Søkeord:  
Søk
Banner top 22.01.19

Jugendfest med lokale attraksjoner

Jugendfest har tradisjon for å gi sceneplass til lokale artister, men aldri før har de lokale også vært blant de sterkeste trekkplastrene.

Kultur
Tekst Kenneth Kamp   
(15/08/2018)
Bildetekst: Musikkprisen, spilling på Øya og nå på fredag på Jugendfest – 2018 har vært litt av et år for Isak Shorty! (Pressefoto fra utdelinga av Musikkprisen 2018: Torgeir Rørvik)
 
. . .
 
Sigrid, Natalie og Isak Shorty: Tre svært så ulike ålesundsartister som alle har gjort seg bemerka langt utenfor bygrensene – og dels også landegrensene. Alle tre spiller på Jugendfest til helga, og arrangørene er ikke i tvil om de lokale stjernene bidrar sterkt til å løfte musikkfesten til nye høyder:
– Vi har alltid hatt med lokale artister, men dette er nok første gang de lokale er blant de artistene som bidrar mest til å selge billetter, sier daglig leder i Momentium, Ronny Stokke.
 
Blir full stadion
Også i år går det mot fullsatt Color Line Stadion på begge Jugendfest-dagene. Før helga var det ikke  igjen mer enn rundt 500 billetter til fredagen og 1000 til lørdagen. I alle fall fredagsbillettene kommer til å bli helt utsolgt, spår Ronny.
– Fredagen, med blant anna Sigrid, a-ha og Alan Walker, har solgt litt fortere enn lørdagen. Men husk på at mer enn 80 prosent av billettene vi selger, er festivalpass for begge dager.
 
Godt salg i hele landet
Ifølge Momentium-lederen selger Jugendfest-billettene godt ikke bare på Sunnmøre, men også i Romsdal og på Nordmøre – og langt utenfor fylket. En god del billetter har blitt kjøpt både fra Bergen, Trondheim og store deler av Østlandet.
– Om det er utflytta sunnmøringer som kommer hjem for å gå på festival, vet vi ikke, men vi selger i alle fall billetter til hele landet, poengterer han.
 
Større bar-utvalg
Selve festivalen vil i det store og hele forløpe slik man er vant til fra de siste åra, men litt nytt har arrangørene å by på:
– Vi har et litt større utvalg av barer i år. Hansa er den nye hovedleverandøren vår, og det kommer til å være flere varianter av Hansa-øl å få tak i. Dessuten blir det en egen bar for Molo Brew, slik at folk kan velge litt mer enn før.
 
– Kom i god tid!
Ronny Stokke er selvsagt særdeles godt fornøyd med årets Jugendfest-program, og han anbefaler folk på det sterkeste å komme i god tid før konsertene de vil ha med seg begynner. Særlig fredagen, der a-ha går på scenen rundt klokka ni, Sigrid begynner å spille i ti-tida og Alan Walker avslutter det hele fra litt over elleve og forbi midnatt, kan man regne med en del venting og køståing viss man kommer i den mest hektiske perioden.
– Vi vet at veldig mange kommer i åtte-/halv ni-tida, og da må man regne med at det fort går minst 15-20 minutter før man er inne. Så vær ute i god tid, finn deg en bra plass og kos deg med noe godt å drikke før favorittartisten din kommer på scenen. Dessuten: begge dager avsluttes med et forrykende fyrverkeri, så ikke gå med en gang siste konserten er slutt, oppfordrer Ronny Stokke.
 
 
 
 

Isak gleder seg!

 
For ei lita uke siden spilte Isak Shorty på Øyafestivalen. Til helga er han lynklar for Jugendfest.
 
– Jeg har aldri vært på Øya-festivalen før, så å få komme og spille her, var fantastisk gøy! Så mange fine ansikter i publikum, og veldig gode tilbakemeldinger etterpå, forteller Isak Shorty på telefon fra Øya.
I tillegg til å spille selv, hadde han også fått med seg et par konserter selv, deriblant Emir og Kendrick Lamar. Særlig Lamar var helt rå, synes han. Cezinando – som også spiller på Jugendfest på lørdag, samme dag som Isak Shorty –  gleda han seg også til å høre.
Da Nytt i Uka prata med Isak i fjor, var det neppe noen som så for seg at bare et år senere hadde han fått Musikkprisen, spilt på Øya og var klar for Jugendfest. Aller minst han selv, kanskje:
– Nei, jeg hadde aldri sett for meg noen av delene ...
Det skjer også mye ellers med musikkarrieren til Isak Shorty, og nylig fikk han management-avtale med Indianer PR & Management. Flere konserter er også på trappene. Men først er det altså Jugendfest:
– Jeg har aldri vært så klar for Jugendfest! Jeg gleder meg sinnssykt og håper mange kommer og hører på, sier Isak Shorty.
 
15 SISTE
  22. januar 2020
  8. januar 2020
  18. desember 2019
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag