Søkeord:  
Søk
Banner top 22.01.19

Satser på julebad 2020

-Vi håper å kunne invitere de aller første badegjestene til julebadi 2020. Det forteller Gunnar Haagensen i Jangaard Eiendom. Neste uke starter forberedelsene til bygging av badeland i Ålesund.

Aktuelt
Tekst Øyvind Johan Heggstad   
Foto Øyvind Johan Heggstad   
(01/08/2018)
Bildetekst: I 1985 fikk Bjarne Haagensen æren av det første badet i Moa svømmehall, med dress. Kanskje skal vi gjenta hendelsen når badeland åpner, smiler Gunnar Haagensen.
 
. . .
 
Etter 18 år med ørkenvandring, frustrasjon og stadige endringer av prosjektet, er det nå endelig klart for oppstart. I juli ble kontrakten med Veidekke Eiendom undertegnet, og byggesøknad er sendt kommunen.
–Vi starter allerede nå i andre uka av august med fjellsikring.  1. oktober starter forarbeidene til selve byggeprosjektet, forteller Haagensen.
Han forteller at det ikke er kommet innsigelser på byggemeldingen, og at det nå endelig blir badeland også i Ålesund. 
Familien Haagensen har vært aktiv på svømmehallfronten før.  Da Moa Svømmehall ble åpnet i 1985, var det senior Bjarne Haagensen som fikk æren av å åpne svømmehallen. 
I full dress ble Haagensen kastet ut i bassenget. Den gang var han leder i byggekomiteen for svømmehallen.
Nå er det sønnen Gunnar som har vært den store pådriveren. Men han utelukker ikke en reprise på åpningen i 1985.
– Vi får satse på at han vil være med på det samme denne gangen, humrer sønnen som innrømmer at de rett og slett ikke har tenkt over hvordan dette skal gjøres ennå.
– Men en bør vel ha en historisk markering med den aller første badende?
– Ja. Det er bare for folk å melde seg, foreløpig har vi ingen kandidater, humrer Haagensen.
 
Lang vei frem
Det er 18 år siden ideen om badeland ble lansert. Siden den tid har prosjektet hatt mange opp- og nedturer. Utstillingsplassen har vært et viktig samlingssted i Ålesund i over 100 år.
De historiske Stallane ble oppført i 1913 etter tegninger av arkitekt Mathias Brække, og kan betraktes som del av gjenreisingsbebyggelsen etter bybrannen. Men det gamle bygget har forfalt og har ikke vært i bruk på generasjoner. Området ligger svært attraktivt til, og kan bli en viktig institusjon i byen i fremtiden.  
Jangaard Eiendom skal nå bruke 440 millioner kroner på 36 leiligheter og badeland. På taket blir det grøntareal med lekeområde. 
– Prosjektet vil gi hele området et visuelt løft. Det vil bli et samlingssted i Ålesund og et attraktivt område, sier Haagensen.
 
To år byggetid
Nå starter altså arbeidet i området. Det vil medføre stor aktivitet de neste to årene.
– For oss har det vært viktig at vi i denne perioden sikrer en god trafikkavvikling i bysentrum, og at støyen fra både biler og anleggsmaskiner blir minst mulig. Vi skal ha et tett samarbeid med kommunen om fremdriften i prosjektet, sier Haagensen.
Det har vært mange og lange diskusjoner rundt badeland i Ålesund. Gunnar Haagensen ønsket i utgangspunktet et badeland nær sjøen.
Dette har vist seg å være veldig vanskelig. Men det er så mange krav til parkering og tomt at det har vært helt umulig å finne en tomt nær sjøen til dette prosjektet i nærheten av Ålesund sentrum. Vårt poeng med badeland har vært at det skal være sentrumsnært.  Vi må planlegge Ålesund sentrum slik at folk kan både bo, jobbe og ha et rekreasjonstilbud i Ålesund sentrum bare ved å bevege seg til fots. Det er en fin måte å få ned biltrafikken på, sier Haagensen.
 15 SISTE
  22. januar 2020
  8. januar 2020
  18. desember 2019
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag