Søkeord:  
Søk
Banner top 13.11.19

Burde tenkt tøffere med ti spillere

Fortsatt alene på tabelltoppen, og fortsatt god avstand til de nærmeste konkurrentene. Men det skal ikke så mye til før det hele forandres. Prestasjonene – og ikke minst bare uavgjort – borte mot Notodden, var dessverre et steg i feil retning.

AaFK
Tekst Per Rich Hunstad   
Foto Bjørn Fugelsø Nilssen   
(01/08/2018)
Bildetekst: Søndag ble det uavgjort 1-1 mot Notodden. Arkivfotoet er knipset før hjemmekampen mot Notodden i slutten av juni, da vant AaFK 3-0. Fra venstre: Aron Thrándarson, Adam Örn Arnarson, Kaj Ramsteijn, Nenass, Sonni Nattestad (som er reist tilbake til Molde), Oddbjørn Lie, Andreas Lie og Fredrik Carlsen. (Foto: Bjørn Fugelsø Nilssen)
 
 
. . .
 
 
Derfor håper jeg søndagens kamp var en aldri så liten vekker for spillere og trenere. 
Ja da, jeg er selvfølgelig klar over at AaFK ble redusert til ti spillere da det kun var spilt knappe ti minutter. Noe slikt er aldri kjekt, men når det skjer skal det ikke være ensbetydende med at laget må legge seg bakpå. Og det bør absolutt ikke bety at frykten for å tape blir større enn gleden av å vinne. Hvorfor var ikke AaFK mere freidig i tenkemåten? Hvor var tøffheten, «galskapen»? Tross alt er AaFK et topplag. Notodden er ikke et topplag.     
Før kampstart uttalte trener Lars Bohinen at de ønsket å gjenskape festfotballen fra forrige kamp, seier 4-0 over Sandnes Ulf. I tillegg sa han også at kamper mot lag av Notodden sitt kaliber er kamper AaFK bør vinne om målsettingen om opprykk skal innfris.
Jeg skal ikke påstå at AaFK-treneren ble feig da midtstopper Ståle Steen Sæthre ble utvist, men fakta er i hvert fall at han der og da prioriterte defensiv sikkerhet. Hvorfor tok han ellers ut en spiss? 

Mulighetene. Jonas Grønner fikk sin AaFK-debut, rett inn på midtstopperplass, mens spiss, Torbjørn Agdestein, ble tatt av banen. Dermed ble formasjonen endret til 3-5-1, altså kun én spiller høyt i banen.
Etter kampslutt innrømte Bohinen at han ikke turte å gamble før helt på tampen. At han tenkte slik mener jeg var feil. 
Nå er det ingen som vet hva som ville skjedd om han hadde tatt av en midtbanespiller istedenfor en spiss, og spilt et system tilnærmet 3-4-2 eller kanskje 4-3-2. 
Selvfølgelig er det ikke en slik formasjon de skal eller ønsker å spille, men det er heller ikke poenget fra min side. Jeg tror faktisk sjansene for å vinne, ikke minst det å ha skapt flere målsjanser, ville vært mye større om det ble vist større freidighet med en slik taktisk vri. Jeg tror også en slik spesiell vri fra trenerhold ville ha smittet positiv energi over på spillerne. 

Usikkerhet. Svaret på hva som ville ha skjedd med en mere offensiv formasjon får vi dessverre aldri vite. Istedenfor ble det den tradisjonelle forklaringen etter kampslutt. – Det er vanskelig å vinne med ti spillere, hørte vi fra et par-tre spillere. 
Har vi hørt noe slikt før? Ja, det er en typisk bortforklaring som vi har hørt utallige ganger før. Men om forklaringen er riktig, er noe helt annet. Tør jeg minne om utfallet av cupfinalen i 2009, AaFK – Molde? 
At Lars Bohinen roste spillerne for lagmoralen da de ble redusert til ti mann er for så vidt greit nok, men er ikke vilje og innsats en opplagt selvfølgelighet?
Apropos bortforklaringer: Ståle Steen Sæthre mente utvisningen var horribel, noe av det verste han har vært med på. Jeg kan ikke annet enn å anbefale ham å se situasjonen på nytt. Han var tross alt siste mann, og Notodden-spilleren ble hindret ulovlig. Da hadde ikke dommer Christian Moen noe valg, det røde kortet var riktig. Dessverre, men slik er det. 

Scoring 1-0. Når jeg først er i gang med litt «pirking» på det ene og det andre, kommer jeg heller ikke utenom det som skjedde ved frisparket etter utvisningen. Muren ble stilt opp på cirka 14 meter, fem AaFK-ere, til venstre for disse fem stod to spillere fra Notodden. Det var også keeperhjørnet. Men da frisparket blir tatt dukker de to Notodden-spillerne opp, mens keeper Andreas Lie beveger seg til motsatt side. Og da fyker ballen inn i keeperhjørnet.
Punkt én: AaFK-keeperen burde stått rolig til skuddet gikk. Punkt to: AaFK burde hatt en spiller til i muren. Punkt tre: Her er mye lærdom. 
AaFK sitt straffespark i andre omgang var klart nok. En AaFK-spiller blir holdt i trøya. Hólmbert Fridjónsson er sikkerheten selv i slike situasjoner, og dermed 1-1. Forøvrig islendingens mål nummer 11. Og nå troner han på scoringstoppen. Sammen med Tommy Høiland fra Viking.  15 SISTE
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort en...
  Dronningen kommer!
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag