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag