Søkeord:  
Søk
Banner top 13.11.19

Nå blir det regnbuefest i Ålesund

- Bygdedyret bor i byen også. Bygdepride i Volda har vært en stor inspirasjon for oss. Da vi først begynte å spørre om folk vil bidra til Ålesund Pride, rakk vi ikke spørre ferdig før folk sa ja.

Aktuelt
Tekst Øyvind Johan Heggstad   
Foto Øyvind Johan Heggstad   
(20/06/2018)

Bildetekst: Maria Mindestrommen (t.v.) i Fri Ålesund og Monica Molvær i Sentrumsforeningen går sammen opm å arrangere Ålesund Pride fra 31.august til 2.september.

 
. . .
 
Det forteller Maria Mindestrommen. Hun er leder i Fri Ålesund. 30.august- 2.september skal Ålesund stå i de homofiles tegn. Fire dager til ende skal Fri Ålesund og Sentrumsforeningen arrangere Pride-dager.
– Det beste som har skjedd for «homolobbyen» var pastor Hans Reites leserinnlegg i lokalavisene med skarpe utspill mot homofile og deres rettigheter. Det som skjedde i Volda var utrolig viktig for de homofile. En fikk en motreaksjon som første til en massiv mobilisering, og vi tror at svært mange som ikke ville gått i et pride-tog våknet og engasjerte seg etter Hans Reites innlegg, sier Mindestrommen og Monica Molvær i Ålesund sentrumsforening.
 

I Volda møtte cirka 3000 mennesker opp til arrangementet «Bygdepride» I Ålesund håper de at enda flere blir med.

– Det er helt umulig å fastslå hvor mange som vil være med i et slikt tog. I Volda forventet de 200-300 deltakere. Det møtte 3000. Men vi er forberedt på alt, sier arrangørene.

Arrangementet i Ålesund går over tre dager. Torsdag og fredag planlegges flere fagseminar og debatter i Ålesund. Det skal være familiedag i sentrum, og kulturelle innslag.

– Lørdag blir det tog fra rådhusplassen, gjennom bygatene før vi ender opp i Kipervikgata. Her har vi invitert lag og organisasjoner til å holde appeller. Vi har en god dialog med helseminister Bent Høie, og vi håper at han har mulighet til å delta på Ålesund Pride, forteller Midtstrommen og Molvær.

Lørdag kveld arrangeres en stor gratiskonsert med artisten Lizz.  Hun heter Lisbeth Brekke Sylthe, og er opprinnelig fra Kvamsøya. Søndag planlegges en stor friluftsgudstjeneste.
 

Pride-arrangement har vært svært vanlig i flere store norske byer. Arrangementet i Volda tidligere i sommer var det første av sitt slag mellom Bergen og Trondheim. I Ålesund

– vår region er ikke flink nok på inkludering.  Vi skal ha en by og region med urbane kvaliteter. Da må det være attraktivt å flytte tilbake hit, eller flytte hit.  Da må alle bli tatt mot med åpne armer uansett hudfarge eller legning. Dersom vi ikke er god på inkludering, forsvinner mange dyktige mennesker fra regionen vår, sier de to.
 

Pride-arrangementer er omstridt, og vekker følelser. Du er ikke redd for å støte medlemmene i sentrumsforeningen?

– Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger, sier Molvær.

Planen er å gjøre Ålesund Pride til et årlig arrangement. Fri Ålesund møtes siste fredag i hver måned til kaffemøte på Dromedar i Ålesund sentrum. Her legges både planer og det diskuteres.

– Vi har kommet langt. Men vi er absolutt ikke i mål i forhold til å skape forståelse, inkludering og aksept for alle mennesker. Derfor er Ålesund Pride viktig, sier de to.
15 SISTE
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort en...
  Dronningen kommer!
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag