Søkeord:  
Søk
Banner top 13.11.19

Musikk eller fotball? Ja takk, begge deler!

For å få erfaring i å spille for publikum dro Eric Solheim til København for å leve ei uke som gatemusikant.

Kultur
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Kenneth Kamp   
(08/08/2018)
Bildetekst: 19 år gamle Eric Solheim har lyst å satse på en karriere som musiker. Den første låten er lagt ut på ulike strømmetjenester, og i juli prøvde han seg ei uke som gatemusikant i København.
 
. . . 
 
Fra han var liten guttunge, har 19 år gamle Eric Solheim drømt om å bli eliteseriespiller. Han går idrettslinja på Fagerlia og spiller fotball for Emblem i fjerdedivisjon – men det siste året har interessen for å lage og framføre musikk blitt stadig sterkere, forteller han:
– Jeg har alltid hatt skaperlyst, og i fjor begynte jeg så vidt med å spille for meg selv. Det var veldig kjekt, og så ballet det litt på seg, og jeg bestemte meg for å slippe det jeg har av musikk ... Det er jo bedre å angre på det man har gjort enn det man ikke har gjort!
 
Låt om forhåndsdømming
Det har blitt noen låter etter hvert, men inntil videre er det bare én han har gjort tilgjengelig på ulike strømmesider, kalt «You Don’t Know Me». Den er innspilt i hans eget hjemmestudio.
– «You Don’t Know Me» handler om at folk har lett for å tenke negativt om andre, forhåndsdømme og gå bak ryggen på dem og baktale dem, uten at de kjenner dem. De fleste låtene jeg skriver, handler om viktige tema som livet, politikk og mental helse, sier Eric, som hevder han har en nokså gammeldags musikksmak:
 
Munnspill og gitar
– Viktige forbilder for meg er artister som Bruce Springsteen, Bob Dylan og Johnny Cash. Jeg er også litt gammeldags når det gjelder teknikk på gitar og munnspill, hevder han.
Munnspill spiller han bare på gehør, men gitaren har han et litt mer systematisk forhold til. Han tok gitartimer fra han var ti til han var femten år; deretter fikk gitaren ligge i fred et par år før han fant den fram igjen og begynte med selvstudium.
 
Gatemusikant i Køben
Foreløpig har Eric liten erfaring i å opptre for publikum, så for å øve seg på å takle å opptre for folk, dro han i juli til København i ei uke for å være gatemusikant. Det var en givende og lærerik opplevelse:
– En dag var det en fyr som stoppa opp og lytta til en av mine egne sanger. Etterpå kom han bort og prata med meg og fortalte at sangen hadde fått ham til å tenke på sin egen kjæreste, som han hadde krangla med. Han var veldig fornøyd og gav meg 300 kroner!
 
Håper på spillejobber
Eric har en rekke egenskrevne låter klare, men har planer om å gjøre dem tilgjengelig en og en etter hvert som han mener tiden er moden for det. Neste låt har han tenkt å legge ut til vinteren. Etter hvert håper han også at det kan by seg noe spillejobber – men å prøve seg som gatemusikant i Ålesund, er ikke Eric klar for:
– Ålesund er så liten, og mange kjenner meg, så det sitter litt lenger inne å spille på gata her!
 15 SISTE
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort en...
  Dronningen kommer!
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag