Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Klar for favorittfestivalen

Ørstingen bak «Hei, Erna» gleder seg til at han selv skal stå på scenen på Giske på lørdag. Sommerfesten er nemlig Jon Olavs favorittfestival!

Kultur
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Pressefoto   
(03/07/2018)
Jon Olav. (Pressefoto: Ida Fiskaa) 
– – – 
 
Tross braksuksess med «Hei, Erna» og «Talentfabrikk» er Jon Olav (med etternavnet Sandal) enda ikke der at han kan leve bare av å være artist. Enn så lenge sper han på artistinntektene med å svare på telefoner til kundesenteret til Scandic-hotellene. Men håpet om en fulltids artistkarriere er høyst levende:
 
– Det er jo det som er målet, og det går rette veien. Jeg merker i alle fall at det blir mer og mer travelt å ha en deltidsjobb, og nå i sommer kunne jeg nok klart meg uten andre jobber, forteller han i en kjapp pause mellom kundesenter-telefonene.
 
Jon Olav slo gjennom med et brak i fjor med den uvanlig politiske, og samtidig fengende, låten «Hei, Erna», som sendte ham helt til topps som Årets Urørt. Suksessen var for så vidt overraskende for artisten selv – men ikke bare:
 
– Vi hadde jo laga låten med mål om at den skulle slå an ...
 
Selv tror Jon Olav at han har fylt et hull i det norske popmarkedet – en mangel som han selv har kjent på:
 
– Jeg har savnet appellerende norske poplåter med et politisk, engasjert budskap. Det finnes jo innen for eksempel punken, men det er en sjanger som har sett sine beste dager. Siden det ikke var noen andre som skrev slike pop-låter, bestemte jeg meg for å gjøre det selv, forteller han.
 
I teksten til «Hei, Erna» har Jon Olav med et lite spark på leggen til både P3 og programleder, DJ, låtskriver med mer, Christina Dancke, som oppfordres til å spille mer meningsfylt musikk. Litt ironisk da, at låten gikk helt til topps på P3s Urørt i fjor, og at Christina Dancke både styrte Urørt-finalen og skal være DJ og showvert på Sommerfestens etterfest, der Jon Olav blir en av gjesteartistene ...
 
– Haha! Det er ingen sure miner der! Christina er helt topp hun, og utrolig flink. Det blir artig å spille samme kvelden som hun er der!
 
Men først skal Jon Olav spille på selve Sommerfesten, og det gleder han seg stort til. I september i fjor uttalte han til NRK P3 at «drømmegiggen er å være headliner på Sommerfesten på Giske». Headliner er han ikke enda, men han er i alle fall en av artistene som skal opptre i Øygardshamna på lørdag:
 
– Sommerfesten er favorittfestivalen min! Grunnen er både at det skjer hjemme på Sunnmøre, at det alltid er så god stemning, og at det foregår på en så fantastisk lokasjonen. I fjor var første året på fire-fem år at jeg ikke fikk det med meg, så det blir utrolig kjekt å komme tilbake og attpåtil få stå på scenen, sier Jon Olav.




15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag